Aanval: Joran (2), Jade (3), Lore en Leon

Verdediging:  Annelore (2), Arne (1), Xander en Tia (1)

Reserve: Gitte en Axel

De terugronde veld, twee tegenstanders die we al kennen en 1 nieuwe op het programma. De eerste match komen we terug uit tegen Leuven, we beginnen thuis en de zon is ook van de partij. Kortom, een aangename dag in een rustige setting met een stralend weertje, zo zou elke korfbalmatch moeten plaatsvinden.

De U14 openen meteen sterk: Joran kan er meteen een shot inknallen in de eerste minuut. We zijn vertrokken zou ik zo zeggen, maar dan duurt het even voor de tweede korf valt. Het tempo ligt niet erg hoog, niet bij VW noch bij Leuven, we hebben deze ploegen al sneller zien spelen. De overgang zaal naar veld is duidelijk nog niet helemaal voorbij en het is even geleden dat er nog een match is geweest, de spelers moeten er terug wat inkomen.

Na wel wat spelminuten valt uiteindelijk de tweede korf: een shot van Jade. Na de vakwissel vliegt het nieuwe aanvalsvak er meteen in en Arne knalt er op zijn beurt ook een shot in. Niet veel later krijgt VW een stip en Annelore kan deze mooi omzetten. We gaan rusten bij een 4-0 voorsprong. Leuven lijkt niet in het verhaal voor te komen, maar zij hadden ook wel hun kansen gecreëerd, gelukkig voor ons konden ze deze niet afwerken.

Na rust is het opnieuw aan Joran om de score te openen, opnieuw via shot en de tweede korf van deze helft wordt door Jade gemaakt, ook een shot. Vervolgens krijgt de vrijstaande Tia de bal toegespeeld en zij kan de 7-0 cijfers op het bord zetten. Even later komt Gitte in voor Tia.

Kan Leuven dan geen enkele korf maken, jawel hoor. We zijn dan al even bezig aan de tweede helft wanneer Leuven via inloper hun eerste korf kan maken. En even later is het opnieuw aan ons: Jade met haar derde korf. Leuven krijgt dan op haar beurt een stip mee en zij kunnen deze verzilveren.

De laatste korf wordt door Annelore gemaakt: een inloper volgens het boekje.

Een ruime overwinning voor deze U14, het was niet echt de meest spectaculaire match met een hoog tempo, er zat wat gezapigheid in, maar we kunnen niet echt klagen als we zo de terugronde veld kunnen openen. Blijven werken, zoals altijd, en volgend weekend kunnen we, na een verlies en een gelijkspel in de zaal, tonen aan Verde dat VW het aangenamere korfbalwerk brengt en dat we zo de overwinning mee naar huis zullen nemen. Komaan, show them what we’re made off!

Elke P