v: Arne - Wout - Kirsten - Beau

A: Jade - Maxime - Xander - Fien

W: Lander - Lore

Aangezien heel wat spelers niet aanwezig konden zijn vandaag hebben spelers van de B-ploeg aangevuld zodat deze match kon doorgaan.

Dus op zaterdag naar Floriant. Aan motivatie geen gebrek. Iedereen wilde het echt goed doen. Maar wat een match werd dit! Het is een understatement om te zeggen dat de omstandigheden niet zo ideaal waren. 

Terwijl onze spelers aan het opwarmen waren kreeg de thuisploeg de wedstrijdklok niet aan de praat. Na 30 minuten werd er beslist om een klok te gaan halen in de andere zaal. Ook die klok werkte niet. Dus werd er maar overgeschakeld naar een digitaal klokje op de wedstrijdtafel. Voor ons was dat nog oké omdat wij geen topleague spelen maar na ons moest zowel de U19A als de kern nog spelen. Dat werd dus spannend voor Floriant. Tijdens de opwarming werd al duidelijk dat Hanne De Smet en Bart Swings zouden kunnen trainen in de zaal. Zo glad! 

We begonnen dan maar zo goed als het kon aan de wedstrijd. De supporters zaten nog in het enthouiasme van de vrijdagmatch maar dat verdween vrij snel. De heren van Floriant gooien er langs alle kanten in. We komen snel 4-0 achter. Jade maakt met een pentalty de 4-1. Maar de thuisploeg gooit er nog 8 na elkaar in. We krijgen te gemakkelijke goals binnen. De arbiter werkt totaal niet mee en de zaal is een spiegel maar dit is echt een moeilijke match. We hebben veel kansen nodig en de passing loopt niet zoals het moet. Jade maakt 12-2 via Xander. Wout scoort met een kort shot de 12-3 en Kirsten neemt de 12-4 voor haar rekening. Jade scoort vanop afstand met een assist van Fien en Xander maakt de 12-6. Ik hoop op een herhaling van gisteren. We gaan rusten met 14-6

De thuisploeg beslist om de zaal dan toch maar de kuisen onder de invloed van onze 19-spelers die het niet zien zitten om zo in die zaal te spelen. De hoeveelheid stof van de grond lag op een hoop in de hoek van de zaal. De handen van de spelers zagen zwart. Maar dit is natuurlijk voor beide ploegen zo. Na de kuisploeg beginnen we aan de tweede helft. Fien scoort een penalty voor 15-7. Lore komt op het terrein. Jade scoort de 16-8. Floriant blijft goed schieten. De penalty van Jade zet ons op 18-9. Lore zet ook haar pentalty om voor 20-10. Lander komt op het veld. Jade maakt met een ver shot de 22-12. Bij 24-12 fluit de scheidsrechter af. Iedereen keek heel verbaasd omdat de match een stuk te laat was begonnen. Aangezien er geen wedstrijdklok was konden wij niet volgen. Het klokje op de wedstrijdtafel gaf nog 7 minuten aan. Maar de scheidsrechter, met een analoog horloge trouwens, heeft volgens eigen zeggen zijn horloge stil gezet en zijn horloge telt. Dus 7 minuten te weinig gespeeld.

Wat een rare match. Ik kan er ook andere woorden voor vinden maar die gaan we niet gebruiken. Dit was de laatste zaalmatch voor de U17. Nu op weg naar het veld.

Elke