A: Quinten Lauren Lauri Joppe
V:Milan Nore Loris Sofia
R: Saartje Kyara Yani

Bij een mooi lentezonnetje waren we te gast op het kunstgras van Catba.  In de zaal hebben we tweemaal een zeer matige wedstrijd tegen hen gespeeld. Wat zou het nu worden?

Het begon alvast veelbelovend met mooie aanvallen, en vele onderscheppingen in ons voordeel. We krijgen een eerste kans om voorsprong te maken met een strafworp, maar jammer genoeg missen we die.  Niet getreurd, want even later maakt Lauri een doorlopertje op steun van Quinten.  Dan is het de beurt aan Catba om een strafworp te krijgen, en zij leggen hem wel binnen: 1-1.

Bij wissel van vakken krijgt de tweede aanval het wat moeilijker: er wordt wel veel rondgespeeld, maar alles verloopt op hetzelfde tempo waardoor er weinig gevaar in de aanval zit.  Aan de andere kant krijgt Catba een strafworpje voorgeschoteld, en krijgt hiervoor 2 pogingen om'm om te zetten: 2-1.  Voorts zetten we hier een straffe verdediging neer, en met deze score gaan we rusten.

In de tweede helft probeert Saartje na een invalbeurt wat meer aanvalskracht te brengen, en even later wordt dit beloond door een doorloper van haar, op een steun van Loris: 2-2. In verdediging krijgen we door een onoplettendheid een doorloper tegen, en we starten terug met een achterstand: 3-2.  In het ene vak komt Kyara dan Sofia vervangen, en Yani in de plaats van Quinten.  Het volgende shotje wordt door Yani binnengelegd en met deze 3-3 wordt het echt wel spannend.  Zouden we dit volhouden? Of beter nog: zouden we op voorsprong kunnen komen? Ai, nog een doorlopertje tegen: 4-3. Gelukkig was daar Milan om de puntjes weer op de 'i' te zetten: 4-4 met een shot. We worden nu echt wel wat zenuwachtig: in verdeding heerst er een zeker chaos en we raken veel ballen kwijt bij de uitwerking.

Joppe maakt dan een onfortuinlijke botsing met zijn knie tegen de paal, en vraagt om vervanging. Quinten mag op dit spannende moment inkomen en laat er geen gras over groeien: droogjes gooit hij de 4-5 door de mand. Dan is het kwestie om de bal in aanval te houden en dat lukt ons prima: Catba slaagt er niet meer in om te onderscheppen maar gunt ons ook geen kansen meer, dus ballen we gewoon wat rond tot het eindsignaal.

Prima gedaan U12, een welverdiende overwinning voor de ganse ploeg!

Ilse