Bij de start van de match hoor ik coach Elke zeggen: "Ik denk dat jullie beter spelen 's avonds dan 's morgens want dat hebben jullie al eens bewezen." Alle spelers wisten precies waar Elke het over had. Ik dus vol spanning klaar voor een match om 19u30 op een vrijdagavond. Wat zou dit geven? En of ik gelijk heb gekregen ...

A: Lize, Wout, Jerco, Lore

V: Kirsten, Xander, Lander, Fien

W: Jade, Beau, Arne

We starten de wedstrijd goed met een mooie pentalty voor Lore. Maar dan sputtert het. Waar dat wij 4 shots nodig hebben en niet scoren heeft Ranst er maar één nodig om wel te scoren. Ze lopen uit tot 4-1 aan de rust. Tot zo ver mijn spanning i.v.m. een avondmatch. De trainer roept haar spelers bijeen voor een peptalk en laat weten dat ze nog al zijn teruggekomen van 3 goals achter. Er moet wel beter verdedigd worden en wat accurater worden gegooid dacht ik bij mezelf. Ik weet dat ze dat kunnen. Ik zat nog maar net klaar met mijn boekje en pen of Wout kan met een inloper via Lore scoren. Kristen wordt voor Beau gewisseld. Beau scoort dankzij een assist van Xander. Daarna brengt Ranst de stand naar 6-3. Een mooi afstandsshot van Jerco brengt de stand naar 6-4. Na de 7-4 worden Lander en Beau gewisseld voor Arne en Jade. Ondertussen wordt het toch al wat later in de match en hoop ik nog steeds dat de match onder stoom komt. Ranst scoort 8-4. Snel daarna scoort Lore twee inlopers via Wout. Jade maakt de 8-7 door een assist van Arne. Het publiek komt ook meer tot actie gedurende de avond. Ineens is er echt spanning in de match. Mijn pen geraakt er zelfs van in de war. Na een goaltje van Ranst maakt Jerco er van ver 9-8 van. Je gelooft het nooit maar na een shot van Lore via Jerco en een inloper van Fien via Xander staan we zelfs 9-10 voor. Maar de spelers van de tegenstander zijn gekend voor hun afstandsschoten. Ze maken er nog twee na elkaar in de laatste 2 minuten. Maar zoals hiervoor gezegd wilden we graag een match met spanning en die hebben we gekregen. Het is nog niet gedaan. We zitten in de laatste 30 seconden. Het publiek breekt bijna de tribune af. Ranst had net de 11-10 gemaakt als de bal bij Voorwaarts/Molinos zit. Mijn boekje ligt al lang op de bank en de volledige bank ligt de tijd mee te roepen. Op 3 seconden voor tijd krijgt Wout de bal je ziet hem kijken en schieten. Zoals een slowmotionfilm vliegt de bal naar de korf en ... vliegt erin! 11-11! Wat een spannende match!

Iedereen heeft zich supergoed ingezet. Natuurlijk moet er nog aan zaken worden gewerkt maar daar dienen de trainingen voor. Maar die spanning was toch niet goed voor mijn hart. Ik ben ook blij dat de tribune het overleefd heeft want het publiek was wel heel wild en daar houden we van.

Bedankt iedereen voor een heerlijke laatste zaalmatch!

Elke (niet de trainer ;-) )