A: Lina - Lenka - Taco - aanvulling KCBJ Sam/Nico

V: Margot - Leander - Eric - Oskar

Omdat er lastminute een aantal spelers uitvielen door ziekte, trokken we met een onvolledige ploeg naar Betekom. We kregen aanvulling van Oskar, Taco en een interimspeler van KCBJ. De toffe wedstrijd die we te zien kregen, maakte deze vroege, verre verplaatsing alvast de moeite waard.

Taco opent de score met een doorloper. Interim Sam kopieert dit goede voorbeeld. Hij verdubbelt onze score ook via een doorloper, telkens met de steun van Lenka.  Ook in het derde doelpunt heeft ze een aandeel. Taco wijst aan waar hij de bal graag wil krijgen. Een prima assist van Lenka wordt netjes binnen gegooid door Taco.

Na de functiewissel gaat de volledige ploeg op hetzelfde elan verder. Dankzij sterk rebound-werk van Eric, krijgt Oskar na een eerste schotje nog een herkansing. Met zijn tweede schotpoging brengt hij de stand op 4-0. Met een omdraaier zorgt ook Oskar voor de 1-5. Tijdens een volgende spelfase valt Oskar zijn tegenstander. Hij neemt sportief het shot niet, maar speelt Margot vrij. Haar doelpoging gaat net naast. Oskar neemt de rebound voor zijn rekening en speelt vervolgens Leander vrij. Zijn shot brengt het scorebord op 1-6. Bij 2-6 gaan we rusten.

KCBJ wisselt zijn uitgeleende speler Sam door Nico. Met een minutieus uitgevoerde, loepzuivere pas tussen een aantal verdedigers speelt Lina Taco vrij. Hij bedankt met een doelpunt op shot. De 2-8 en de 2-9 vallen snel na elkaar en leken wel copy-paste: Taco komt met een flitsende versnelling vrij op doorloop en Lenka geeft hem vanuit de steun een goede aangeef.

Ook tijdens het laatste kwart halen onze groen-witten hun voet niet van het gaspedaal. Het aanvalsvak blijft vlot scoren.

Margot kan zich goed vrijlopen en wordt prima aangespeeld door Eric. Margot werkt zonder twijfelen of en zo wordt het 2-10. Voor de 2-11 zijn de rollen omgedraaid. Margot kan na rebount Eric vrijspelen en werkt op zijn beurt de korte kans netjes af.

Ook de 2 laatste goals komen van een assist van Margot. Eerst speelt ze Oskar achter de korf vrij, om vervolgens Eric met een mooie doorsteekpas aan te spelen. Beide heren benutten de verkregen ruimte en maakten hun doelpoging zonder verpinken af. In het laatste kwart komt KCBJ nog tweemaal tot scoren en zo staat er bij affluiten 4-14 op het score bord.

We kregen een heel attractieve wedstrijd te zien. Na deze wedstrijd hebben onze spelers hopelijk voldoende vertrouwen kunnen tanken voor de volgende wedstrijden. De sfeer op het veld en in de tribune zat alleszins helemaal snor.

Uw verslaggever ter plaatse

Anneleen.