Wedstrijd start om 10:30 stipt zoals het hoort bij topsport.

De wedstrijd begint spannend met goede mandekking door Voorwaarts. Ook Floriant hangt goed aan de man vast, wat maakt dat het zoeken is om welgeplaatste passen te kunnen geven. Maar het lukt aardig voor beide ploegen. De bal gaat daardoor goed over en weer en zorgt voor een aangename spelervaring voor speler en supporters.

In het eerste kwart resulteerde dat ook in een aantal mooie doelpogingen voor Voorwaarts.
Na een fantastische block van Billie kwam een flitsende actie met weer een aantal doelpogingen. Jammer genoeg nog steeds 0-0.
De tegenploeg moet blijven werken om hun passen goed aan te krijgen. Onze verdediging zit momenteel goed strak. Daarom is de stand na eerste kwart 0-0.

Vol goede moed beginnen we aan ronde twee. Een paar tactische wissels zijn gebeurd.
De tegenploeg laat kort in eerste kwart een klasseflits zien en scoort de 1-0. De tegenploeg voert de druk op en scoort niet veel later de 2-0 en de 3-0.

Alles lijkt even te lukken voor Floriant. Toch blijft de winnersmentaliteit aanwezig bij Voorwaarts en wordt er gevochten voor elke bal. Maar Floriant is sterk. Hun verdediging wordt steeds strakker en onze aanvallen geraken steeds minder tot aan de korf. Tot een klasseflits van Imayra. Een goede pas met een inloper tot gevolg, maar net naast. Een goede rebound met nog een shot die ook maar net naast gaat. Eindstand tweede kwart 3-0. Even verdiende rust.

Die rust wordt door sommige spelers gebruikt om nog wat op hun shots te oefenen. De coaches geven een peptalk en nog enkele praktische tips voor op het veld.

Kwart 3 begint. En met herwonnen energie zo blijkt. Floriant heeft het niet zo makkelijk om passen te kunnen geven. Toch slagen ze er in om de 4-0 op het scorebord te zetten.
We blijven proberen om te zorgen voor een punt met o.a. een mooie poging van Gloria. Helaas net naast. Tijdens de rebound heeft Desiree zich pijn gedaan aan de enkel maar vindt de kracht en moed om toch door te spelen. De schoten vliegen even rond de korf van de tegenpartij. Jammer genoeg zonder doelpunt tot gevolg. Eens de bal aan de andere kant is, is ons doel even een schietkraam maar ook hier geen doelpunt tot gevolg.
Roos vecht voor de bal, valt maar kan hem bijhouden en zet hiermee een aanval op voor Voorwaarts. Verschillende spelers van Voorwaarts kunnen proberen een doelpunt te maken maar Floriant hun verdediging is sterk.
De bal gaat over en weer. Spannend om naar te kijken. Voorwaarts geeft zich niet gewonnen Maar de tegenploeg wil graag nog een punt scoren en ze proberen heel hard. Gelukkig is op dit moment onze mandekking fantastisch. We sturen de bal dan ook ineens naar de andere zijde. Maar ook daar laat de mandekking niet te wensen over.
Van vermoeidheid is nog niet veel te merken en op de valreep van het derde kwart is er nog een doelpoging maar de bal valt op de rand en dan ernaast.
Einde kwart 3.

Kwart 4 begint; nog 10 min alles geven!
Wij beginnen aan bal en beide ploegen laten de bal goed rondgaan. De zin om te scoren is voelbaar in de tribune. Maar een welgemikt afstandsschot van de tegenpartij maakt er 5-0 van.
Voorwaarts aan zet nu maar de passen worden onderschept. Doelpogingen zitten er momenteel niet in. Door een strakke pas van ons krijgt Jolien toch nog een mooie kans, ook hier gaat hij net naast.
Het blijft spannend om naar te kijken, de bal blijft over en weer gaan.
Jolien is een goede stoorzender in het spel van Floriant en zorgt mee voor het vasthouden van de eindstand 5-0.

De conclusie van de wedstrijd: verloren maar goed gevochten Voorwaarts!