Lauri (1), Saartje, Quinten (3) (Stef), Tobi

Nore (Kathe), Lieke (1), Loris (Quinten), Xander (1)

Reserve: Stef, Senne, Kathe

Voor de laatste wedstrijd, die ging bepalen of we in de zaal Topleague of Promoleague zouden spelen, moesten we de wei in tegen HMKC. Van vorig jaar wisten we dat dit team 1 uitstekende heer en topdame heeft. Maar de rest van het team van HMKC is zeker niet beter dan onze spelers en over 8 moet winst haalbaar zijn.

We beginnen furieus aan de wedstrijd en na enkele minuten staat het reeds 3-0: 1-0 via Lauri met kort shot onder korf, 2-0 via Quinten en 3-0 door Lieke op shot. Na deze blitsstart, zwijgen echter lange tijd de kanonnen. In deze eerste helft worden nog wel voldoende kansen gecreëerd en bewogen, doch de afwerking stokt. Als Xander dan van dichtbij de 4-0 binnenlegt, wordt deze door de scheids afgefloten voor verdedigd. Een knappe goal en deze had zeker op het scorebord mogen blijven staan. spijtig! Uiteindelijk profiteert HMKC hiervan om de 3-1 op het bord te brengen. Net voor rust kan Quinten met kort shot 4-1 scoren.

De tweede helft was echter van een heel andere makelij. Al het goede van de vorige weken was weg. Ligt het aan het feestje en te late beduur op vrijdag?

Quinten scoort nog wel zijn derde van de middag op pas van Tobi: 5-1. Na de 5-2 kan Xander dan toch zijn doelpunt meepikken met prachtig ver shot onder druk, 6-2. Maar vanaf dan is het al HMKC wat de klok slaat en sluipen ze dichterbij naar 6-3 en 6-4.

Stef en Kathe komen nog in de ploeg, maar ook dat kan de opmars van HMKC niet stuiten. In de laatste 5 min gaat HMKC in één ruk van 6-4 naar 6-7. Een onnodig verlies dat weliswaar niets aan onze plaats in de rangschikking verandert.

Gedurende de zaal mogen onze jongens en meisjes proeven van de Topleague en kunnen ze hopelijk hieruit veel leren. Op termijn zal dit ons alleen maar sterker maken. Aankomende week staat de beker op het programma. Hopelijk kunnen we hier nog een ronde in verder "bekeren".

Succes U15 Voorwaarts/Molinos!

Kevin