ONVERHOOPTE ZEGE HOUDT ONS IN KOERS VOOR FINALE

Kane 1 - Jasper 1 (goei matchke!) - Lars 4 - Roy 1 - Jordy

Sofie 2 - Jasmien 1 - Anne 1 - Cleo - Sainah

Op papier een topper met beide ploegen momenteel op de tweede plaats van de veldkompetitie. Op voorhand leek de opdracht moeilijk want Bruggie, Nils (plus Brice en Yannick die doorschoven en Jonas) waren voor uiteenlopende redenen niet beschikbaar en ook Kane was wegens ziekte niet 100 % fit. Jasper en later Jordy vulden echter goed aan en met een collectief stevige teamprestatie werden de puntjes netjes thuisgehouden.

Een schoonheidsprijs zal deze eerste veldwedstrijd niet krijgen, blijkbaar was er voor beide teams toch een aanpassing aan de omstandigheden: veld, weer en wind in plaats van de ideale zaal omstandigheden. Gans de ploeg leverde echter een stabiele prestatie af met bijvoorbeeld Roy als luxe aangever en rebounder die Lars naar hartenlust de gelegenheid de nodige doeltjes binnen te prikken.

Bij 4-3, een korf van Bossie, kwamen we voor het eerst op voorsprong, bij de rust stonden we echter 5-7 af, de afwerking was bij beide ploegen niet optimaal maar AKC had, zoals verwacht meer rebound, maar ook minder balverliezen waardoor ze meer konden herhalen. Na de pauze hadden we echter veel minder verloren aanvallen en konden we AKC in defensie onder de knoet houden.

6-7 kwam er via Lars, pas Anne

7-7 Lars opnieuw na een prachtige combi met Roy

8-7 En we nemen het scorebord terug over na keurige vrijworp omgezet door Sofie

Spanning blijft er als we met 9-10 de eindfase ingaan.

10-10 Via Kane op aangeven van Jasper

En 11-10 de winning korf via Lars op steun van Jasmien.

Peter