Aanval: Wout (3), Jerco (1), Fien (3), Maurine (2)

Verdediging: Dario, Tia (1), Lize, Xander (1)

Reserve: Lore (2)

We speelden vandaag opnieuw tegen HMKC, deze keer in de zaal. Na één keer winst en één keer gelijkspel op het veld waren de verwachtingen hoog gespannen.

De onzen vliegen er stevig in het eerste kwartier. Er wordt hard gewerkt en met veel inzet gespeeld. Dit heeft meteen resultaat! Na een eerste tegengoal maakt Wout een doorloper op assist van Maurine. Kort daarna zien we een schitterende goal van Xander: Dario onderschept de bal in het uitverdedigen, loopt door maar mist en Xander legt de bal vanuit de rebound in één beweging en eenhandig in de korf! We staan op voorspong en de toon is (even) gezet. HMKC laat zich echter niet doen en scoort terug. Via een schot van Jerco van achter de korf en een schot van Tia blijven we onze score verhogen. HMKC klampt echter steeds aan en laat door rake treffers Voorwaarts niet uitlopen. Ze komen zelfs op voorsprong. Wout scoort nog knap vanuit een korte kans na de rebound maar ondertussen staat het 7-6. Dan belanden we in een dipje en de Voorwaartsers komen niet meer tot scoren. HMKC doet wel gestaag voort en loopt uit tot 10-6. 

De onervaren scheidsrechter van HMKC (eerste keer) laat erg veel toe en kent Voorwaarts onder meer een stip op een doorloper niet toe. Heel erg jammer van de mooie fase. Dit gebeurt echter langs de twee kanten en het bepaalt de wedstrijd niet. De onzen moeten vooral blijven vechten en terug zien te scoren!

Tijdens de rust wordt Lize gewisseld voor Lore. 

Na de rust is iedereen terug bij de pinken. Er wordt opnieuw hard gewerkt en terug gescoord. Nu is het de beurt aan Fien, Maurine en Lore om de goals op het bord te zetten! Maurine gooit twee korte kansen achter de korf zuiver binnen, Fien scoort twee inlopers op assist van Wout en gooit een schotje binnen, en Lore scoort met een schot en een terechte strafworp, deze keer wel door de scheidsrechter op de stip gelegd. Tegelijkertijd worden er ook wel heel wat foute passen gegeven die leiden tot balverlies. HMKC krijgt het warm maar kan toch de voorsprong behouden. Het tweede schot van Maurine is echter de aansluitingstreffer en brengt de score op 13-12, met nog een tiental minuten te spelen. Daardoor wordt het toch nog een heel spannende slotfase! Er wordt met veel inzet gespeeld maar HMKC slaagt er in de laatste 10 minuten in om nog 4 keer te scoren. Ze lopen uiteindelijk uit tot 17-13, de laatste treffer van Voorwaarts is de strafworp van Lore en die bepaalt onze eindscore. 

De U17 B hebben in de zaal nog niet kunnen winnen maar die eerste overwinning kan niet lang meer uitblijven! We tonen steeds dat we de tegenstander aankunnen. Blijven volhouden en volgende keer is die eerste winst zeker voor Voorwaarts!

Inge