Tobi (1), Stef (2), Lauri (4), Lieke

Xander (2), Quinten (1) (Senne (1)), Saartje (1) (Kaat), Nore

Reserve: Loris, Senne, Kaat

Onder een aangenaam herfstzonnetje, trokken we zondagmorgen naar Dendermonde voor onze wedstrijd tegen Appels. De eerste helft kwam een beetje stroef op gang. Ook even wennen aan het veld, nl. gras dat door de dauw toch niet zo ideaal was met ons kunstgrasschoeisel...

Al snel komen we 2-0 achter door fouten die via stip en vrijworp verzilverd worden door Appels. De eerste 5 goals van deze match zijn echter allen penalty's of vrijworpen! Xander maakt 2-1 via vrijworp en Lauri zet met penalty 3-2 op het bord. Deze eerste 15 minuten zijn onze gecreëerde kansen eerder beperkt door de sterke ballijndruk van de tegenstander. Maar dan vliegen onze U15'ers erin en gaat de wedstrijd gelijk opgaand. Stef maakt 3-3 gelijk met een knap ver shot. Vervolgens worden de supporters getrakteerd op een mooi staaltje samenspel met prachtige diepe passen waaruit inlopers gescoord worden. Xander met inloper voor 4-4 op aangeef van Saartje, vervolgens Lauri 4-5 op pas van Tobi. Quinten zet ruststand 5-6 op het bord door inloper via Saartje.

Na de rust en tactische besprekingen, gaan onze U15'ers op hun elan verder. Ze zetten een ijzersterke verdediging neer waardoor Appels nog maar 1x tot scoren kan komen. Nore zorgde voor de nodige rebounds in verdediging waardoor Appels niet kon herhalen. We zien een zeer gedreven team en veel mooie acties met prima afwerking. Ook het sterke reboundwerk van Lieke even aanstippen, waardoor in aanval meerdere kansen kunnen genomen worden.

Quinten zet nu steun voor Saartje die 5-7 scoort op inloper. Na vakwissel zien we een gelijkaardige goal als in eerste helft, alleen komt de pas nu van Lauri en werkt Tobi prima af met inloper 5-8. Stef zorgt opnieuw met ver shot voor goal, 5-9. De ballen gaan vlotjes in de korf en winst is in zicht. Senne komt in plek van Quinten en drukt meteen ook zijn stempel op match met penalty 6-10. Op aangeef van Stef scoort Lauri 6-11. Er volgen nog enkele vakwissels bij de heren en ook Kaat komt de laatste minuten nog op het speelveld voor een laatste aanval waar Lauri nog een penalty uitlokt en verzilvert. Hiermee staat 6-12 eindstand op het bord en horen we het fluitsignaal voor einde van de wedstrijd.

Wederom een mooie en leuke wedstrijd van onze U15'ers gezien. Een moeizame start maar nadien een lust voor het oog, met knappe acties en goals. We zijn klaar voor het bekerduel tegen Temse op woensdag 20/10 en trekken hierna onze zaalschoenen aan.

Tamara