Starten in aanval: Lore, Lize, Wout en Jerco

Starten in verdediging: Fien, Maurine, Dario en Amine

Reserve om in de tweede helft in te komen: Tia en Xander

We komen sterk uit de startblokken: na een goede verdediging en snel uitwerken naar het aanvalsvak is de eerste kans van Voorwaarts meteen raak: Lore korft een shot na een knappe pas van Jerco. We gaan aan de leiding.

De volgende aanvallen van Ganda kunnen we goed counteren en onze aanvallers creëren ook hun kansen, maar voorlopig wil de bal bij geen enkele kant meer door de korf. Na 8 minuten is het met een ver shot dan toch raak voor Ganda en even later kunnen ze een korte kans korven. Dat heet dan erop en erover. Onze U17’ers laten zich wel niet doen en Dario korft op zijn beurt een ver shot. We staan terug gelijk.

Ganda kan dan jammer genoeg 3x scoren via shot en loopt zo uit tot 5-2. Voor rust is het dan weer aan ons om te scoren na een mooi samenspel van het hele vak: Amine loopt door op steun van Fien en aangezien Dario’s heer overneemt, speelt Amine Dario aan die kalm afwerkt. Knap!

We gaan rusten met een 6-3 achterstand nadat Ganda nog een shot korft.

Bij het begin van de tweede helft komt Tia in voor Fien en Xander voor Jerco en de eerste goal na de rust is voor Voorwaarts: een shot van Lore op pas van Wout. De tweede en derde korf na rust is voor Ganda: een ver shot en een inloper. (Dan een vreemde beslissing van de scheidsrechter: na een hindering op een inloper krijgt Voorwaarts wel een balvoordeel, maar geen stip? Vreemd. Ook later werd er nog een stip na een duidelijke fout niet toegekend aan Voorwaarts.)

De volgende korven zijn dan terug voor Voorwaarts: een shot van Wout op pas van Lize en een korte kans van Lore op steun van Xander. 8-6

Met nog 11 minuten te gaan komt Jerco terug in voor Dario. Ganda loopt weer drie korven uit d.m.v. een ver shot. 2x Voorwaarts dan maar denken de onzen: een ver shot van Amine en een shot van Wout op pas van Lore. We komen op 1 goaltje en voelen dat er meer in kan zitten. De U17’ers blijven ervoor gaan, gesteund door het publiek.

Spijtig genoeg loopt Ganda via shot terug 2 korven uit. Amine kan even later ook een shot korven en de spanning op de tribune stijgt opnieuw: kunnen onze U17’ers met nog 3 minuten op de klok de wedstrijd in hun voordeel laten kantelen?

Jammer maar helaas: Ganda scoort opnieuw een shot en speelt beheerst de laatste twee minuten uit.

We zagen deze week een goede inzet en twee evenwaardige helften. Ganda had duidelijk overwicht in mannelijke lengte en sprongkracht, wat ons niet veel rebounds opleverde. Soms gingen sommige U17’ers iets te onbesuisd en nonchalant te werk, wat ons een paar vermijdbare balverliezen opleverde. De spelers zijn er wel voor blijven gaan en konden ettelijke kansen over alle spelers creëren, de afwerking daarentegen dacht er vaak anders over. In vergelijking met vorige wedstrijd kunnen we trots zijn dat de spelers er meer hun kopke bijhielden en de inloperpogingen van de tegenpartij goed opvingen, ook het uitwerken na een onderschepping verliep al veel vlotter en sneller deze wedstrijd. Werkpuntje: probeer elke speler in je vak in het oog te houden. De bal ging niet altijd naar de meest vrije speler…

Het is na deze wedstrijd wel duidelijk dat deze spelers meer en meer op elkaar ingespeeld raken en dat deze ploeg een overwinning verdient. Wie weet volgende match wel?!