Kampioen spelen een jaartje uitgesteld

Jasper 2 - Robin 1 - Mauro 3 - Kobe 1- Kaay

Amber J - Luna - Caro VB 2 - Amber W 1 - Lore - Mirte

Een echte zenuwslag, de nummers 1 en 2 stonden oog in oog om het kampioenschap, de belangen waren hoog, de zenuwen gespannen. Het niveau van de wedstrijd was laag, beide verdedigingen waren baas. De aanvallen kwamen er helemaal niet uit. De thuisploeg stond de ganse wedstrijd voor en won verdiend Edegem haalde nooit zijn normaal aanvallend vermogen. We zijn gewoon meer dan 20 doelpunten te maken aan 20% nu bleven we steken op 10 uit 105 pogingen. De wil was er wel, de druiven nog wat te groen voor onze jonge ploeg bleek. De aanvallen waren dikwijls te gehaast of met te weinig beweging, de doelpogingen kwamen van te ver en vielen niet. Niets aan te doen, de kompetitie in schoonheid uitspelen en dan maar promoveren op het veld zeker.

Kobe speelde een berenmatch en was zowat de enige die bij ons zijn echte potentieel liet zien. Nog te vermelden natuurlijk dat Jarno, Anne en ook Jordi uiteraard ontbraken en enkele andere niet 100 % fit waren of geraakt werden. Maar dat maakt deel van het gegeven, de ploeg die er stond was goed voorbereid heeft kwaliteit genoeg maar kon het helaas niet brengen nu het gevraagd werd. ASKC won verdiend alleen jammer dat de korfbalbond niet wat zorgvuldiger was in het aanstellen van de scheidsrechter voor toch een beslissende wedstrijd om een reeks te stijgen.

De schare scores:

1-1 Kobe met zijn 1e poging

2-2 Robin foutief afgestopt vanop 2,5 meter succesrijk

3-3 Amber doorloopbal knappe steun Kobe

We vallen stil ASKC kan een kloof slagen.

6-4 Caro keurig aangespeeld door Mauro bij vrijworp

6-5 Jasper brengt ons terug tot het kleinste verschil

7-6 Mauro rond een degelijke lange aanval af

De ruststand nog hoopgevend want we kwamen beter in de match tijdens het laatste stuk voor de rust. Na de pauze verlopen onze aanvallen nog steeds heel stroef ondanks wissels en aanpassingen. We scoren bijna een kwartier niet!

9-7 Jasper breekt de ban

10-8 Mauro brengt verder hoop

ASKC countert echter steeds gevat

12-9 Mauro vanuit de rebound

12-10 eindcijfers vastgelegd door Caro

Jammer maar helaas deze jonge ploeg heeft al veel gebracht dit jaar laten we dat niet vergeten.

Peter