Lauri (2), Saartje (3), Tobi (2) (Taco), Stef

Nore, Lauren, Xander (4), Joppe

Reserve: Lieke, Taco

Op een vroege zaterdagmorgen moesten we onze degens kruisen tegen Vobako. Deze ploeg wordt in top 4 verwacht, doch had al meerdere wedstrijden verloren. Zonder Loris, Quinten, Senne ... maar we konden beroep doen op Joppe om ons te vervolledigen.

De wedstrijd is nog maar net bezig of we laten ons weer verrassen met de op voorhand doorgesproken vrijworp, 0-1. Tobi wat later op penalty 1-1. Maar bij het vak Xander, Joppe, Nore, Lauren wilde de bal er niet in. Hierdoor lopen we 1-3 achter. Na de gemiste stip van Lauri kan Tobi in dezelfde aanval toch scoren via een inkruip inloop. Till, één van de beste dames van Vobako, krijgen we echter vandaag niet uit de mand. Na de 2-5 kan Xander via ver shot achter korf ons terubrengen op 3-5. Saartje dan met mooie inloop op voorste voet vertrokken, op aangeef van Stef, 4-5. Na de 4-6 kan Xander met dubbel salvo ons gelijk trekken naar 6-6. Iets voor rust Lauri naar 7-7. Maar met nog minder dan één minuut te spelen, scoort Vobako te gemakkelijk met tweevoetenschoten en zo gaan we toch nog met achterstand de rust in, 7-9.

De tweede helft blijven we aanklampen tot 10-12 via Lauri, Xander en Saartje, maar dan is ons aanvallend vatje leeg. Vobako blijft wel scoren en buiten Saartje met haar derde kan er niemand nog repliceren. Zo eindigt de wedstrijd op een 11-16 stand voor Vobako.

Verdedigend waren we niet bij machte om Vobako te beperken. We noteren nog wel de prima invalbeurt van Taco na blessure van Tobi. We beginnen volgende week aan de terugronde op en tegen Aalst, een team met 0 punten, maar waar we de heen wedstrijd maar met 1 goal verschil wisten te winnen. Volle bak gaan en hopelijk de 4e overwinning van dit zaalseizoen binnenrijven.

Kevin