Een mindere vorm na de bekermatch, maar we halen de buit nog wel binnen.

A: Fran(3) Molly Oskar Lander(1)

V:Kaat(1) Lou Seth(5) Taco

reserve: Lina Margot Lenka LennertR Bent Eric Gio

Daags na de verloren bekerfinale werken we nog ons potje af tegen Neerlandia. Wat kleinere oogjes, beetje regen, nog wat stijf van korfbal én rugby, wat gaat dat brengen?


Awel, de energie zit er aanvankelijk wel in en de eerste helft drukken we duidelijk onze stempel. Het is Lander die met een mooi uitgespeelde kans achter de korf de 1 op het bord doet verschijnen. Er wordt wel tegengescoord, maar dan komt Seth in aanval. Laat ons zeggen dat hij een zeer begenadigde dag heeft. Zijn eerste shot dat binnengaat, wordt met een luid 'nee, geen rebound' begeleid door de ploeggenoten, maar dan zijn we toch wel dankbaar dat we zo op voorsprong komen. De volgende is ook van zijn hand, deze keer met een doorloper op steun van Kaat. Zo kunnen we nog wel even doorgaan want Seth pikt nog twee doorlopers mee, gesteund door Lou de ene keer en later bediend met een diepe pas van Lennert. Fran doet deze helft ook haar duit in het zakje met een shotje achter de korf. Nog voor de rust zien we twee wissels: Lennert in plaats van Taco, en Lina in plaats van Kaat. De ruststand is 6-4.

De tweede helft zijn we niet meer het frisse voorwaarts en Neerlandia kan hiervan profiteren. Met een strafworp en shot komen ze gelijk. Kaat en Taco zijn er weer ingekomen (ipv Molly en Lennert). Kaat krijgt schuin achter de korf een pasje van Oskar en deze is raak. Fran scoort op een gelijkaardige manier schuin achter de korf. We hebben echt wel kansen genoeg hoor, maar er wordt veel gemist en de tegenpartij sluipt weer dichterbij tot de 8-8. We hadden niet verwacht dat dit nog een spannende match ging worden. Oskar gaat eruit en Lennert komt er weer in. Fran scoort een mooie vrijworp maar 2min voor het einde maakt een strafworp weer alles gelijk. De coach doet een tactische zet om de buit nog binnen te halen: wie goed opgelet heeft, weet dat intussen Taco en Seth (vandaag man on fire) weer in aanval staan. Margot wordt voorbereid om in te komen, en ze krijgt 1 belangrijke opdracht: steun brengen voor de jongens. Ze doet dat dan ook met verve, en zie hier, 30 sec voor het eindsignaal kegelt Seth zijn vijfde nog binnen kort achter de korf. Je kan misschien zeggen dat we wel liever gelijk over vier ballen zonder zo'n specifieke opdrachten, maar winnen doen we toch ook graag hoor ;-)

Ilse