Lauri (3), Saartje, Quinten (2), Xander

Nore, Lauren, Loris (1), Senne (3) (Tobi)

Reserve: Tobi, Stef en Anke

 

De zaal moet een leerjaar worden want niemand had verwacht nu reeds topleague te spelen. Doch met de sterke prestatie tijdens de beker, tegen Temse, in gedachte, denken we dat er toch wel een aantal teams haalbaar zijn voor onze U15'ers. Aalst, onze eerste tegenstander, is er zo één en waren we benieuwd of we onze eerste punten in de topleague onmiddellijk kunnen grijpen.

De wedstrijd startte gelijkopgaand. Aalst vrij snel op 0-1, maar Senne, vandaag in secure dag, brengt ons gelijk langszij op 1-1. Wat later Aalst naar 1-2 en nu is het Lauri die countert na prima uitverdedigend werk en balonderschepping. Weer komt Aalst op voorsprong en deze keer is het Loris die ons op gelijke hoogte trekt. Als iets later Quinten ons op 4-3 brengt, staan we voor de eerste keer aan de goede zijde van de score. Aalst kan echter nog net voor de pauze gelijk maken en zo rusten we met een 4-4 stand.

Aalst scoort de eerste goal na rust, maar dan trekt Voorwaarts/Molinos even door via shot Senne, vrijworp Lauri, Quinten en nogmaals Senne via shot. Zo gaan we in één ruk naar 8-5. Aalst vecht terug naar 8-6, maar Lauri, vandaag secuur op vrijworp, brengt ons naar een geruststellende 9-6. De tijd tikt weg en iedereen gelooft in een goede afloop. Maar wanneer Aalst op 9-7 komt, sluipt er toch wat spanning in het team. De sterke heer van Aalst maakt 9-8 en plots wordt het toch nog even bibberen opdat we geen punt zouden verliezen. Echter laten de aanvallers de laatste minuut een knap staaltje van uitverdediging zien met o.a. ingevallen Tobi, waardoor Aalst de bal niet meer in het gevaarlijk aanvalsvak van hen krijgt. 

Een mooie zege die zeker iets ruimer had kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat we nog mooie wedstrijden van deze equipe zullen zien de komende weken. Aanstaande week moeten we naar Leuven, de beste U15 ploeg van België. Eens kijken of we ook daar, er een wedstrijd van kunnen maken.

Kevin