dames: Lauren Denis (1)- Elin Loos (1) - Imke Loos (1) - Lise Van Maldeghem (1)

heren: Christoph Hellemans (6) - Brice Mardesson - Liam Van Hoof (1) - Jens Vogels (6)

wisselspelers : Jens Verbruggen (1), Jasmien Van Steyvoort

De waardeverhoudingen werden in deze laatste wedstrijd van de heenronde gerespecteerd en dus de volle buit voor de Gentenaren.

In de openingsfase liep het stroef voor Voorwaarts/Molinos zodat Floriant met een droge 0-5 na 8 min onze coaches naar een time-out deden grijpen. Die leek effect te hebben want Jens Vogels veegde de nul van het bord direct bij het hernemen (1-5).

Floriant bleef echter aan een hoog percentage (30%) afwerken en aan onze kant bleef dat lang onder de 10% terwijl de kansen er wel waren.

Via een dubbel salvo van Christoph ging het naar 4-8 met nog 10 min te spelen en toen leek de motor aan te zwengelen met nog scores van Jens en Elin zodat het op korte tijd score-gewijs terug een match werd: 6-8.

Floriant scoorde aan een zelfde ritme en liep terug uit naar 7-11. Christoph milderde nog tot 8-11, maar via een stip tegen in de slotseconden gingen we rusten bij een 8-12 stand.

Na het hernemen keken we al snel aan tegen een nieuwe 5 punten kloof en deze werd zelf nog verder uitgediept tot 7 stuks: 9-16.

Voorwaarts/Molinos beschikte niet over de nodige wapens om Floriant nog iets in de weg te leggen en zo bleef de achterstand steeds 7 doelpunten, getuige de 13-20 tussenstand en de 18-25 eindstand.

Floriant had een derde meer kansen dan onze groen-witten door hun rebound overwicht en ze waren schoten daarbij ook nog scherper van buitenuit, dus een logisch resultaat.