V: Xander – Senne – Gitte – Maurine (2)

A: Lize – Lore (2) – Dario - Wesley

Wisselspelers: Jade (1) – Joran (1)

Een blitse start voor onze U14B, en de snelste goal van dit seizoen. Na het startsignaal wordt de bal even rondgespeeld, en dan ziet Xander een vrijstaande Maurine achter de korf, ze krijgt de bal aangespeeld en shot zonder scrupules binnen, 1-0 voor Voorwaarts. Daarna blijft het 10 minuten rustig langs beide kanten, weinig doelgevaar, en een goede verdediging van Lize-Lore-Wesley en Dario. In aanval is het zoeken naar kansen en is het spel aan de trage kant, maar men blijft er wel voor gaan. Daarna een dolle 3 minuten, we krijgen een inloper tegen, vakwissel, onmiddellijk terug een inloper tegen, en daarna Lore die er met een inloper 2-2 van maakt (assist Dario). En de eerste aanval mag terug aan de slag. Ze blijven proberen om door de korf te spelen, maar echte kansen zijn er niet meer. Aan de overkant krijgen we nog een inloper tegen, en we gaan rusten met 2-3.

In de tweede helft 2 vervangingen, Jade en Joran in de plaats van Lore en Xander. Onze aanval (bijna de hele eerste helft in aanval gestaan) heeft er genoeg van en wil scoren. Dit doen ze ook. Senne komt in steun voor Maurine, en die loopt haar dame voorbij en maakt haar tweede goal, 3-3. Gitte moet dan geblesseerd naar de kant en Lore komt dan terug het veld op. De verdediging haalt er regelmatig de bal uit, zodat de aanval volop aan de bak moet, en verschillende kansen creëert, voorlopig nog zonder resultaat, totdat Jade een inloper mist, haar eigen rebound vangt en terug shot, en deze keer wel binnen. Het is 4-3. Er blijven kansen komen, maar het is Floriant dat gelijkmaakt met een inloper, 4-4. Het wordt 5-4 door een ver shot van Joran. We zien mooie combinaties, en de bal wordt regelmatig onderschept. We zien ook slechte passen (de bal niet blind weggooien) en pech bij Floriant die verschillende inlopers en korte kansen er naast zien gaan. Lore loopt haar dame nog maar eens voorbij en krijgt de bal terug van Joran, en werkt mooi af, 6-4. Nadien langs beide kanten nog enkele kansen. Floriant kan nog met een shot terug komen tot 6-5, en dat is meteen de eindstand.

Een overwinning voor de groenwitten, met doelpogingen voor iedereen en vele rebounds. Verdediging op inlopers kan nog beter, maar daar kan aan gewerkt worden. Op naar de volgende overwinning.

Els