aanval: Jens Vogels (7) - Jonas Van Loock (2) - Elin Loos - Imke Loos (2)

verdediging: Christoph Hellemans (3) - Liam Van Hoof (5) - Lise Van Maldeghem - Lauren Denis (4)

wisselspelers: Brice Mardesson (2) - Sarah Goethals 

 

Tweede belangrijke wedstrijd op rij om kostbare punten te sprokkelen en dat werd geen gemakkelijke opdracht. Het eerste aanvalsvak opende wel de score via aanvoerder Jens, maar in de eerste periode hadden ze het knap lastig met de verdediging die Meeuwen neerzette en dat leidde tot veel eenshotsaanvallen en toch net iets te vaak de buzzer van de shotklokoverschrijding.

In de aanvangsfase bleef het steeds haasje-over spelen op het scorebord. We noteerden na 10 minuten de 4-5 van Jens Vogels na knap vakspel. Wat later bracht een goed spelende Liam ons al zwevend over de achterlijn op 5-6. Liam deed wat Lise hem vorige week had voorgedaan, zijn eerste 3 shots waren zaterdagavond allemaal raak en in verdediging stond hij met veel overzicht te spelen wat resulteerde in verschillende recuperaties!

Bij Meeuwen was het voornamelijk een ongrijpbare Zahra Verhoeven die met 6 doelpunten (uit 11 pogingen) zorgde dat de trekvogels een gelijke tred hielden.

Een eerste kloofje werd gerealiseerd kort na een time-out waarbij Imke slim onder de korf de verdediging afstrafte. Lauren zorgde voor wat meer ademruimte door de 10-13 binnen te schieten zo’n 5 minuten voor de rust.

Met een verschil van 2 (13-15) werden de kleedkamers opgezocht. Het feit dat Voorwaarts niet echt kon uitlopen was voornamelijk een verdedigende kwestie want aanvallend zat het snor met een 15/52 (29%)

Bij het hernemen werd de voorsprong uitgediept door Jonas handig van kortbij en Imke van achter de korf. Lauren rondde wat later een knappe actie van Lise mooi af en 13-18.

Jonas werd zwaar op de proef gesteld onder de korf en dat ging er vaak niet echt zacht aan toe. Na 10 minuten spelen schoot hij wel energiek de 14-19 binnen. Jonas mocht dan gaan rusten en Brice kwam op het strijdtoneel en bedankte met een 2 op 4. 

Liam met 2 verre knallen en Christoph met de kers op de taart zorgen voor de 19-25 eindstand.

Nu 2 weken een kerstonderbreking en op 8 januari ontvangen we de leider in de competitie Floriant!

 

Bedankt aan het media-team om zelfs op verplaatsing de live-stream van A en B te realiseren!