Voorwaarts Korfbal Club

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.


Brice 3 - Kane 1 - Vogel 2 - Stoffel 3 - Roy 1

Julie 1 - Isha 1 - Lauren - Heleen (de uitblinkster) - Liesje

De laatste twee seizoenen konden we op het veld nog niet winnen tegen veldspecialist Sikopi. Sikopi is op het veld een moeilijk te ontwrichten ploeg met vier dubbele meters en hun geduldig aanvalsspel. Om de vierde plek te behouden was het nodig nu wel te winnen op de linkeroever. Nu blijkt dat rechtstreekse rivaal AKC de punten liet liggen en dat Boekenberg de topper tegen Borgerhout verloor gaan we zelfs als derde door. Volgende week moeten we bijgevolg opnieuw naar Kwik voor de kruisfinale. Na de winst van vorige week tegen Kwik was het vertrouwen in het zenit, Brice verving de afwezige Jef en deed dat met verve.

Matchverloop:

Het wedstrijdbegin is volledig voor ons:

0-1 Vogel (knap verdeel en afvangwerk) met zijn 1ste shot

0-2 Stoffel, na misser vanop 2,5 meter, werkt in dezelfde aanval toch af

1-3 Brice schot met vertrouwen

2-4 Stoffel met "frommelgoal"

2-5 Brice 2 keer op rij met succes aangespeeld door Julie

4-5 vanaf nu begint de zenuwslag.

4-6 Vogel op pas van Lauren

4-7 Brice, spits van de dag

6-7 Bij de rust Sikopi kruipt op hun typische manier toch in de match.

2e helft:

Voorwaarts is baas op het veld maar kan dit vooralsnog niet op het scorebord uitdrukken. Sikopi krijgt geen bal door de korf en mist zowat 40 shots op rij en scoort daardoor ongeveer 20 minuten geen enkele doelpunt! Zij laten ook nog drie strafworpen liggen.

6-8 Stoffel belangrijke korf, steun Heleen

6-9 Kane op knappe drive steun Julie

6-10 Julie beloont het afvangwerk van Brice (Lars werd zoek gespeeld)

7-11 Afscheidnemende Isha na dubbel met Heleen

7-12 Nog een afscheidsnemer, Roy bekroont zijn zeer knappe invalbeurt (zeer goede defensie op Johan)

Roy en Isha:

Speelden hun laatste kompetitiewedstrijd, wij zullen hun uiteraard missen. Maar eerst nog de kruisfinales hé, t'is nog niet gedaan hé...

Kwik:

Volgende week dus de kruisfinales op Kwik, moeilijke opgave dus opnieuw bij de beste ploeg (volgens mij) en regerend landskampioen Kwik. De propagandawedstrijd van vorige week mag op herhaling. In ieder geval heeft deze wedstrijd het vertrouwen zeer zeker opgekrikt.

Supporters op post!

Peter

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com