V: Dario – Milan – Lotte (1) – Tia

A: Axel – Wesley (1) – Lize – Gitte

Wisselspelers: Lore (1) – Annelore (2) – Xander – Arne

Een eerste lentezonnetje (en voor sommigen al te warm), en de eerste buitenwedstrijd voor de U14B. Voor Axel was het zijn wederoptreden na blessure. De tegenstanders waren, op 1 na, allemaal meisjes (lange meisjes), maar die stonden zeker hun mannetje. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en het werd uiteindelijk een nipte nederlaag.

Er wordt heel rustig begonnen langs 2 kanten, het is nog wat aftasten en zoeken. Ago Aalst vindt als eerste het gat in de korf en met een kort shot is het 0-1. Die van ons schieten wakker, en bouwen mooie aanvallen op met bijhorende kansen, maar voorlopig zonder succes. De verdediging kan vele rebounds stelen of tussenkomen bij passen. Na 20 minuten korft Ago Aalst zijn 2de goal, en 0-2. Onze tweede aanval speelt mooi rond, en nadat Milan een vrijstaande Lotte aanspeelt, gooit deze laatste binnen, 1-2. Trainer Yves vindt dat er nog meer door de korf gespeeld moet worden, dat wordt dan ook gedaan, maar er wordt niet meer gescoord.

Na de rust komen Annelore en Lore in voor Tia en Gitte. De aanvallen worden rustig opgebouwd en er zijn korte kansen, en verschillende inlopers, maar geen goal. Aalst kan eerst nog scoren (inloper) en 1-3, maar daarna een snelle aanval voor de groenwitten, en de bal van Wesley naar Axel naar Lize en Lore, en kort shotje en 2-3. Iedereen voelt dat de gelijkmaker er in zit, en de trainer van de tegenpartij wordt al zenuwachtig (er moeten dan nog zeker 15 minuten gespeeld worden). De gelijkmaker valt niet, en het is Aalst dat 2x kan scoren met 2 afstandsshots, 2-5. Dan Voorwaarts weer aan de bak met een inloper van Annelore (assist Milan). Nog maar eens Aalst aan het kanon, deze keer met een inloper en 3-6. De laatste 5 minuten sluipen we dichterbij, Wesley gooit vanop halve afstand binnen, en ook Annelore knalt vanop afstand binnen, 5-6. Er komen nog enkele kansen en een mooie doorloper van Lotte, maar de bal wil niet meer door de mand. En dus verliezen we met 5-6. Een degelijke wedstrijd tegen een gelijkwaardige tegenstander. Benieuwd wat de terugwedstrijd gaat geven.

Els