Dames: Elin Loos (1) - Imke Loos (1) - Lauren Denis (2) - Lise Van Maldeghem (1)

Heren: Jens Vogels (3) - Christoph Hellemans (2) - Lars Kerstens (3) - Liam Van Hoof (2)

Wisselspelers: Tine Van Dyck - Sarah Goethals (1) - Jasmien Van Steyvoort - Brice Mardesson (1) - Jonas Van Loock (1)

 

Er zijn van die matchen die gewoon zakelijk kunnen gewonnen worden. Dat werd de partij van zondag. Zo ontbraken de scherpte en de franjes van afgelopen vrijdag in de halve finale van de beker en dan was het kwestie van de partij binnen te halen en dan nu de focus te verleggen naar de volgende belangrijke opdracht.

De thuisploeg opende de score uit de eerste poging, maar Elin wist gelijk te maken onder de korf na een assist van de zus. Riviera/Deurne weer voor via een stip, maar Lauren van kortbij voor de 2-2. Met schoten van Lars en Imke werd de eerste kloof gerealiseerd en moest Riviera/Deurne voor de rest van de match achtervolgen. 

Zoals gezegd, ontbrak de scherpte (misschien had de wind die dwars over het terrein stond er ook wel iets mee te maken) en werd er onvoldoende doorgeduwd om meer afstand te nemen. 

Uit de eerste helft onthouden we nog de mooie 5-8 uit handen van Lars en de doorbraak van Christoph na knap onderscheppen en bijhorende assist van Liam (6-9). Ruststand 6-12.

In de tweede helft kwamen we maar amper tot score en zodoende bleven de supporters wat op hun honger zitten. Lauren viel al vrij vlug uit met een voetblessure. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig dit is, maar alvast veel beterschap Lauren!

Na 10 minuten in de tweede helft schoot Jens de 7-14 binnen en dat was de maximale voorsprong die we bij elkaar konden spelen. Via korven van Liam uit de rebound (8-15) en Jonas met een shot (10-17) werd die kloof behouden, maar in de eindfase Riviera/Deurne met nog enkele treffers en Brice legde onze 18de binnen van achter de korf.

Zondag aanstaande wacht de bekerfinale en dan hopen we het eerste team weer frivool te zien spelen, het Voorwaartslegioen zal weer massaal op post zijn!