Aanval: Yarik 4 – Liam 1 – Lore – Sarah 3

Verdediging: Jordy 3 – Willem 1 – Caro Cremers 2 – Ellen

Ingevallen: Kobe 2 – Jacob 3 – Veerle – Jamie 2

Waar de A-ploeg zware tegenstand tegenover zich kreeg op hun weg naar de overwinning, was dit voor het B-team (weer) niet het geval. In de heenronde was de wedstrijd tegen Aalst B er een waarin we bij hen moesten aanvullen met eigen heren als dames, waardoor het eenmalig met Roberta en Yaroslavina was in plaats van Rob en Yarik. Gelukkig deze keer niet zo’n fratsen. We schuiven deze wedstrijd met twaalven gelijk door, iedereen speelt een veertigtal minuten, mooi verdeeld en zo heeft bijna iedereen toch een wedstrijd dit weekend.

Een wedstrijd is het nooit echt geweest, na twee snelle goals van Yarik wordt al snel duidelijk dat de onzen op bijna alle posities boven liggen en na twee goede schoten van zowel Sarah als Jordy staat er een droge 1-6 op het scorebord. Deze kloof wordt doorheen de eerste helft alleen maar groter, dankzij een aantal mooie acties en solide verdedigingswerk. We gaan rusten met een tienpuntenkloof: 3-13.

Na de rust wordt er op hetzelfde elan doorgegaan. Er wordt gescoord over bijna iedereen en zij die niet scoren zorgen voor de ondersteuning. We gaan weer voorbij de twintig goals, wat de voorbije weken meestal lukte.

We onthouden een paar mooie acties: Jamie op doorloper en even later op shot, een korte kans van Liam na een (naar gewoonte) te kort shot, eigen rebound en kort passje van uw verslaggever. Uiteindelijk is het Willem die de eindscore vastlegt op korte kans: 7-21.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de zaal, een competitie we met de B-ploeg hopelijk meer tegenstand krijgen en we vooral ook hopen dat de C-ploeg elke week een wedstrijd kan spelen.

Ik vermeld nog kort twee zaken omdat ze grappig waren en omdat er over de wedstrijd niet heel veel te vertellen viel:

  1. Willem kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen met een van de betere koprollen die ik al heb gezien, en ik stond er heel dichtbij. Na een episch duel tot aan de middenlijn tikte Willem de bal in mijn handen, om vervolgens een staaltje atletisch vermogen boven te halen waar menig turner jaloers van zou zijn. Een vlotte koprol tot vlak voor mijn voeten. Sterk Willy!
  2. Mauro mag dan wel een heel goede korfballer zijn, douchen gaat hem minder goed af. Na meerdere pogingen om aan de doucheknop te draaien, zonder succes, slaagde hij er in om zijn douche eindelijk aan te zetten door op de drukknop te drukken in plaats van er aan te draaien, tot groot jolijt van iedereen. Wat een denkwerk. (Moest ik vermelden van heel de kleedkamer, met toestemming van Mauro)

Kobe

Scores

0-1 shot Yarik

0-2 shot Yarik en we zijn vertrokken

1-2

1-3 korte kans Jordy

1-4 shot Sarah

1-5 shot Sarah (opnieuw)

1-6 shot Jordy

1-7 inloper Caro

1-8 shot Sarah

1-9 vrije worp Yarik (staat niet bij wie het was, maar ik durf denken dat het onze favoriete Rus was)

2-9

2-10 shot Jordy (scherp)

3-10

3-11 doorloper Kobe

3-12 doorloper Jacob

3-13 shot Caro

Rust

3-14 doorsteekbal naar Yarik

3-15 doorloper Jamie

3-16 korte kans Jacob

4-16

5-16

5-17 shot Kobe

5-18 shot Jacob

6-18

6-19 korte kans Liam

6-20 shot Jamie

7-20

7-21 korte kans Willem