A: Molly – Noor – Lars – Erik
V: Lina – Lenka – Jolan – Lennert

Onder een stralende septemberzon gingen we bij Rijko op bezoek.  We zagen een prettige wedstrijd, waarbij beide partijen goed tot korfballen toekwamen. Tijdens het eerste kwart zagen we in verdediging een zeer vinnige Lina. Haar inzet zorgde ervoor dat ze de bal 3 keer kon onderscheppen in een rechtstreeks duel.

In het tweede kwart wordt de doorloper van Lina op aangeef van Lennert foutief gestopt. Lina mist maar na rebound van Lennert, wordt ook hij foutief verdedigd. Deze strafworp gaat er jammer genoeg naast en zo missen we de aansluitingstreffer.

Even later kan Lina toch de 3-1 scoren. Ook Jolan kan scoren, maar zijn doelpunt werd verdedigd en wordt daarom afgekeurd. Jolan zijn vizier staat echter op scherp, want in het vierde kwart zal hij nog tot scoren komen.

Na de rust schiet het aanvalsvak van Molly, Noor, Lars en Erik fiks uit te startblokken. Erik probeert met 2 afstandsschoten om onze score nog wat aan te dikken. Beide schoten gaat er maar net naast. Molly speelt nog een vakgenoot vrij met een heerlijke pas, maar ook hier komt spijtig genoeg geen score uit. Onze verdediging blijft ondertussen heel geconcentreerd verdedigen. Rijko kan in het 3e kwart maar 1 doelpunt maken (4-1).

Zoals al aangekondigd komt Jolan tijdens het 4e kwart tot scoren. Op steun van Lenka loopt hij zich vrij en maakt met een doorloper de 5-2. Ons volgende doelpunt lijkt hier wel een kopie van. Deze keer is het Lina die de steun verzorgt, waarbij Jolan zijn doorloper opnieuw netjes afwerkt. Rijko had nog enkele keren tegen gescoord, dus het werd 7-3.

Rijko kan nog 1 keer scoren en zo wordt de eindstand 8-3. De eindstand geeft een wat vertekend beeld. Rijko is de terechte winnaar, maar onze U13 hebben zich zeer goed geweerd. Wij waren net met 8 spelers terwijl Rijko vaker kon wisselen. Waarschijnlijk verklaart dat waarom Rijko in het laatste kwart verder kon uitlopen. Rijko was dus efficiënter, korfballend was er weinig verschil tussen beide ploegen. Het was een sportieve en aangename wedstrijd om naar te kijken. Onze spelers kunnen tevreden terugkijken op hun prestatie.

Uw verslaggever ter plaatse.

Anneleen.