Lauri - Saartje (1) - Tobi (1) - Quinten (2) 

Xander (2) - Loris (1) - Nore - Lauren

res: Stef, Senne, Lieke

 

Na een zeer intense zaalperiode en enkele weken rust, mochten we onder een mooi zonnetje, doch verrassend veel wind, de putsevossen partij geven.

De eerste helft begint met veel beweging langs Voorwaarts/Molinos-zijde. Xander gooit de 0-1 binnen maar iets later stelt Putse gelijk. Het tweede aanvalsvak komt, ik denk voor het eerst, in aanraking met extreme tactische keuzes van de tegenpartij. Als Lauri langs haar dame glijdt, staat de 2de dame steevast  te wachten in het centrum. 1x profiteren we hiervan wanneer Lauri de bal doorsteekt en Saartje prima afwerkt 2-2.

Xander maakt wat later zijn 2de schotgoal (3-3) en krijgen we voorts voor de pauze nog een mooie one-hander te zien van een gedreven Tobi. Met 4-4 gaan we rusten en lagen we zeker niet onder in het spel.

De tweede helft start ook weer met veel beweging in het Vak Xander-Loris-Nore-Lauren maar de schoten gaan mis en zo profiteert Putse: 4-6. Putse blijkt in de tweede helft de meer geslepen ploeg. Zij gaan veel beter met de wind om en creëren veel meer korte zone kansen (stippen, inlopers, korte schoten na rebound, ...).

Quinten en Loris houden ons echter nog tijdelijk in de match met 2 loepzuivere schoten (7-5 en 8-6) maar als de doorloop en strafworp van Lauri (zowat onze enige 2.5m kansen deze 2de helft) doel mist, luidt dit zowat voor Voorwaarts/Molinos de zwanenzang in. Putse via de sterk schietende grote dame naar 10-6 en game over. Ook de ingevallen Stef en Lieke kunnen het tij niet keren. Enkel Quinten weet nog te scoren en zo eindigt de wedstrijd in een al bij al terechte 11-7 winst voor Putse.

In dergelijke omstandigheden moeten we nog aan maturiteit winnen en net iets slimmer verdedigen. Korte kansen na rebound weggeven en doorlopers tegen krijgen, breekt dan zuur op. 

Dinsdag tegen de zaalkampioen... Iets in mij zegt me dat we weleens heel dicht tegen een stunt zouden kunnen zitten.

Lets go!

Kevin