VW - Boeckenberg: 6-10 (13/2/22)

Taco(2), Oskar(1), Lou, Marie, Lander,(1) Jarre, Fran, Anke

r: Kaat(2), Joppe

Beetje wrang gevoel na deze wedstrijd. De scheids maakt het ons heel moeilijk om in de wedstrijd te komen. Maar liefst 2 doelpunten van Taco worden afgekeurd in enkele minuten tijd en er wordt nog een derde kemel gefloten waardoor we even het noorden kwijt zijn. Boeckenberg profiteert hier gretig van en maakt 0-2. Lander lokt dan een strafworp uit die hij mooi omzet in ons eerste thuispunt.  Jarre raakt gekwetst aan het been en Joppe komt erin.  Nog voor de rust maken Oskar en Taco elk een doelpunt met een shotje en we gaan gelijk de pauze in met 3-3. De blessure van Jarre valt nogal mee en de tweede helft kan hij terug meedoen.

Na de rust brengt Boeckenberg een goede grote speelster in en het loopt wat minder goed bij ons. We raken de ene na de andere bal kwijt in aanval door de hoge druk.  Bij 3-6 gaan de alarmbelletjes af en schakelen we een versnelling hoger.  Taco maakt een doorloper op pasje van Marie. Boeckenberg maakt graag gebruik van het blokje om over te snijden zolang de scheids hiervoor de ogen dichtknijpt en maakt op deze manier een derde doorloper 4-7.  Kaat kan nog 2x milderen maar Boeckenberg blijft ook scoren, zo eindigen we op 6-10.

Vobako - VW: 9-4 (19/2/22)

Marie, Lou(1), Oskar, Joppe, Kaat(1), Fran, Lander, Jarre

r: Anke(1), Taco(1)

We starten met sterk verdedigingswerk  maar maken dan fouten bij het uitwerken waardoor we de bal kwijtraken.  Zowel het geven van de passes als het aannemen ervan zijn werkpuntjes vandaag. In de eerst helft vindt enkel Kaat met haar shotje het gaatje in de mand. We gaan rusten met 6-1.

De tweede helft kunnen we de score gelijk houden met een 3-3. Eerst wordt Anke achter de korf vanuit het voorvlak door Taco bediend: 6-2. Na een doelpunt van Vobako legt Lou mooi binnen met een shotje 7-3. Vobako heeft een hele grote jongen met reboundoverwicht en die maakt het ons knap moeilijk.  Taco kan nog een doorloper maken op pas van Anke. We eindigen met 9-4.

AKC - VW: 8-7 (22/2/22)

Taco(3), Joppe, Marie, Anke(1), Jarre, Oskar,(1) Lou, Kaat(1)

r: Lander(1), Kiki-Roos

Deze wedstrijd wordt met uitstel gespeeld op een dinsdagavond, en is spannend van het begin tot het einde, niet in het minst omdat er nog een ticketje voor de kruisfinales binnen bereik ligt. Beide ploegen zijn evenwaardig maar het is AKC dat de eerste helft de voorsprong kan maken.  Taco maakt een vrijworp nadat AKC de score al geopend had 1-1.  Dan even twee pechjes: het shot van Kaat wordt afgekeurd, en een strafworp van Jarre wil er niet in.  Bij de tegenpartij lukt het wel 2x vooraleer Taco met een shotje de 3-2 maakt. Net als bij de vorige partij tegen Vobako is er wat werk aan de passing en de aannames. Beide ploegen komen tot scoren: bij ons is het Kaat die het shotje neemt, Taco die een strafworp omzet en Lander die een flitsgoal maakt op een sjieke lange pas van Lou. Met 6-5 gaan we rusten.

De tweede helft brengt niet zoveel doelpunten hoewel de kansen er zeker wel zijn. Na een shot van AKC komen we weer dichterbij via een shotje van Oskar en zelfs de gelijkmaker van Anke (ook shot).  Helaas is het AKC dat het slotdoelpunt kan maken vlak voor het einde.

Kop op meisjes en jongens: voor dit rare zaalseizoen zitten de kruisfinales er nu niet meer in, maar we blijven ons op het veld wel in topleague met de beste ploegen meten! 

Ilse