dames: Lauren Denis (3) - Elin Loos (2) - Imke Loos (1) - Lise Van Maldeghem (4)

heren: Christoph Hellemans (8) - Brice Mardesson (1) - Liam Van Hoof (1) - Jens Vogels (9)

wissels: Jonas Van Loock, Jens Verbruggen

Er stond heel wat druk op deze wedstrijd want voor beide teams waren er broodnodige punten te halen. En zo’n match met een sombere nul punten aanvatten, maakte het er niet gemakkelijker op. Maar onze groen-witten hebben de opdracht prima volbracht.

De wedstrijd zelf kende een trage start met na 5 minuten de 2-2 via Lise. Dan Putse met 3 rake schoten op voorsprong maar Voorwaarts/Molinos zette daar een droge 8-0 tegenover. Heel wat doelpunten in het openingskwartier waarbij een sterk spelende Lise opviel met een tot dan perfect rapport: hard werkend in het vak, getuige het recupereren van een bal tegen een Putse heer zodat Liam volledig vrij kwam te staan (6-5) en de 10-5 was haar derde doelpunt uit evenveel pogingen (100%)!

Arne Beeck knabbelde dan via een dubbel salvo wat van die achterstand af, maar “not in my house” Christoph Hellemans deed hem dat vervolgens vlotjes na (12-8).

Putse even op 2 doelpunten (12-10), maar ons herenkwartet en een power-doorbraak van Lise zorgden voor een 17-12 ruststand.

De tweede periode kende eenzelfde trage aanloop en pas na 4 minuten kon de eerste treffer genoteerd worden langs Putse kant. Maar onze schutters werden goed aangestuurd met onder meer stevig reboundwerk van Brice en Liam en ze schoten ook effectief met scherp (+30%) zodoende konden Christoph (8) en Jens (9) hun doelpuntenaantal aandikken. Elin en Lauren onderbraken de doelpuntenreeks van beide heren.

Een deugddoende overwinning te meer omdat volgende week de belangrijke uitwedstrijd tegen Meeuwen met een goed gevoel kan voorbereid worden!