A : Pauline (2) – Imke (2) – Liam (1) – Bjarne (2)

V : Tine (2) – Elin (1) – Kobe – Axel

R : Mirte – Robin (1)

Na onze uitstekende halve finale in de afgelopen zaalcompetitie mochten we vandaag voor het eerst de wei in na het grote uitstelmysterie van vorig weekend.

Na een fout van Tine kan de heer van Kobe de vrijworp binnen schieten en 1-0. Onze aanval kan direct counteren als Liam vanuit de rebound Pauline kan aanspelen 1-1. We laten dan een door de inlopende Axel uitgelokte penalty onbenut en aan de overkant krijgt Pauline op het kwartier (!!) dan een omdraaier tegen 2-1. Met een kort schotje tegen Bjarne loopt een niet eens goed spelend Vobako uit tot 3-1.

Onze eerste aanval kan ons 5 minuten later terug gelijk trekken. Eerst Pauline vanuit de rebound onder de korf voor de 3-2 en even later schiet Liam de 3-3 binnen. Op de 25ste minuut kan Elin ons voor het eerst op voorsprong brengen met een schot (3-4) maar in de volgende aanval van Vobako een strafworp tegen Imke en terug gelijk 4-4. Als Liam even later inside kan gaan op steun van Pauline krijgt hij een strafworp en Bjarne zet die om voor de 4-5. In de volgende aanval speelt Bjarne Imke vrij en die schiet van ver de 4-6 voorsprong op het bord. Iedereen die dacht dat we ‘vertrokken’ waren…..zat er dik naast. Via twee schoten tegen Bjarne Vobako op gelijke hoogte net voor de rust 6-6.

De meegereisde supporters hoopten op een heropstanding van deze ploeg na de rust……maar kwamen bedrogen uit. Pas begonnen en een schot tegen Kobe brengt ons terug op achterstand 7-6. Op pas van Bjarne kan Imke 7-7 aantekenen op schot. Pauline krijgt dan een vrijworpfout tegen en Vobako laat die kans niet liggen 8-7. We houden het verdedigend onder controle maar aanvallend brengen we er niets van terecht. De trainers beginnen aan een wisselcarroussel om het zwalpend team terug vlot te krijgen.

Robin/Kobe, Kobe/Liam, Liam/Axel als we een kwartier ver zijn. Liam kan dan een steun verzorgen voor Tine en die krijgt op inloop een strafworp mee. Ze zet die zelf om 8-8 na 18 minuten (dus 2 doelpunten op 18 minuten) !! Als Tine in verdediging te gretig instapt, vrijworp voor Vobako en 9-8. Mirte voor Imke. Op de 25ste minuut verliezen we ongelooflijk knullig de bal bij het uitwerken en Vobako profiteert optimaal 10-8. Waarom ???

Na de vakwissel kan Robin direct een steun brengen voor de inlopende Tine en weer strafworp. Ook nu weer zet ze die zelf om 10-9. Verdedigend zijn we meester, kansen bij de vleet, afwerking…… tot op het half uur Robin z’n foutje van daarstraks rechtzet met een ver schot 10-10. Oef toch terug gelijk geraakt.

In de laatste minuut kan Bjarne op steun van Pauline inlopen maar de dame van Pauline stopt deze actie foutief en strafworp. Bjarne zet die om in de 32ste minuut en 10-11. Elin voor Pauline. Zouden we dan toch met de overwinning wegkomen ? Neen want ultiem krijgen we echter nog het deksel op de neus als Tine verkeerd draait onder de korf en de 11-11 eindstand op het bord.

EXDIEPESPITS