Maak zondag 1 mei maar alvast vrij want Voorwaarts/Molinos speelt zoals in 2018 de finale van de Beker van België en opnieuw is Borgerhout/GW de tegenstander. We hopen alvast op eenzelfde resultaat als in 2018 ;-)

Om in de finale te geraken, moest er vrijdagavond afgerekend worden met Boeckenberg in de halve finale. We begonnen meer dan prima aan de match want in de eerste aanval al direct Lars met de eerste treffer uit evenveel pogingen. Jens in de volgende aanval met de tweede kans en 2-0. Christoph schoot de 3-0 binnen en dan kon Boeckenberg milderen met een doorbraak. De aansluiting lukte niet want ze lieten een strafworp onbenut. Opnieuw Jens met een dubbel salvo en Lise met een stip zetten ons op een wolk: 6-1 na 10 minuten.

Boeckenberg kwam beter in de wedstrijd en begon mee te scoren, maar onze bonus van in het begin van de match garandeerde wel de voorsprong de hele eerste helft. Treffers van Lars en Christoph brachten ons op 10-7 zo’n 10 minuten voor de rust. Boeckenberg greep dan enkele scoreloze minuten langs onze kant aan om tot op 10-9 terug te komen, maar opnieuw Christoph loepzuiver en een schitterende doorbraak van Lars op assist van Jens legden de ruststand vast: 12-9.

Bij het hernemen vonden we onze draai niet direct en Boeckenberg kwam langszij: 12-12. We kwamen onder impuls van onze dames terug aan scoren toe. Eerst Elin met shot, dan Lise met een krachtige doorbraak en de net ingevallen Sarah met haar eerste actie en wat voor één: listig en snel langs haar dame en met een one-hander een knappe afwerking. Deze doelpunten kwamen er telkens nadat Boeckenberg de gelijkmaker lukte en dus Voorwaarts/Molinos was nooit op achtervolgen aangewezen. Christoph met de 16-15 en 17-15 zorgde voor een belangrijke 2-punten kloof. Bij Boeckenberg liepen de emoties even hoog op en dat resulteerde in 2 rode kaarten (speler en coach). De onzen hielden het hoofd koel en bij 17-16 waren het Elin, Lise met 2 stuks die de 20-16 op het bord brachten. Kers op de taart werd de laatste korf van de match: Brice bediende Jens met een achterwaartse pas over de grond en onze aanvoerder schoot deze kans koel binnen: 21-17.

dames: Imke Loos - Lise Van Maldeghem (4) - Lauren Denis - Elin Loos (2) - wisselspeelster: Sarah Goethals (1)

heren: Jens Vogels (4) - Christoph Hellemans (6) - Liam Van Hoof - Lars Kerstens (4) - wisselspelers : Brice Mardesson, Jonas Van Loock

 

De bekerfinale wordt gespeeld op het terrein van AKC/Luma - zondag 1 mei om 15u00