Tobi (1), Stef (1) (Loris (1)), Lauri (4), Saartje

Xander, Quinten (2), Lauren, Lieke (1) (Nore)

Reserve: Loris, Senne, Nore

De wedstrijden tegen Putse eindigen vaak in een spannend slot en dat was nu niet anders. Thuis wisten we een mooi punt te pakken, nu ging de match net verloren: 12-10. Eigenlijk is het zaak tegen deze ploeg om het gat de eerste 3/4de van de wedstrijd niet te groot te laten worden. Het laatste kwart is de jus uit de lange benen van de tegenstander en komt er hierdoor meer ruimte en beginnen we vlotter te scoren. Dit gat was nu te groot. 8-3 bleek een onoverbrugbare kloof en hierdoor strandden we op 2 goals.

De match: Lauri snelt haar dame voorbij en scoort de 0-1 via penalty. Putse naar 1-1. Het andere vak krijgt via Xander wel enkele kansen de eerste helft, doch komt niet tot scoren en zo wordt het 3-1. Lauri op shot naar 3-2, maar na de 4-2 van Putse, moeten we Putse lossen en hop we gaan rusten met 6-2.

De tweede helft start zoals de eerste begonnen was: strafworp Lauri en 6-3. Putse diept de kloof echter verder uit en bij de 8-3 vloeit het geloof op een goede afloop weg bij de supporters. Vanaf dan merken we dat Putse begint te lossen. Als Quinten dan de 8-4 binnenknalt en Stef na de vakwissel gelijk de 8-5 door de mand jaagt, is er terug hoop bij iedereen. Zou het dan toch weer? Putse blijft echter zelf ook scoren en we draaien 9-5. Lieke waagt haar kans 9-6 en wat later weer Quinten op shot brengt ons op 9-7. Nore komt er dan op ipv Lieke. Putse scoort 10-7, maar de ingevallen Loris schiet ons weer naar 10-8. Loris wordt naar aanval gebracht om de verdere aansluiting te maken. Te zenuwachtig gedoe, levert ons balverlies na balverlies op en de Putse doodsteek volgt vanop vrijworp en shot, 12-8. Nog enkele minuten en Lauri brengt ons terug op 12-9, gevolgd door de 12-10 vanop de stip door Tobi. Lauren krijgt met nog een minuut op de klok een stip maar deze gaat mis. Onze inhaalrace stopt bij het laatste fluitsignaal van een voortreffelijk leidende Luc Janssens.

Aankomend weekend wacht Rijko. Winst geeft ons bijna zeker een ticket voor topleague veld. Bij verlies zal het nog 2 weken bibberen worden.

Kevin