Lauri (2), Saartje, Tobi (1), Stef (Loris)

Lieke (Nore), Lauren, Xander (1), Quinten (4)

reserve: Loris, Senne, Nore

Op het tornooi van AKC hadden we al eens tegen ASKC gespeeld en wisten we dat dit een moeilijke tegenstander was. Anderzijds gaf dit de trainers wel inzicht in het aanvalspel van ASKC. Dit heeft zeker geholpen in deze derde zaalmatch van dit seizoen.

Vrij snel komt ASKC op 0-1, maar via inloper Quinten en iets later inloper van Lauri, laten we ons niet afschrikken en zetten we een 2-1 op het scorebord. In het vervolg van de eerste helft trappen we spijtig genoeg toch nog net iets teveel in de ASKC val, waardoor zij op de doorbraak 4x weten te scoren en zeker nog een tweetal penalty's te weinig kregen toebedeeld. Jammer dat we in deze fase zelf aanvallend onmondig waren. Net voor rust kan Tobi toch nog milderen tot 3-5.

In het begin van de tweede time krijgt Quinten een andere tegenstander en hij profiteert hier maximaal van via penalty en kort shot, 5-5. Spijtig genoeg scoort zijn tegenstander onmiddellijk tegen en wanneer ASKC iets later doordrukt staat een 5-8 score op het bord. Onze passeurs merken de te ruime voorverdediging van ASKC op, passen hierdoor Quinten en Xander in de korfzone vrij en zo sluiten we terug aan tot 7-8. Wanneer Lauri iets later 8-8 door de mand jaagt, is het geloof er bij de supporters dat een stunt in de maak is. Een ingestudeerde vrijworp variant beslist hier echter anders over. Zuur om zo de 2 punten aan ASKC te moeten laten, echter kunnen we weer zeer fier zijn op onze prestatie!

Wie had in begin van het jaar durven dromen dat we tegen de topploegen van België toch al ons mannetje kunnen staan. Volgende week Temse, de derde klepper achtereen. Weer kan alles maar moet niets. We kijken er alvast naar uit!

Kevin