Voorwaarts U17B HMKC
 
Wout Jerco Lore Lize
Xander Lander Tia Fien
 
Een inhaalwedstrijd op woensdagavond is nooit evident. Tel daar enkele afwezigen bij op en zo komt het dat we net met 8 spelers aanwezig zijn. Dat dit een wedstrijd zou worden die alle kanten uit zou kunnen gaan, wisten we op voorhand: in september wonnen we nipt, in oktober speelden we gelijk en in december verloren we onze wedstrijd. We staan voorlopig op de laatste plaats en een overwinning heeft deze ploeg echt wel verdiend.
 
Het is HMKC die de score opent na enkele minuten en links achter de kort een schot binnen gooit. Niet veel later staat ook hun 2de goal op het bord na een inloper waarbij onze heren even vergaten dat ze ook mogen overnemen. Er wordt veel druk gezet op onze aanval en dat leidt tot een fout op de assist van Lore: vrijworp. Wout neemt de vrijworp en zet zo de 1-2 op het bord. Niet veel later speelt Lize wout vanuit het zijveld aan op een inloper, die helaas gemist wordt. Jerco in de rebound
en speelt Wout aan na zijn verplaatsing voor de 2 de kans en zo wordt het terug gelijk. Onze verdediging zet goed druk, maar een ver schot van HMKC brengt hen terug op voorsprong. Bal is nog maar net in onze aanval en Tia brengt een knappe snelle assist, Xander profiteert op snelheid en 3-3.
Verdedigend kunnen we druk zetten op korte kansen en houden we inlopers er uit, helaas valt er weer een ver schot binnen. Lore demonstreert dan even wat het is om je verdediger “in’t zak te zetten”: 3 inlopers op rij zijn genoeg om de tegenstrever tot fouten te dwingen en penalty te krijgen.  Ze zet deze koelbloedig om en we gaan rusten met een 4-4 gelijkstand.
 
Tijdens de rust even kort doorspreken waar we op moeten blijven letten, wat we nog kunnen verbeteren en dan er terug met volle moed tegenaan, want 1 ding is duidelijk: iedereen gelooft er in!
 
HMKC start de 2 de helft zoals ze de wedstrijd zijn begonnen en via een ver schot staan ze opnieuw op
voorsprong. Ondanks hun voorsprong worden ze bij HMKC onrustig (dit zeker dankzij de druk die wordt gezet zowel in verdediging als in de uitverdediging) en leiden ze tot 3x balverlies in het uitwerken. Fien kan haar inloper afwerken en het is terug gelijk. Na een nieuw ver schot van HMKC komt Wout in assist voor Lore. Zij loopt in, ziet de dame van Lize tijdig aankomen en stopt voor een korte kans: 6-6. De coaches van de tegenpartij nemen een time-out en voeren enkele wissels door.
We krijgen meer zelfvertrouwen en na een ver schot van Xander kan ook Tia haar schot afwerken. Nog 11 minuten te gaan en we staan 2 doelpunten voor. Als HMKC dan de aansluitingstreffer scoort is het Lore die op haar gekende manier een omdraaibal scoort, na knappe pas van Lize. Nog 5 minuten op de klok en de spelers zien en voelen dat het kan: de eerste overwinning in de zaal binnenslepen. HMKC probeert nog en kan zijn eerste inloper scoren, maar Tia onderschept de bal in
uitverdediging en kan na pas van Lander de eindscore 10-8 op het bord zetten.
 
Wat een knappe, collectieve prestatie was dit van het team! Strakke verdediging, in aanval voor elkaar willen werken en geloof en vertrouwen in elkaar.
 
Trotse coach Elke