Lauri (4), Saartje (1), Tobi (1), Stef (Quinten)

Lauren, Nore (1), Xander (1), Quinten (2) (Loris)

Reserve: Loris, Lou

 

Onze laatste wedstrijd van 2021 was een triller van formaat. Maar onze U15'ers zijn er in geslaagd om de winst binnen te halen en met 2 punten huiswaarts te keren.

Rijko kan al snel scoren bij aanvang en zet 1-0 op het bord. We creëren vele kansen in lange aanvalmomenten, maar de ballen willen er nog niet in. Maar niet getreurd, de verdediging levert uitstekend werk en dat deksel zal er wel snel afgegooid worden. Tobi zorgt hiervoor met een ver shot en zet de gelijkmaker op het bord 1-1. Vanaf nu zijn we vertrokken en zorgen we voor 5 goals op een rij: Quinten die een penalty verzilvert, Nore met knappe inloper en Lauri vervolgens 2x op een rij met inloper. Tenslotte Quinten met shot zodat de 5 puntenkloof een feit is, 1-6. Rijko probeert nog aan te sluiten voor rust met 2 doelpunten, maar Lauri zorgt met ver shot voor 3-7 ruststand.

Een zeer sterke eerste helft en we hopen dat deze in de tweede time verdergezet wordt zodat de wedstrijd rustig kan uitgespeeld worden. Maar Rijko komt stevig uit de kleedkamers en na enkele wissels bij hen, krijgen we het toch lastig deze tweede helft. Rijko kan terug aansluiten tot 5-7. Saartje brengt snel de 3 puntenkloof terug op het bord met mooi shot achter korf, 5-8. Maar Rijko scoort tegen en houdt zo de spanning erin. Zelfde scenario, Xander maakt 6-9 maar weer snel een goal van Rijko 7-9. Tenslotte Lauri nog met penalty 7-10 ... gaan we nu de puntenkloof kunnen behouden? Tobi zijn bal rolt er jammer genoeg uit en Rijko doet nog een laatste spurt naar gelijkmaker. Ondertussen is ook Loris op het plein gekomen. Rijko sluit aan tot 9-10 en met nog enkele minuten te spelen is het een zenuwslopend einde. Verdediging in volle concentratie, want we willen die overwinning binnentrekken. Een knappe onderschepping in verdediging door Loris zorgt ervoor dat Rijko geen kans meer krijgt voor een gelijkspel. 9-10 eindstand.

Ondanks een moeilijkere tweede helft, wederom een knappe prestatie om de winst toch nog binnen te trekken. Proficiat aan het ganse U15 team. We hebben al van jullie wedstrijden genoten in 2021. Nu even een korfbalpauze en in 2022 kijken we alvast uit naar het vervolg.

Fijn eindejaar aan allen en een gezond en sportief 2022 gewenst met vele successen

Tamara