Voorwaarts/Molinos Korfbal Club

VW U11 GROEN - FLORIANT U11 B

VW U11 WIT - RIJKO U11

Op deze zonnige zaterdag komen we voor deze laatste competitiematch samen in ons vertrouwde Fort.
Onze starters zijn, in aanval: Liam (3), Wout (3), Fien en Kirsten (1). In verdediging Leon (2), Joppe (1), Tia en Fie (2).
Op de bank hebben we nog: Arne, Xander H en Lore P (1), ook nog een hoop supporters zijn aanwezig.

Onze starters voor de laatste match van deze competitie. Aanval: Yenthro (5), Xander DB (7), Lore (1), Elise.
Verdediging: Joran (1), Lander (1) , Kia (1), Jade (1).
Op de bank hadden we nog: Joppe, Liam, Leon, Wout en Fie, Fien (1), Kirsten (1), Tia.

A: Xander (4), Senne (1) (Stef), Lauri (2), Saartje (Marie)

V: Loris (2), Quinten (3), Nore (1) (Lieke), Lauren

R : Stef, Lieke, Marie, Anke, Pjotr, Joppe

 

Op zondagmorgen trokken onze U15 voor de laatste veldwedstrijd van de reguliere competitie richting Leuven. Er stond nog een plaatsje in de veldfinale op het spel, voor de winnaar van deze wedstrijd. En als 2 honden vechten om een been, dan loopt misschien de derde er wel met heen…want bij gelijkspel is Ganda eerste in de reeks.

Benieuwd of we onze heenwedstrijd tegen Leuven verteerd hadden. We waren toen helemaal niet van de partij en geraakten toen niet verder dan een gelijkspel.

Knap seizoen en een tweede helft die we winnen!

Mauro 1 (10 rebounds) - Kobe - Luna 4 - Amber J 1 (10 rebounds)

Liam 4 - Joren (13 rebounds) - Caro 3 - Mirte

Invallers: Jasper 2 - Jakke 1 - Cleo - Amber W

Een mooi seizoen eindigden we niet met een overwinning. Na een 12-7 achterstand bij de rust en een 20-10 tussenstand halverwege de tweede helft eindigen we toch sterk en wilskrachtig met 6 doelpunten op rij naar een 20-16 eindstand. En dus een knappe 8-9 score in de tweede helft. Tijdens het eerste gedeelde van de match bleek Blauw-wit rijper, sterker en slimmer dan wij waar wij nog niet het vermogen hebben om ons spel aan te passen wanneer nodig. We bleven maar van buitenuit ons geluk proberen terwijl Blauw-wit veel drive en gevaar binnen de cirkel bracht. Dit leverde de thuisploeg zes doelpunten op vanuit stilstaande fases, vrijworp en strafworp zeker met een meegaande ref die gretig inging op elke vraag om bestraffing.

Daarbij zijn wij toch nog veel te braaf in. Dus nog veel groeimarge in ons spel. Dat belooft voor volgend seizoen. Tijdens de heenronde van deze veldkompetitie bleven we met 7 knappe overwinningen in het spoor van de toppers Rijko en Blauw-Wit. Rijko stijgt en Blauw-Wit gaat nu de runner-up in.

Tijdens de zaal gingen we full-house en met wat gebibber wonnen we de finale en promoveerden ook in de zaal naar hoofdklasse 1.

Dan kwam de terugronde van het veld en resultaatsgewijs viel deze tegen, we gingen tegen Rijko, Blauw-Wit, Catba en Ganda de boot in. Uiteindelijk eindigen we dus vierde en volgend seizoen wat rijper hopen we dit zeker te verbeteren. Niet alleen qua resultaat maar korfballend kunnen we veel groeien en liggen er nog veel uitdagingen op ons te wachten. De toekomst is aan ons als we maar blijven werken om te verbeteren.

Tot september, groetjes

Peter

Kampioen zonder enkele nederlaag!

Jakke 4 - Willy 4 - Jarno 3 - Jasper 3

Fatima 2 - Caro VB 2 - Cleo 1 - Amber W 1

Ook de laatste wedstrijd van dit seizoen werd probleemloos gewonnen. Je moet het maar doen twee seizoenen achter mekaar tijdens de veldwedstrijden ongeslagen blijven. Dat deden onze B-kes dus, geen gemakkelijke opdracht elke wedstrijd voluit gegaan en niks laten liggen. Gaan we dit volgend seizoen nog eens overdoen ? Hopelijk wel, dat zien we wel na de verdiende rust vanaf september in het nieuwe seizoen.

A: Kaat (1) - Lou (1) - Taco (3) - Lennert (2)

V: Seth (3) - Fran (1) - Lina - Oskar (3)

Een mooie overwinning in een stralende zon!

Een mindere vorm na de bekermatch, maar we halen de buit nog wel binnen.

A: Fran(3) Molly Oskar Lander(1)

V:Kaat(1) Lou Seth(5) Taco

reserve: Lina Margot Lenka LennertR Bent Eric Gio

Daags na de verloren bekerfinale werken we nog ons potje af tegen Neerlandia. Wat kleinere oogjes, beetje regen, nog wat stijf van korfbal én rugby, wat gaat dat brengen?

Sterke start in de eerste helft, uitbollen in de tweede...

Aanval:  Lander(3)  Joran(5)  Jade(1)  Kia(3)

Verdediging:  Xander(2)  Yenthro(6)  Lore(2)  Fie(1assist)

Wissels: Elise(1)  Leon(4rebounds/1assist)  Liam(1)  Fien  Joppe(2)

VW – Floriant is altijd een leuke affiche op een zaterdagavond. We hebben ook een primeur, de eerste basis plaats van Lander in de A ploeg. Terug naar de wedstrijd, enkele mooie combinaties en een portie plezier zorgden in no-time voor een 5-1 voorsprong. De verdediging dwingt Floriant tot vele één schot aanvallen, het aanval vak van de kapitein (Xander) is dominant maar vergeet te scoren. Lore legt dan uiteindelijk de 6-2 met één hand binnen. In het vak van de jonkies loopt alles gesmeerd, 8-2 op het scorebord. We lopen stilaan uit tot 11-3 en gaan rusten met 15-5.

Na de koffiepauze loopt het iets stroever, Voorwaarts kan in 17 minuten amper één maal scoren, tijd voor een time-out denkt coach Ben. De time-out loont, we lopen uit tot 21-7 in de opeenvolgende minuten. 25-10 is de uiteindelijke en vooral terechte uitslag.

Volgend weekend zien we onze u19A een laatste keer in actie op eigen veld tegen Temse.

JH

Eindelijk de tweede wedstrijd van de eindronde van het veld. Verde had ingestemd om de wedstrijd te verplaatsen naar 9u ’s morgens, zodat we aansluitend konden gaan supporteren voor de U13 en U15. Ondanks het vroege uur, waren er enkele spelers toch ruim op tijd, anderen hadden dan weer wat meer last met het vroege uur en kwamen maar net op tijd aan.

Onze startende 8:

Lore, Tia, Maxime, Dario

Maurine, Kia, Wout, Jerco

Aanval: Lauri (1) – Saartje (1) – Xander (3) – Senne
Verdediging: Nore (2) – Lauren (1) – Loris (3) – Quinten

Reserve: Stef – Marie – Anke

Na de bekerfinale van zaterdag was het de vraag of onze U15 zich terug kon opladen voor de competitiewedstrijd op zondag.  Onze U15B moest al vroeger op Floriant zijn, bedankt aan de reservespelers om na hun wedstrijd nog naar Ganda te komen!

Met opgeheven hoofd van het veld: onze beste wedstrijd tegen Vobako van dit seizoen, maar de winst gaat in deze finale naar de tegenpartij.

A: Fran(1) Kaat(1) Lander LennertR(1)

V: Lina Lou Taco(3) Oskar(2)

wisselspelers: Margot Molly Lenka Eric Bent Seth Lennert VH

KCBJ B – Edegem/Leader Grain B: 11 - 25

Veerle (1) – Cleo (3) – Jakke (5) – Liam (2)

Sarah – Jarno (4)– Jordy (2) – Amber W. (2)

Amber J. (1) – Mirte (4) – Willy (1)

Na een weekje uitstel van het kampioensfeestje door een onterecht afgekeurde buzzer-beater vorige week van Liam tegen Rijko, was het deze week wel zover: Edegem B is oververdiend kampioen!!

Edegem begon dominant aan de match en onder impuls van Jarno die heerste in de korfzone stond het in een mum van tijd 0-2. Ook het andere vak scoorde vlot waardoor het na enkele minuten spelen al 1-6 stond. Daarna viel het even stil met een periode van bijna 10 minuten waarin langs beide kanten niet gescoord werd. De onvermijdelijke Jakke trok de bus weer op gang en rondde een lange en mooi uitgespeelde aanval af. Nu werd er vlotjes over en weer gescoord, via Amber W. en topspits Jordy op assist van Sarah werd het 4-9. Edegem bleef zeer sterk verdedigen, dat onderstreepte Jarno die een fenomenaal block zette op zijn tegenstander waarna de bal ver buiten vloog. Ook in aanval bleef het vlotjes gaan met onder andere een mooie tweede kans van een sterk spelende Cleo. Ten slotte legde Amber W. vanop de stip 6-12 ruststand vast.

Edegem kwam scherp uit de kleedkamer en Jakke opende al snel de debatten in de tweede helft gevolgd door Liam die zichzelf en de sterke verdediging beloonde, 7-14. Diezelfde Jakke verwende het publiek in verdediging door de bal maar liefst tweemaal op spectaculaire wijze binnen te trekken. Na een tegentreffer van KCBJ werd het gaspedaal weer even ingedrukt met vijf treffers op rij. De net ingebrachte Mirte liet zich al onmiddellijk opmerken met een dubbel salvo. Met een 7-19 op het scorebord viel het even stil in aanval, toeval of niet…? Na twee tegentreffers gebeurde het dan toch, schol Mirte!! Edegem had er duidelijk nog geen genoeg van en scoorde vlotjes verder via Willy en Liam. In de slotfase bekroonde Amber J. haar goede wedstrijd door goaltje mee te pikken waarna de hardwerkende Veerle tenslotte de eindstand kon vastleggen, 11-25!

PROFICIAT KAMPIOENEN!!

Op naar volgende week, nog een laatste keer knallen om zo de competitie (zowel op het veld als in de zaal) ongeslagen af te sluiten!!

Verslaggever ad interim, Bossie

Afgelopen weekend stond er weer een hoogdag op het programma. Op de velden van Sikopi werden de finales van Beker van België jeugd beslist. Onze U13 konden deze keer Vobako in de finale niet kloppen, doch hoopten we dat we met onze U15 groep wel de gouden medaille in de wacht konden slepen. ASKC met 2 grote, in U17 spelende, heren bleek in de halve finale te sterk voor Vobako. Konden zij de onzen ook verontrusten?

A: Loris (2), Quinten (2), Nore (2), Lauren (5)

V: Xander (1), Senne, Lauri (5), Saartje (3)

R: Stef (1), Pjotr, Joppe, Taco, Lieke, Marie, Anke, Kiki-Roos

 

Een gehavend Putse kwam met een gewijzigde ploeg aan de uitworp en opende score met een knap doelpunt, maar nog in de eerste minuut effende Elin de score en zo duwde Voorwaarts/Molinos door naar 8-1. Bij een 8-3 stand verliet Joke met een blessure het terrein en kwam zus Lise in haar plaats. Met nog een tussenspurtje van 3 via Thias, Janne en Jens ging het naar 11-3. Onze doelpuntenmachine was echter niet te stoppen in de eerste helft zodat we halverwege afsloten met een stevige 21-10 op het bulletin.

Net zoals bij het tweede stokte de afwerking wat in het tweede deel van de wedstrijd zodat de supporters maar met mondjesmaat een doelpunt mochten vieren. De handen mochten wel stevig op elkaar voor 2 applauswissels op het einde van de wedstrijd. Heleen Denis neemt afscheid van de kern en Lise Van Maldeghem maakt, zoals aangekondigd, de overstap naar PKC/Vertom. Bedankt Heleen en Lise! Lise wensen we veel succes in Nederland en blijven we zeker volgen!

De cijfers:

Over deze wedstrijd kunnen we vrij kort zijn want ze bestond uit 2 totaal verschillende helften.

Ons tweede team schoot verschroeiend uit de startblokken en zorgde ervoor dat de bezoekers al na 10 minuten tegen een 8-1 achterstand aankeken. Renzo met zijn 5de en een treffer van de afscheidnemende Heleen zorgden voor een ruime 16-6 ruststand.

Na de pauze leken een dubbel salvo van Imke en een score van Renzo de aanzet om op een zelfde elan verder te gaan, maar we bleven steken qua afwerking en in wat volgde konden we nog maar 2 doelpunten langs onze kant aanstippen. Een ruime, maar dus gevleide overwinning van ons tweede!

De cijfers:

A: Olivia, Sue, Finn, Lee
V: Jolien, Wenke, Sep, Tuur

R: Lora, Lotje, Mats

We starten met veel enthousiasme aan de match, kansen komen met hopen maar het is Vobako dat eerst raak treft.

Op zaterdag werden de bekerfinales betwist op het terrein van Sikopi/Chase. In de U13 finale speelden onze groen-witten een prima partij, maar moesten hun meerdere erkennen in Vobako. Prima resultaat die zilveren medaille na een mooi bekerparcours!

Aansluitend was het de beurt aan de U15 en die walsten over hun tegenstrever ASKC om met een 21-8 overwinning de beker de lucht in te steken! Na de zaal, nu ook de beker en wie weet de treble ...

Aanval: Mats, Arnout, Billie en Ivany

Verdediging: Maurice, Wolf, Myla en Imayra

Reserve: Lora

Met iedereen op post op deze stralende zaterdag maken we ons op voor een fijne wedstrijd tegen KCOV. 

Molinos Premium Rice

Leader Grain

Leader Grain

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com