Voorwaarts Korfbal Club

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !


Vogel 6 - Stoffel 6 - Jef 6 - Kane 2 - Bruggie

Julie 5 - Lauren 2 - Isha 1 - Heleen - Liesje

Driemaal hadden we dit jaar al verloren tegen dit Kwik (regerend kampioen veld en huidige leider) maar om onze kansen op de kruisfinales hoog te houden moesten we hier vandaag best punten pakken.

Met uitgekookt, rustig, geduldig en slim maar bijwijlen ook denderend spel werd het plannetje van de coach tot in de puntjes uitgevoerd.

Kwik werkte af aan 25 % en kon bijna 20 kansen meer afdwingen maar Voorwaarts deed nog beter met 30 % afwerking. Gezamenlijk kwamen 21 doelpunten uit dameshanden tijdens dit doelpuntenfestijn.

Sikopi verloor en kan ons niet meer bijhalen toch moeten we volgende week op veldkorfbaltopper Sikopi de punten gaan halen om zeker zijn van kruisfinales en niet afhankelijk te worden van het resultaat van AKC. AKC heeft momenteel één punt minder dan ons en heeft het voordeel indien ze gelijk eindigen met ons.

Door de glansprestatie van vandaag kunnen we wel met veel vertrouwen volgende week naar Sikopi afzakken. Sikopi is zeer zeker een moeilijk te ontwrichten ploeg met een typisch spel dat gemaakt is voor veldkorfbal dus zeker niet te onderschatten.

Matchverloop:

3-0 We worden overrompeld in de beginfase

3-1 Isha doorloper assist Vogel

4-2 fout op Heleen en Jef mag aanleggen vanop 2,5 meter

4-3 Lauren op shot actie Vogel

5-4 schot Julie

6-5 Vogel steun Lauren

6-6 Vogel voorzet Isha

7-7 vrijworp binnengelegd: Julie

7-8 Stoffel met de eerste voorsprong

8-9 Kane na drive Jef

8-10 Julie op afstandsschot

9-11 Vogel knap vrijgespeeld onder de korf door een klaar kijkende Lauren

10-12 Kane op drive

10-13 Stoffel alweer schitterende ondersteuning Isha

12-14 Fout op doorbraak Kane, Jef zet strafworp om

12-15 Stoffel, steun Julie, vanop afstand

12-16 Vogel na alweer een schitterende aanval van het ganse vak

13-16 de rustcijfers

Schitterende eerste helft waarbij een vroege achterstand helemaal werd omgebogen met knap korfbal met als exponent het vak Christoph – Jens – Lauren - Isha.

2e helft:

De hamvraag: houden we dit hoge niveau vol?

13-17 Julie steun Kane

15-18 Kane op afstand, pas Julie

15-19 Jef korte kans voorzet Julie

15-20 Lauren op haar typische wijze, maximale voorsprong tijdens deze wedstrijd

Kwik begint nu aan een inhaalrace ...

18-21 Stoffel vrijworp, assist Liesje

21-21 Kwik komt gelijk ...

21-22 Vogel brengt ons opnieuw voorop

21-23 Strafworp Vogel, fout op Isha

22-24 Stip op Julie, Jef blijft koelbloedig

24-25 we blijven slim inside gaan, Kane krijgt nu de fout mee

26-25 Yannick Wauters kwam zeer goed als joker op

26-26 Vogel neemt zijn verantwoordelijkheid knap op

26-27 Julie is natuurlijk ook weer op het appel in money-time

Bij 27-27 is het Stoffel die de beslissende vrijworp omzet

Volgens mij was dit onze beste veldwedstrijd van het seizoen.

Sikopi:

Volgende week de beslissing op de linkeroever, supporters be there!

Peter

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com