V:Saartje, Sofia/Lauren, Stef, Senne (1)
A:Nore, Lauri, Loris, Yani

Na een maandje pauze zijn we aan de eindronde van het veld begonnen, op vraag van Spartacus op zondag in plaats van zaterdag. Deze verschuiving heeft ons bij nader inzien geen windeieren gelegd: met een gekwetste Joppe en twee afwezige jongens was de bank zo goed als leeg; gelukkig wilden Taco en Oskar ons wel uit de nood helpen als het nodig zou zijn.

We worden aanvankelijk wat verrast door de balverdediging van Spartacus. Iets wat we in de zaal ook wel vaker zagen, is dat we de bal kwijtraken bij het overbrengen van verdediging naar aanval, en in de eerste aanvalsfases.  Zo komt het dat we in de eerste helft zeer weinig aanvallen zien, en Spartacus op het gemakje 0-3 voorkomt.  Uiteindelijk komt de kans er toch, en Senne legt mooi zijn doorloper binnen, op pas van Saartje: 1-3.  Een beetje later komt Lauri ook heel mooi doorgelopen, en wordt hierbij foutief gestopt, maar het fluitje van de scheids...blijft stil.  Spartacus loopt verder uit tot 1-6 tegen de rust.

De tweede helft zit er wat meer peper in.  Meer nog, over de ganse tweede helft hebben we zelfs overwegend balbezit!  Het loopt niet altijd even efficiënt, maar we zijn al beter gewapend tegen de balverdediging van Spartacus.  Er komen vanzelf dan ook meer kansen, maar jammer genoeg vallen ze niet door het mandje.  In de tweede helft krijgen we wél een penalty maar die wil er ook niet in.  Spartacus werkt zijn kansen wel af (vaak via een steuntje + twee doorlopers) en zo eindigen we dan met 1-10.  De cijfers zijn wat overdreven, maar Spartacus was hier wel de betere ploeg.

Op naar volgende week, hopelijk zonder blessures en in vorm om het duel met Catba aan te gaan.

Ilse