Tobi (2), Xander (1) (Stef), Lauri, Saartje

Loris (3), Quinten, Nore, Lauren (3)

Reserve: Lieke, Stef en Senne

Moeilijk te zeggen welk gevoel na deze cup match overheerst...teleurstelling voor het toch wel onterecht verlies of fierheid over de geleverde prestatie tegen een top 4 team van België.

De wedstrijd start voortvarend en na enkele minuten draaien de vakken al na shot Loris en shotje Lauren achter de korf. De 3-0 van Lauri wordt twijfelachtig afgekeurd voor gelopen en als even later de 3-0 door Tobi op shot wordt gescoord had ons dit zomaar een 4 puntenkloof kunnen opleveren. Temse komt dan iets beter in de wedstrijd en scoort dan de aansluitingstreffers 3-2. Loris extreem zuiver de eerste helft, brengt ons op 4-2, maar even snel countert Temse naar 4-3.

Konden we in de competitie de lijn in de tweede helft niet doortrekken tegen Temse, kunnen we dit vanavond op karakter toch al wel. Met een knappe one-hander van Tobi op pas van Saartje gaan we naar 5-3. En als iets later Nore Loris bedient voor 6-3, gelooft iedereen in een stunt. Echter volgen iets te snel de 6-4 en 6-5 waardoor de spanning in de wedstrijd groeit. De volgende 10 minuten krijgen we het lastig. We maken nog wel 7-5 via Xander maar Temse dan in één ruk naar 7-9, puur op powerplay dat de scheids van dienst toelaat. In aanval vangen we ook geen rebound meer waardoor we verzanden in één shotsaanvallen. Wanneer de supporters zich lijken neer te leggen bij een nederlaag, ontbindt Lauren haar duivels met inloper en stip. De kapitein van Temse heeft nog een valling van de eerste doorbraak van Lauren. Bij 9-9 kan het alle kanten uit, maar trekt Temse toch het laken naar zich toe met een inloper in de laatste 2 minuten van de wedstrijd. Zuur, ontgoocheld, maar uiteindelijk super fier op de prima wedstrijd van onze U15'ers!

We zagen weer grote delen van de wedstrijd veel beweging, prima passing en een gedreven team dat voor niemand bang is. Met dit level van spel gaan we zeker in de zaal ook wedstrijden kunnen winnen. Trek die zaalschoenen maar aan!

Sportieve groetjes

Kevin