Mentale winst doch geen punten

Loris (2), Senne (Tobi), Nore (1), Lauren (1) (Lauri (1))

Xander (1), Quinten (4), Saartje (Lauren), Lieke (2)

Reserve: Lauri, Tobi

In de vooruitgeschoven wedstrijd Vobako-Voorwaarts/Molinos, zodoende onze spelers volgende week langer van de berg kunnen glijden, starten we met Loris, Senne, Lauren en Nore in aanval. En Quinten, Xander, Saartje en Lieke in verdediging. De nadruk wordt vandaag gelegd op veel beweging in aanval en de bal goed te laten rondgaan. En zo te profiteren van de zone verdediging van Vobako om veelvuldig te schieten op de 5-6 meter zone. Verdedigend willen we kort verdedigen met overzicht voorverdedigen en zeker onze “volgende-voor-verdediging” in te oefenen. De eerste helft slagen we prima in onze verdedigende opdracht. Iedereen zit er kort bij en we krijgen dan ook maar 4 goals tegen. Naar het beeld van de wedstrijd hadden we het leeuwendeel van de kansen de eerste helft en hadden we gerust kunnen voorstaan. Na de 1-0, scoort Nore op schot 1-1, Quinten op schot 1-2 maar dan Vobako op een spurtje naar 4-2. Lieke die een topwedstrijd speelde vandaag, zorgt op schot voor de 4-3 ruststand.

Na de rust schieten we als een komeet uit de startblokken. Xander schot, Lauren inloper en Loris met schot brengen ons op en 4-6 voorsprong. Vobako repliceert en draait de rollen om met een 7-6 voorsprong. Lauri komt dan in de ploeg voor Lauren, maar toch is het Vobako die de 8-6 door de korf jaagt. We merken dat verdedigend we niet alles kunnen blijven toelopen. Dit zorgt voor een groter aantal goals tegen deze tweede helft. We geven niet op en een scherp schietende Quinten brengt ons met 2 schoten op 8-8. Vanaf nu is het een nek aan nek race. Lauri via inloper naar 8-9, Vobako naar 9-9. Quinten op schot 9-10, Vobako naar 10-10. Loris via korte kans na rebound 10-11, Vobako naar 11-11. Als de 12-11 van Vobako dan valt 2 min voor tijd zien we de bui hangen, maar 40 sec voor tijd kan Lieke via stip de verdiende 12-12 binnen leggen. In de laatste aanval brengt Vobako een steun, durven we niet helemaal meer aansluiten en worden we daarom op snelheid inside gepakt. Een stip tot gevolg en de zure 13-12 wordt binnengelegd 1 sec voor tijd.

De supporters zagen een topwedstrijd waarbij Voorwaarts/Molinos eigenlijk de mentale winnaar was. Ook al zaten de spelers na de wedstrijd in zak en as, doch mag (nee moet!) iedereen fier zijn over het geleverde spel. Nog 2 kansen volgen om punten te sprokkelen en tevens kijken we angstvallig achteruit naar de uitslagen van Aalst de komende weken. Deze ploeg verdient een plaats in de topleague. We zullen zien of we krijgen waar we recht op hebben.

Een fiere coach – ad interim Kevin