Uw verslaggeefster en TM van de U17 staat een beetje achter met de wedstrijdverslagen, maar wil jullie zeker de samenvatting van de voorbije weken niet onthouden nu we intussen zeker zijn van een plekje in Herentals.

In de tweede helft van januari werkten we onze reguliere wedstrijden af tegen de 2 kleppers: Spartacus en Vobako, beide titelkandidaten voor dit seizoen.

De volgende twee wedstrijden in februari scheerden we scorend hoge toppen, tegen de 30 aan. Verdedigend kon het misschien nog wel een tandje beter. Eerst ging Putse voor de bijl, vervolgens Leuven.

VW-Spartacus :16-23 op 20/01

A: Joppe(4) Stef Saartje Nore(1)

V: Quinten(1) Xander(7) Janne(1) Lauren(1)

Wisselspelers: Lauri(1) Loris Senne Lieke(ziek)

Deze wedstrijd is de eerste helft nog spannend, mede door de hoge afwerkingspercentages van Joppe en Xander, en met 10-10 bij de rust lijkt het alle kanten op te kunnen gaan. De tweede helft is minder aantrekkelijk, en regent het strafworpen langs beide kanten. Helaas missen we er zelf 4 waarvan 3 voor de aansluiting. Vanaf 13-16 verliezen we grip en geloof in de winst. Spartacus trekt verder het laken naar zich toe tot 16-23.

Vobako-VW: 15-15 op 27/01

A: Lauri(3) Janne Xander(2) Senne(1)

V: Lieke Lauren Joppe(4) Stef

W: Saartje(1) Nore(2) Loris(2) Quinten

De wedstrijd na het korfBAL dansfeest worden we getrakteerd op een bloedstollend verloop. We buigen een iets mindere start (7-3 na een kwartier) om naar een hoopgevende 8-7 bij de rust. We komen gelijk en maken zelfs een kleine voorsprong. Bij 14-14 zit iedereen op het tipje van de stoel, en haalt Vobako een minder fraai truucje uit om een snelle wissel te forceren. Lauri maakt dan de 15de, maar het tegendoelpunt volgt meteen. Op de eindbuzzer valt er nog een Vobako-bal door de mand, maar gelukkig is Xander 100% alert en verdedigt hij de verre bal tot in de neus. Prima match en een verdiend punt.

VW-Putse: 27-17 op 04/02

A: Senne Quinten(1) Janne Nore(4)

V: Stef Loris(3) Lauren(1) Lieke

W: Xander(6) Joppe(7) Lauri(3) Saartje(2)

De eerste helft gaat het nog wat aarzelend (10-7 rust), maar in de tweede helft wordt er overtuigend gescoord. Nore, Joppe en Xander zijn uitzonderlijk scherp bij schot.

Leuven-VW: 18-29 op 18/02

A: Lauri(5) Lieke(2) Stef(1) Quinten(5)

V: Loris(5) Joppe(5) Janne(1) Saartje(1)

W: Xander(3) Senne(1) Lauren Nore(gekwetst)

Na een deugddoende krokusvakantie spelen we de laatavondshift op Leuven om 19u. Nore zit helaas gekwetst op de bank, na een skiongeval. Even afwachten hoe dit evolueert. De rest van het team heeft alvast de goeie vorm: al bij de pauze leiden we met 8-17. Zou er een dertiger inzitten? Het wil net niet lukken, maar we zien hier zeker een aantrekkelijke wedstrijd met een aantal erg knappe doelpunten, wat spielerei en veel zelfvertrouwen. Nu nog een beetje meer scherpte in verdediging om echte toppers te worden.

Deze wedstrijden waren een mooie reclame voor de nakende finalerondes, hopelijk kunnen we steunen op vele groene supporters op zondag 10 maart om 12u in Herentals.