Aanval: Jens Vogels (3) - Lars Kerstens (5) - Imke Loos (2) - Lauren Denis (3)

Verdediging: Christoph Hellemans (4) - Brice Mardesson (1) - Lise Van Maldeghem (3) - Tine Van Dyck

Wissels: Jens Verbruggen

 

Voorwaarts/Molinos heeft de laatste strohalm richting rechtstreeks behoud niet kunnen grijpen in Merelbeke. Zelf hadden we het niet helemaal meer in handen, maar mits winst tegen de competitieleider was er nog een kans om boven Putse te klimmen dat nog een inhaalwedstrijd tegen Boeckenberg moet afwerken. Met die boodschap en opdracht gingen onze groen-witten er fel tegenaan. Het was echter Floriant dat het best van start ging en aan 40% afwerkte zodat we na evenveel minuten tegen een 3-0 achterstand aankeken.

Via Lise en een doorbraak van Lauren kwamen we op 4-2. Maar Floriant bleef uitstekend afwerken en halfweg de eerste helft stond er een 10-6 op het bord. Voorwaarts/Molinos speelde echter met veel inzet en met 2 doelpunten op rij van Lauren en een handigheid van Christoph 10-9. Jens en Lars schoten de 11-11 op het bord, maar de laatste 5 minuten voor de pauze was het enkel Floriant dat nog kon scoren en dus met een kleine achterstand de kleedkamers in (12-11).

De tweede helft begon direct furieus met een score van Saar Seys direct gecounterd door Lars; Imke stelde daarna gelijk: 13-13. Christoph en Lars, helemaal vrij, en diezelfde Lars met een schitterende doorbraak en knap aangespeeld door Jens zorgden voor een 14-16 stand. Het was een fase in de wedstrijd waar we meer mee hadden kunnen doen. We speelden goed, Floriant had wat pech in de afwerking en dan ontbraken de doelpunten om die 2-punten kloof wat uit te diepen. 

Met 4 doelpunten op rij trok Floriant het laken weer naar zich toe. In de laatste 10 minuten konden we telkens op 1 doelpunt komen, spanning troef maar in plaats van de gelijkmaker viel het doelpunt telkens aan de overzijde te noteren en raakten we niet verder dan steeds het verschil op 1 te brengen(20-19 en 22-21).

 

Zondag 20 maart om 15u dient het dus te gebeuren. Een wedstrijd met de nodige druk, maar met de inzet en de resultaten van de laatste weken hebben we vertrouwen in een goede prestatie van onze kern!

Supporters wees massaal op post in Kwik Indoor om Voorwaarts/Molinos aan te moedigen in de Runner-up wedstrijd Topleague-Promoleague!