Lauri (3), Saartje, Quinten (1), Xander (3) (Tobi)

Lieke (Lauren), Nore, Loris (2), Senne (1) (Xander)

Reserve: Lauren, Tobi

GERECHTIGHEID!

Afgelopen weekend werd onze U15 voor de 4e keer kei-hard tegen het canvas geslagen in de laatste minuut. De supporters waren dan ook zeer benieuwd of we nogmaals onze rug konden rechten en de laatste kans met 2 volle handen zouden grijpen.

Het begin was alvast veelbelovend: Senne, Loris en Xander schieten ons naar een 3-0 voorsprong. Leuven, wakker ondertussen, sluit aan naar 3-1. Vak Loris-Senne-Lieke-Nore creëert wel kansen maar scoren lukt in deze fase niet en bijgevolg Leuven weer naast zij: 3-3. Lauri wordt dan foutief gestopt en legt de stip binnen 4-3, doch bij de rust staat een 4-4 op het bord.

De tweede helft is aanvankelijk een nek aan nek race: 4-5 Leuven, 5-5 via stip Loris, 6-5 Quinten, 6-6 en vervolgens 6-7. Onze aanval heeft het dan moeilijk en coaches Andy en Kobe moeten ingrijpen: Tobi komt in de plaats van Xander en Xander wordt naar aanval gebracht. Hij bedankt onmiddellijk 7-7. En als Lauri ons via vrijworp en stip op een 9-7 voorsprong schiet, groeit de vastberadenheid om deze keer de match niet meer uit handen te geven. De time-out zorgt voor de rust en wanneer Xander 10-7 maakt met nog 1 min te gaan, kan het feesten beginnen. De 10-8 van Leuven, enkele seconde voor tijd, is voor de statistieken.

Deze overwinning brengt ons na de zaal in een poule met ASKC, Vobako en Putse. 6 wedstrijden om verder te groeien en wekelijks de tegenstander het vuur aan de schenen te leggen. De wandelgangen vertellen mij dat er nog duchtig gefeest werd met gezang en al dansend met kleren onder de douches ...

Kevin