Spelers: Fien, Lore, Tia, Lize, Xander, Amine, Dario en Lander

Reserven: Kirsten, Beau, Joppe en Leon

Het is een mooie zonnige namiddag. Uw reporter wordt met enthousiasme en enig leedvermaak onthaald door de andere ouders; de sfeer zit alvast goed aan de rand van het veld.

1ste helft

We beginnen de eerste helft met een inworp van Xander; de bal gaat goed rond maar de tegenpartij scoort al na 2 minuten na een aantal slordige passes van ons.

We antwoorden met een snelle aanval; Tia doet een mooie worp maar mist de korf nipt. Enkele minuten later krijgt ze opnieuw een kans, na een knappe opbouw van Voorwaarts, en deze keer is het raak. We wisselen van kant.

KCBJ valt aan, en we slagen er niet in de rebounds goed te benutten, wat hen de kans geeft om te scoren in minuut 12. Maar we laten ons niet ontmoedigen, en Lore scoort na een snelle assist van Lander.

Het wordt spannend; KCBJ krijgt een vrije worp, kan die niet benutten, en dan verschijnt Amine uit het niets en slaagt erin de bal weg te pikken. Hij scoort net niet, en de tegenpartij maakt van de rebound gebruik om de bal in de korf te mikken. Tia is niet akkoord en scoort dan maar op haar beurt.

We wisselen van kant, en KCBJ kan weer scoren. Deze keer is Lore niet akkoord, ze waagt haar kans en scoort. Joppe komt het veld op en Xander mag gaan rusten.

KCBJ kan opnieuw scoren. Elke vraagt een time-out en wijst het team op de “inlopen-van-links” techniek die onze tegenstander constant gebruikt. Ze legt ook uit dat er na de rust nog een tweede helft volgt; het publiek reageert verbaasd maar dat kan ook aan ons liggen.

Elke’s time-out werpt zijn vruchten af: Joppe kan vanop afstand scoren, en we belagen de concurrentie met een spervuur van aanvallen en mooie combinaties. We gaan uiteindelijk de pauze in met een 5-5 score.

2de helft

Kirsten wordt gewisseld met Lore en we gaan verder op ons elan. Na 4 minuten scoort Lander met een verre worp. Enkele minuten later krijgt KCBJ een penalty toegewezen, die net niet resulteert in een goal. Het publiek slaat collectief aan het nagelbijten.

Joppe mag gaan rusten en Leon komt op het veld. Enkele minuten later slaagt Lander er opnieuw in om te scoren. De tegenspelers krijgen weer een strafworp mee, maar scoren niet. Waarna Tia beslist dat het welletjes geweest is, en ze scoort.

Beau komt in de plaats van Kirsten op het veld, en we spelen voort op ons elan. KCBJ probeert een vrije worp om te zetten in een goal, maar onze verdediging laat dat niet toe. Enkele minuten later slagen ze er toch in om na een snelle actie te scoren, maar Amine zet de rebound direct om in een goal voor ons. Het staat nu 9-6.

5 minuten voor het einde kan KCBJ nog een goal maken, maar we slaan terug en Leon scoort na een mooie assist van Lize. En de match blijft spannend: KCBJ scoort opnieuw, maar we geven niet af, en eindigen deze prachtige match met een welverdiende 10-8 score.

Goed gespeeld Voorwaarts!