Lauri (5), Saartje (Nore), Tobi, Quinten (2)

Lauren, Lieke, Loris (1), Xander (5)

Reserve: Senne, Nore

Door het punt van Aalst tegen Rijko, weten we dat onze U15 zelf ook nog 1 punt zal moeten sprokkelen in de resterende 2 matchen, om ook op het veld in hoogste klasse te mogen aantreden. Met de komst van Temse krijgen we de tweede uit de stand over de vloer, geen sinecure dus, al hadden we voor de beker al eens laten zien de evenknie te kunnen zijn.

De opening is echter voor Temse die met 2 snelle, rake schoten ons onmiddellijk op achtervolgen zet, 0-2. Lauri mildert, 1-2, Temse naar 1-3. Xander met schot achter korf 2-3, maar het initiatief blijft bij Temse en wanneer de eerste storm gaat liggen, staat een 2-5 tussenstand op het bord. Stilaan worden we echter de betere ploeg. Temse wisselt door en dat speelt in onze kaart: Quinten, sterk tegen de talentvolle Emile, op schot 3-5. Xander weer achter de korf 4-6, stip Lauri 5-6 en net voor rust Xander met de 6-7 op schot.

Na de rust blijven we onze rebound dominantie voortzetten en na de 6-8 van Temse, kunnen we voor het eerst in de wedstrijd gelijktrekken via Lauri en Quinten. Na een volgende goal van Xander en Lauri, starten we bij 10-10 richting eindmeet: Xander, Loris en Lauri brengen ons 13-10 voor met nog een dikke 5 minuten. Pakken we dan eindelijk ons broodnodig en verdiend punt? De volgende 5 minuten verlopen tergend traag. Seconde per seconde tikt de klok weg maar Temse sluipt dichter en effent zelf met nog minder dan 2 min op de klok, 13-13. Wanneer Lauri haar doorloper onterecht wordt afgefloten en iets later Temse voordeel krijgt van de scheids, koken de potjes over. Weer voelen we de wedstrijd uit de handen glippen (13-14) in de laatste minuut. In onze laatste aanval volgt dan balverlies en worden de bevelen van de coach niet gevolgd.

Na 8-9 verlies tegen ASKC, 13-14 tegen Rijko, 12-13 tegen Vobako en nu 13-14 verlies tegen Temse, is het de 4e close game die we verliezen. Zuur! Nog 1 kans rest ons tegen Leuven.

Maar laten we echter niet vergeten hoe goed we vandaag speelden tot 5 minuten voor tijd!

Kevin