Voorwaarts had de zege verdiend, maar kwik gaat er met de punten vandoor.

Roy 1 - Brice 1 - Brent 3 - Nils 3 - Vogel 1

Julie 4 - Sofie 2 - Jasmien 2 - Heleen - Liesje

Door verschillende omstandigheden kwamen met Stoffel, Vogel, Liesje, Jef en Lauren liefst 5 spelers die in de basis stonden tijdens de kruisfinale vandaag niet aan de op worp.

Maar hun vervangers deden het uitstekend en dit tegen regerend kampioen Kwik, de enige ploeg waar we dit seizoen nog niet tegen konden winnen, de ploeg met de sterkste rebounders langs herenzijde en het gevaarlijkste dameskwartet in scorend opzicht. Maar wat deden we het uitstekend, 56% rebound hadden we en onze dames out scoorde die van de biekes met 8 tegen 7.

Op de 0-1 na stonden we tot twee minuten voor tijd aan de goede kant van de score, Dimi viel gekwetst uit bij de bezoekers (hopelijk valt het mee) en dat was natuurlijk een set back voor de geel-zwarte tijdens de match. Waarom liep het dan toch fout? Inderdaad waarom wonnen we uiteindelijk niet?

We vielen zelf op scorend gebied stil de laatste tien minuten terwijl Kwik er volop bleef voor gaan. Hun verdienste dus. Maar ook de nul tegen zes strafworpen die het scheidsrechterlijke duo floot getuigde van een zwaar overdreven onevenwicht die heel hard doorwoog.

Zijn we nu uitgeschakeld voor de kruisfinales?

Op de moment staan we zesde, een stukje verwijderd van plek vier, maar we hebben met AKC en Kwik de twee onbetwiste toppers al bekampt. We hebben nog drie thuiswedstrijden tegen Putse, Sikopi en Borgerhout en nog de aartsmoeilijke verplaatsingen naar Boekenberg en Floriant voor de boog. De duels tegen de rechtstreekse concurrenten Floriant, Borgerhout en Boekenberg moeten we zeker winnen maar dat kan, dat hebben we in de zaal al bewezen. Dus het klassement geeft momenteel een vertekend beeld, ook met één wedstrijd minder, maar alles kan nog.

De "invallers"

Hierbij heb ik het vooral over Nils en Sofie.

Beiden deden het op hun manier uitstekend. Nils, met zijn gekende overgave tot het gaatje en Sofie, voor het eerst in de basis na haar zware kwetsuur en revalidatie, ook zij deed het prima. Wat ook kan gezegd worden van de andere "invallers" Roy en Jasmien. Dat worden nog positieve luxe selectiekeuzes voor onze trainers als iedereen terug beschikbaar is.

De scores:

1-1 Sofie

2-2 Roy

3-2 Nils

4-2 Brent

5-2 Julie

6-3 Jasmien

7-3 Nils = maximale voorsprong

8-6 Brent legt de rustcijfers vast

Tweede periode:

9-8 Julie, beste dame op het veld, countert de goeie start van de bezoekers na de pauze

10-8 Julie

11-9 Brice, belangrijke score, steun Heleen

12-10 Jasmien

13-10 ingevallen Vogel uit vrijworp

14-11 Julie met Brent als foerier

15-11 Brent = terug vier voorop!

16-13 de vermoeidheid eist zijn tol, Nils uit zijn kleine teen

17-15 Sofie uitstekend aangespeeld door een klaar kijkende Vogel

Maar dan laten de kampioen zich gelden, en gaan er alsnog over. Tevreden over het spel, maar ontevreden over de eindscore.

Peter