A: Seth, Oskar (1), Fran (3), Anke (1)

V: Taco (2), Jarre, Marie (1), Lou (1)

R: Kaat, Lennert (1), Stan

Zuur puntenverlies in de laatste minuten van de wedstrijd

Een hele wedstrijd het voortouw nemen maar het in de laatste minuten toch nog afgeven: het was een bittere pil die we best zo snel mogelijk doorslikken en rechtzetten de komende wedstrijden.

Wie zich de heenwedstrijd op Neerlandia nog herinnert, weet dat de wedstrijd ook daar een zeer spannend slot kende, dat wel in ons voordeel is uitgedraaid, met 11-13. We waren dus voorbereid dat dit een wedstrijd op het scherp van de snee zou worden tussen de leiders in promoleague.

De wedstrijd gaat gelijkopgaand waarbij Voorwaarts/Molinos bijna een ganse wedstrijd voor staat, maar jammer genoeg niet kan uitlopen. Even is er een drie punten kloof maar we laten Neerlandia terug in het spel komen. Vandaag waren we aanvallend ok. Verdedigend laten we veel te makkelijke goals maken in de laatste 10 minuten van de wedstrijd, waar we liefst 6 goals tegen krijgen. Ook enkele balverliezen worden genadeloos afgestraft door de tegenpartij.

Fran opent de score op een 2e vrijworp poging en enkele tellen later legt ze ook een penalty binnen, zodat de vakken draaien, 2-0. Neerlandia sluit terug aan en na foute bal in uitverdediging staan de bordjes opnieuw gelijk, 2-2. Vlak voor rust scoort Fran nog penalty, 3-2.

Tweede helft gaan we verder op dit elan. Neerlandia maakt 3-3 en vervolgens lopen we opnieuw 2 goals uit via inloper Taco en Marie, 5-3. Lennert en Kaat komen het veld op, in de plek van Seth en Anke. Na de 5-4, zorgt Lennert met inloper dat we de 2 puntenkloof kunnen behouden. Neerlandia wederom met aansluittreffer. Taco via inloper en Oskar met shot zorgen eindelijk voor een driepuntenkloof, 8-5. Aanvallend gaat het vlotter, er wordt beter opgebouwd en er kan ook veel meer herhaald worden. Is dit de kentering van de wedstrijd in ons voordeel? Helaas niet, want we worden wat slordig in onze verdediging en aanvallend wil het ook niet meer lukken. Neerlandia sluipt dichterbij, 8-7. Lou verzilvert een penalty zodat we even terug kunnen ademen, 9-7. Maar een penalty fout en shot van Neerlandia brengen de bordjes terug gelijk, 9-9. Seth en Anke komen terug op het plein in de plaats van Jarre en Lou.

De laatste minuten zijn zenuwslopend en ook de spelers worden hier niet van gespaard. Anke maakt met shot 10-9, maar helaas kan Neerlandia in slotminuten nog erop en erover ... 10-11. We krijgen nog een aanval maar nemen niet altijd de juiste keuzes waardoor Neerlandia met de punten huiswaarts keert.

Niet getreurd, was uiteraard tegen de 2e in de reeks en ook op Neerlandia was het spanning alom. We nemen de werkpuntjes mee naar de trainingen. Een weekendje rust tijdens krokus voor allen en laten we dan opnieuw knallen zoals voorheen, zodat we die eerste plek in promoleague claimen!