Voorwaarts Korfbal Club

Een wedstrijd teveel ...


Stoffel 1 - Brice 2 - Jef 1 - Vogel - Roy 2 - Nils 2 - Kane- Bruggie - Yannick

Julie 4 - Isha 1 - Lauren 1 - Heleen- Liesje

De 34e wedstrijd van het lange seizoen bleek er ééntje teveel te zijn. Na 10 minuten stond een 5-0 tussenscore op het bord, Kwik begon sterk maar wij gaven vooral een viertal korven te gemakkelijk weg. Deze kloof bleef een ganse wedstrijd op het scorebord. We waren niet scherp genoeg en werden op gebied van afwerking maar vooral ook in de (rebound) duels volledig afgetroefd door een gretiger Kwik. Jammer dat het seizoen zo moet eindigen maar we vergeten natuurlijk niet de goede dingen tijdens het afgelopen seizoen.

De bekerwinst steekt er natuurlijk bovenuit maar ook de manier waarop we de derde plaats in de veldkompetitie behaalden en de schitterende remontes en resultaten, inbegrepen twee buzzerbeaters, die ons in de zaal vanaf een benarde situatie, de zevende plek, nog bijna in de kruisfinales brachten.

Roy en Isha:

Zij beëindigden nu (voorlopig?) hun korfbal carrière. Beide kunnen omschreven worden als spelers die we vooral zullen onthouden als korfballers die een voorbeeld waren qua inzet, defensie en grinta, zonder natuurlijk afbreuk te doen aan hun zuivere korfbalcapaciteiten. Roy bijvoorbeeld was tijdens deze laatste wedstrijd nog zowat onze beste speler, met zijn invalbeurt bracht hij meer schwung en betere verdediging in de ploeg en hij scoorde meteen bij zijn 1e poging. Roy, Isha we zullen jullie missen, het ga jullie goed en we hopen jullie natuurlijk nog dikwijls op Voorwaarts te zien.

De match van vandaag:

5-0 en we weten al hoe moeilijk het zal worden.

5-1 Lauren gooit de nul van het bord

5-2 Brice wéér knap aangespeeld door Julie

De verdediging doet het nu veel beter maar de afwerking mist scherpte.

9-3 Jef steun Isha

9-4 Stoffel steun Heleen

11-5 Brice knap aangespeeld door Stoffel

11-6 Roy komt stevig binnen

12-7 Julie aangespeeld door Brice

13-7 De rustcijfers, we komen geen stap dichter

2e helft

We beginnen met frisse moed want Voorwaarts kan veel rechtzetten op 35 minuten korfbal dat is al meermaals bewijzen.

13-8 Roy rond strafworp af na knappe collectieve aanval, dat belooft.

14-9 Julie wordt nog te weinig uitgespeeld maar lukt een van de knapste korven van de match op doorloper.

15-10 Isha rond dubbel met Lauren knap af.

16-11 Brice speelt Julie weer aan

Er wordt heel weinig gescoord, op het veld kan je immers gemakkelijker een wedstrijd dood leggen en dat deed Kwik vakkundig. De laatste 10 minuten zijn er voor de vervangingen en die speeltijd levert nog enkele knappe acties van de supersubs op

17-12 Nils verre bal

19-13 Julie werkt nogmaals af

19-14 Drive Yannick, afwerking Nils.

Finales volgende week

Volgende week geen finale voor de A-ploeg maar alle Voorwaartsers worden verwacht om onze U19 te komen aanmoedigen in hun finale. De U19 werd revelatie van de eindronde op het veld, zij verdienen alle steun.

Tot volgend seizoen.

Peter

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com