Aanval : Liesje (1) – Lauren (2) – Jef (2) – Brent (3)

Verdediging : Julie (4) – Heleen (2) – Brice (2) – Yannik (2)

Invallers : Jasmien – Lars (1)

Eerste veldwedstrijd en dit tegen de ongeslagen leider in de veldcompetitie. We moesten ook nog aantreden zonder het aanvallend geweld van Stoffel en Vogel, beiden gekwetst.

AKC gaat verschroeiend van start en in een no-time staan we 1-5 achter, enkel Brent kon voor ons de mand vinden in die periode. Langs beide kanten zit er veel slechte passing in het spel en AKC valt scorend nu ook stil. Het duurt dan tot de 20ste minuut eer we terug in de wedstrijd komen met doelpunten van Liesje & Brent 3-5. We domineren nu en via een schot van Heleen en Brice staan we terug naast AKC wat hen noopt een time-out te nemen 5-5. De wedstrijd geeft vanaf dan een evenwichtig scoreverloop.  Met een schot tegen Julie AKC naar 5-6 maar Brent kan op pas van Lauren ons terug gelijk brengen 6-6. Het balverlies, langs beide zijden, doet soms pijn aan de ogen…..

Yannik kan dan al pivoterend Julie achter de korf bereiken en 7-6. Even later laten we op inloper de tweepuntenkloof liggen en de bezoekers terug gelijk met een schot tegen Liesje 7-7. Na een inside van Brent krijgen we nog een strafworp mee, deze laten we onbenut maar het is net voor affluiten Jef die ons toch op voorsprong kan brengen 8-7.

Na de rust direct AKC met een schot tegen Heleen en een korte kans tegen Liesje, na een ongelukkig wegbotsende bal, naar 8-9. Het duurt even maar in aanval zien we dan een mooie combinatie Julie – Brice – Heleen en deze laatste schiet ons terug op gelijke hoogte 9-9. Als Jef een felbevochten steun kan brengen kan Lauren knap een bovenhandse inloper afwerken (10-9) maar AKC met een schot tegen Brice naar 10-10. Yannik dan van aan de achterlijn 11-10 maar een schot tegen Lauren brengt nogmaals de gelijke stand 11-11.

Het scoren gaat vanaf dan even heel snel. De inlopende Brent kan Jef bedienen (12-11), schot tegen Brice (12-12) en dan een inloper van Julie op steun van Yannik 13-12. Even later brengt Julie ons met een schot van achter de korf voor de eerste maal de tweepuntenkloof 14-12. Heleen begaat dan een ongelukkige strafworpfout bij een onderscheppinspoging (14-13) en met een strafworp tegen Brice alles te herdoen 14-14. We geven niet af en met een schot van Brice 15-14. Even later Brice aan het kanon, Julie met de lopende rebound en zo op Yannik die niet twijfelt 16-14. Zou het dan nu lukken om door te duwen ?

Neen, want AKC na de vakwissel meteen op 16-15 met een schot tegen Brice. Een door de wind gedragen schot (zo lang was de bal onderweg) van Lauren brengt ons weer twee doelpunten voor in de 23ste minuut 17-15. In 1 minuut krijgen we dan echter 2 doelpunten tegen met schoten tegen Liesje & Lauren 17-17. AKC ruikt de overwinning en zeker als ze na schoten tegen Yannick en Brice zelf twee doelpunten uitlopen op het half uur 17-19. Lars komt Brice vervangen en Jasmien komt Liesje vervangen.

Lars doet waar hij voor gekomen is en brengt ons na een paar proefschoten terug tot het kleinste verschil 18-19 met nog 4 minuten te spelen. We profiteren dan van wat ondoordachte keuzes van AKC, versieren nog wat kansen en ultiem kan Julie ons op schot gelijk brengen in de 34ste minuut 19-19.

Een juiste uitslag voor een evenwichtige wedstrijd was te horen langs beide kanten. Volgende week geen competitie en daarna krijgen we zaalkampioen Kwik voorgeschoteld. De heenwedstrijd verloren we na een spektakelstuk met 25-22, kunnen we nu de rollen omkeren en ons zo op een voorlopige kruisfinaleplaats hijsen?

EXDIEPESPITS