KCBJ B – Edegem/Leader Grain B: 11 - 25

Veerle (1) – Cleo (3) – Jakke (5) – Liam (2)

Sarah – Jarno (4)– Jordy (2) – Amber W. (2)

Amber J. (1) – Mirte (4) – Willy (1)

Na een weekje uitstel van het kampioensfeestje door een onterecht afgekeurde buzzer-beater vorige week van Liam tegen Rijko, was het deze week wel zover: Edegem B is oververdiend kampioen!!

Edegem begon dominant aan de match en onder impuls van Jarno die heerste in de korfzone stond het in een mum van tijd 0-2. Ook het andere vak scoorde vlot waardoor het na enkele minuten spelen al 1-6 stond. Daarna viel het even stil met een periode van bijna 10 minuten waarin langs beide kanten niet gescoord werd. De onvermijdelijke Jakke trok de bus weer op gang en rondde een lange en mooi uitgespeelde aanval af. Nu werd er vlotjes over en weer gescoord, via Amber W. en topspits Jordy op assist van Sarah werd het 4-9. Edegem bleef zeer sterk verdedigen, dat onderstreepte Jarno die een fenomenaal block zette op zijn tegenstander waarna de bal ver buiten vloog. Ook in aanval bleef het vlotjes gaan met onder andere een mooie tweede kans van een sterk spelende Cleo. Ten slotte legde Amber W. vanop de stip 6-12 ruststand vast.

Edegem kwam scherp uit de kleedkamer en Jakke opende al snel de debatten in de tweede helft gevolgd door Liam die zichzelf en de sterke verdediging beloonde, 7-14. Diezelfde Jakke verwende het publiek in verdediging door de bal maar liefst tweemaal op spectaculaire wijze binnen te trekken. Na een tegentreffer van KCBJ werd het gaspedaal weer even ingedrukt met vijf treffers op rij. De net ingebrachte Mirte liet zich al onmiddellijk opmerken met een dubbel salvo. Met een 7-19 op het scorebord viel het even stil in aanval, toeval of niet…? Na twee tegentreffers gebeurde het dan toch, schol Mirte!! Edegem had er duidelijk nog geen genoeg van en scoorde vlotjes verder via Willy en Liam. In de slotfase bekroonde Amber J. haar goede wedstrijd door goaltje mee te pikken waarna de hardwerkende Veerle tenslotte de eindstand kon vastleggen, 11-25!

PROFICIAT KAMPIOENEN!!

Op naar volgende week, nog een laatste keer knallen om zo de competitie (zowel op het veld als in de zaal) ongeslagen af te sluiten!!

Verslaggever ad interim, Bossie