Voorwaarts Korfbal Club

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.


A : Pauline – Imke (2) – Jarno (4) – Axel (2)

V : Luna (1) – Quinte (1) – Bjarne (4) – Rob (1)

R : Lore – Caro – Mauro

Met een schot van Imke komen we al snel 1-0 voor. Na het missen van wat open kansen kan Imke inlopen en heeft Jarno de rebound maar krijgt een strafworp mee. Hij zet die zelf om voor de 2-0. In de heenmatch kwamen we eerst ruim achter en het lijkt er nu op dat we van in het begin de match in handen nemen. In onze tweede aanval moeten we even zoeken maar het is Luna die op assist van Quinte er met een schot 3-0 van maakt. Met een strafworp tegen Axel komt Floriant ook op het scorebord.

In de volgende aanvalsfase kan Jarno vanuit de reboundpositie de inlopende Pauline aanspelen met een kort pasje en strafworp. Jarno zet ook deze om voor de 4-1. Op vrijworp tegen Quinte kan Floriant milderen naar 4-2.

Als Luna inloopt kan Bjarne vanuit de steun met een pivot de bal verleggen tot bij Rob achter de korf en die schiet raak voor de 5-2. Het blijft om en om gaan want met een inloper tegen Imke 5-3. Even later kan Imke kort doorspelen op Axel en die schiet van halve afstand de 6-3 binnen. Onze aanval krijgt het nu moeilijk maar we missen ook open inlopers en dat laat Floriant toe met een ver schot tegen Quinte toch weer dichterbij te komen 6-4.

In de rebound maakt Axel een strafworpfout volgens de scheidsrechter, Floriant laat deze kans onbenut, maar de heer tegen Axel schiet in dezelfde aanval wel de aansluiting op het bord 6-5. Bjarne dan op snelheid naar binnen en dankzij de steun van Quinte legt hij de 7-5 binnen. Voor de rust nog een 1-2 tussen Imke en Axel en deze laatste kan éénhandig van achter de korf de 8-5 ruststand aantekenen.

Nog maar net aan de tweede helft begonnen op Imke kan de wegtrekkende Jarno aanspelen en 9-5. Floriant lijkt nu wat weggedeemsterd maar met een schot tegen Imke toch 9-6. Op steun van Bjarne kan Quinte dan van ver toch terug de kloof uitdiepen naar 10-6. Maar weer is daar Floriant nadat Luna (na uitstekend verdedigend werk) toch een ver schot tegen krijgt 10-7. Weer is het aan ons. Via een steekpas van Jarno op de bedrijvige Imke kan deze onderdoor stappen en strafworp. Jarno zet ook deze om en 11-7. 

Om en om weten jullie nog.  Met een schot tegen Pauline naar 11-8.  Als Quinte onder de paal een balduel uitvecht is ze eerst op de bal en krijgt ze een strafworp mee. Bjarne zet die om voor 12-8. Caro komt Pauline vervangen en Mauro voor Axel.  Quinte moet dan op inloper een strafworp toestaan 12-9.

Imke brengt ons dan met een schot van aan de achterlijn op 13-9 maar Floriant countert met een schot tegen Mauro van achter de korf 13-10. Als Bjarne dan, nu op steun van Luna, nog eens naar binnen gaat krijgt hij een strafworp, welke hij zelf omzet 14-10. Even later tast Rob in verdediging volledig mis  in de rebound en z’n heer kan onderdoor stappen voor de 14-11. Via een strafworp tegen Rob komt Floriant zowaar terug op 2 doelpunten 14-12.

Even later kan Quinte vanuit de rebound een omdraaier proberen maar haar dame hangt er aan en strafworp. Bjarne zet deze om voor de 15-12. Het laatste wapenfeit is nog voor Floriant wanneer de scheidsrechter na een duidelijke fout op Jarno laat verder spelen en z’n heer nog kan binnenschieten voor de 15-13.

Goede match die we van in het begin konden controleren, niet altijd gemakkelijk met de wispelturige man in het zwart. Volgende week thuis tegen favoriet Kwik. Als we spelen zoals de laatste weken moeten we van niemand schrik hebben, maar reken niet op cadeaus, want ze zullen de laatste strohalm willen grijpen om die eerste plaats terug te grijpen…..al is dat enkel mogelijk op de laatste speeldag.

C’mon Voorwaarts !

 

 EXDIEPESPITS

Het tornooi van Boechout was de laatste korfbalactiviteit van de U10. Er waren dan ook 16 spelers om te starten!

De eerste wedstrijd speelden 8 spelers de eerste helft en werd de volledige ploeg gewisseld de 2de helft. In de eerste helft kon alleen Saartje scoren, maar kregen we 3 doelpunten tegen. In de tweede helft kon Loris de score op 2-3 brengen, maar Appels wist ook nog een goaltje te scoren met een inloper. Quinten maakte er nog 3-4 van, maar uiteindelijk wist Appels de eindstand vast te leggen op 3-5.

De tweede wedstrijd ging iets minder vlot. Deze keer speelden we tegen Boeckenberg. Na de eerste helft stonden we 0-8 achter.  De tweede helft hebben we gewonnen met 3-1 met doelpunten van Loris (2x) en Saartje. Spijtig genoeg konden we de achterstand niet meer inhalen en eindigde de wedstrijd op 3-9.

De derde en laatste wedstrijd hebben we met een overwinning afgesloten, deze keer speelden we tegen Kwik. We starten de wedstrijd sterk en komen 3-1 voor met doelpunten van Stef, Lauri en Quinten. Kwik kan tegen scoren en maakt er 3-2 van. Quinten brengt ons verder op voorsprong met de 4-2, maar weer krijgen we snel een goal tegen: 4-3. Kathe maakt er dan maar 5-3 van, maar ook nu kan Kwik blijven aanklampen tot 5-4. Loris legt uiteindelijk de stand vast met een laatste doelpunt: 6-4.

Nu volgt nog de afsluiter in de Nachtegaal in Kontich en dan gaan de U10 genieten van een welverdiende vakantie!

Sofie

The future is bright

The future is white

The future is green

..... The future is VOORWAARTS

Puffen en zweten, maar het resultaat mocht er zijn: 

Onze allerjongste korfballertjes (U7, beter gekend als de wriemeltjes van voorwaarts) haalden de 2de plaats op hun allereerste tornooi!

Onze U8 mono's mochten met de bronzen medaille aan de haal - na een ietwat vreemde telling in ons nadeel maar desalniettemin een mooie prestatie.

En als klapper op de vuurpijl haalden de U10 de eerste plaats binnen na een superspannende finale tegen Rijko A (de Bekerwinnaar U10 van dit seizoen), aangevuld door twee invallende U8 spelers - Taco en Lander - die een mooi steentje hebben bijgedragen.

Van eindeseizoensmoeheid dus geen sprake, wij staan precies al te springen voor het komende seizoen en nieuwe uitdagingen...

Ilse

Voor de laatste wedstrijd van seizoen ‘17-’18 mochten de U12’ers naar Sikopi, en dat op een vrijdagavond. Het werd een vlotte wedstrijd waarbij de thuisploeg niet veel tegenstand bood, de korven werden dan ook vlotjes gemaakt.

‘t Was er aan te zien dat deze ‘doordraaiwedstrijd’ geen belang meer had……

Voorwaarts plaats zich voor de kruisfinale.

We sluiten de kompetitie af met een vlotte overwinning.

Kompetitie afgesloten met keurige overwinning.

Op Linkerover kan het ook gezellig zijn...

De eerste van drie finales…….het blijken er maar twee te moeten zijn !

Schitterende en uitgekookte overwinning van onze fanions !

De onzen moesten zich herpakken na de verloren midweek match tegen AKC B. De matchen tegen Temse zijn gewoonlijk een dubbeltje op zijn kant, dus makkelijk zou het zeker niet worden. En dat is ook deze keer niet het geval : na een goede start, staan we bijna heel de wedstrijd achter met 1of 2 korven en gaan op het einde erop en erover om op een diefje met 9-10 te winnen. Het was zeker niet onze beste match maar we hebben getoond dat we er terug voor kunnen vechten !

Lachende spelers, zonnende supporters, tevreden coaches, prachtig weer, een mooi grasveld, twee korven en een korfbal. Wat kan je nog meer verlangen? ;-)

In deze vervroegde wedstrijd bevestigde AKC zijn goede wedstrijd van de vorige keer, onze U12’ers probeerden wel en bleven ervoor gaan, maar zij komen nog wat te kort om AKC het echt moeilijk te maken.

Vandaag de eerste wedstrijd van de terugronde, terugronde die we aanvangen met als doel onze koppositie in de rangschikking te verdedigen.

Wat een heerlijk zonnetje in het Fort V, onze U8jes hadden er duidelijk zin in...

Onverwachte afloop na een overheersende eerste helft.

© 2017, website powered by Twizzit.com