Aanval: Catho, Beau, Leon, Maxime

Verdediging: Kirsten, Emma, Joyce, Joran

Aanvallend nemen we een trage start. We nemen veel kansen van buitenaf, die er niet in gaan. De verdediging is gretig. De eerste tegenaanval kunnen we er meteen voor zorgen dat de buzzer afgaat. We worden echter wat ongeduldig en krijgen na 5 minuten een strafworp tegen. Aanvallend blijft het moeizaam gaan. We hebben verschillende aanvallen waarbij we na 1 kans de bal kwijt zijn. 2 minuten later krijgen we nog een penalty tegen. Gelukkig komt er dan wel wat meer "schwung" in, we zijn ook dat ogenblik al wel 10 minuten aan het spelen. Emma maakt de aansluitingstreffer maar al even snel krijgen we een shot tegen en staan we terug 2 doelpunten achter.

Catho zet dit recht met een korte kans en een doorloper. Emma zet de strafworp om die ze weet uit te lokken met een doorbraak en Joppe scoort een shot achter de korf. Dan vallen we terug stil tot zo'n 4 minuten voor het einde wanneer Leon een doorloper scoort, Catho een korte kans achter de korf maakt en Kirsten een strafworp omzet.

Rust

Ook in de 2e time duurt het haast 10 minuten voor er een doelpunt valt en is het ook Vobako dat weer eerst een bordje mag omdraaien na een doorloper. Beau scoort redelijk vlug een shotje en zorgt er zo voor dat we terug 5 doelpunten voor komen. Door "over" te verdedigen krijgen we een vrijworp tegen die ook verzilverd wordt. We zetten dit foutje meteen recht: Joppe scoort een korte kans en Emma maakt een kans achter de korf.

Vobako antwoordt echter meteen met een korte kans achter de korf en een zeer ver shot. Jade en Annelore worden ingebracht. We krijgen nog een korte kans tegen, maar Joran scoort er meteen één terug en Xander wordt ingebracht. We zien dan plots meer kansen doordat er veel meer de "inside" gezocht wordt. De korte kansen vliegen Vobako om de oren, al worden deze niet afgewerkt. Leon scoort wel een shot achter de korf uit een zeer knappe pas van Annelore. Catho scoort een vrijworp en jammer genoeg wordt een knappe doorbraak van Joran (naar mijn mening onterecht) afgekeurd.

We krijgen nog een shot tegen, maar Jade maakt ook nog meteen een shot terug. De score wordt afgesloten met een korte kans van Maxime. Al bij al een vlotte overwinning. Jammer dat we bijna 20 minuten niet scoren.

Wat dan weer zeker wel opstekers waren:

  • dat we er een 5-tal keer voor konden zorgen dat de shotklok van de tegenpartij afging.
  • dat het op een gegeven moment 40sec duurde eer Vobako de bal uitgewerkt kreeg doordat wij zo goed uitverdedigen.
  • dat we door een goede voorverdediging meer dan 10 keer een bal konden onderscheppen.

Scoreverloop

1 - 0 penalty

2 - 0 penalty

2 - 1 shot Emma

3 - 1 shot

3 - 2 korte kans Catho

3 - 3 doorloper Catho

3 - 4 penalty Emma

3 - 5 shot achter de korf Joppe

3 - 6 doorloper Leon

3 - 7 korte kans achter korf Catho

3 - 8 penalty Kirsten

-------

4 - 8 doorloper

4 - 9 shot Beau

5 - 9 vrijworp

5 - 10 korte kans Joppe

5 - 11 shot achter de korf Emma

6 - 11 wegtrekken achter korf

7 - 11 ver shot (bijna zijlijn)

8 - 11 korte kans

8 - 12 korte kans Joran

8 - 13 korte kans Leon

8 - 14 vrijworp Catho

9 - 14 shot

9 - 15 shot Jade

10 - 15 doorloper

10 - 16 korte kans Maxime

June