Voorwaarts Korfbal Club

Aanval: Leon (1), Joran (6), Jade (2) en Lore (2)

Verdediging: Tia (1), Annelore (5), Arne (2) en Xander

Reserve: Maurine en Dario

Deze U14 sluiten hun seizoen prachtig af: ze winnen hun 6 matchen en ronden deze eindronde veldcompetitie ongeslagen af. Wie had dat kunnen denken bij het begin van het seizoen? In de heenronde verloor deze ploeg 5 van de 6 wedstrijden, in de zaal was er 7 x winst, 5x verlies en 2x gelijkspel en dan nu de eindronde: 6x winst. Een hele evolutie voor deze ploeg waar ze allemaal samen, spelers én trainers, hard voor gewerkt hebben. Waar het in het begin van het seizoen nog wat moeizaam ging, daar loopt het nu een heel stuk vlotter en vooral dóór de paal! Het was wat wennen dat dynamisch korfbal, maar als we naar de prestatie van afgelopen zaterdag kijken, kunnen we het erover eens zijn: graag meer van dat volgend seizoen. Het loont en dat merken zeker en vast aan volgend scoreverloop:

1e helft:

1-0: Joran shot

2-1: Arne eenhandige inloper

3-2: Joran shot

4-2: Joran shot

5-2: Tia inloper

6-2: Arne shot

7-2: Joran shot

8-2: Jade korte kans

9-2: Annelore inloper

10-2: Annelore stip

11-3: Joran shot

Rust bij 11-4

2e helft:

12-4: Annelore shot

13-5: Jade shot

14-6: Annelore shot

15-6: Joran shot

16-6: Lore shot

17-8: Lore inloper

18-8: Leon shot

19-9: Annelore inloper

En die 20ste traktatiegoal kwam er jammer genoeg net niet…

Deze U14 hebben afgelopen zaterdag echt de kroon op hun werk gezet. Mooi opgebouwde acties, ad rem reageren, voor elkaar spelen, kansen creëren, onderscheppen, rebounds, inlopers, shots van allerlei aard en afstand, … Kortom, een plezier om naar te kijken! Elke speler werd betrokken en kreeg zijn kansen én de gemaakte korven waren telkens het werk van het hele vak, top!

Op het einde alleen maar blije, stralende spelersgezichtjes en trotse coaches. Wij zijn al benieuwd naar wat volgend seizoen brengt.

Elke P

A:Loris Yani(1) Lauri(2) Lauren
V:Joppe(1) Stef Saartje(1) Kyara

R:Quinten, Kathe, Milan

Voor de laatste wedstrijd van het seizoen wilden we graag wel eens verrassen. Niet makkelijk tegen Boeckenberg want dit jaar hebben we nog niet van hen kunnen winnen.  We begonnen wel scherp aan de wedstrijd met meteen gevaarlijke aanvallen. Jammer genoeg was het BKC die de score kon openen 0-1.  Iets later bood Yani antwoord met een shotje, na weerom een erg lange aanval 1-1. Geen lange euforie, want meteen daarna viel een doelpunt (doorloper) bij de bezoekers.  De aanval Joppe-Stef-Saartje-Kyara liet vervolgens ook een knap rondspel zien met verschillende kansen.  De doorloper van Saartje viel er helaas niet in, maar Joppe kon meteen daarna wel via shot binnenleggen: 2-2.  We komen dan zelfs op voorsprong via een shotje van Lauri:3-2.  Op dit punt in de wedstrijd laat de verdediging wat steekjes vallen, en komen we 3x via een doorloper op achterstand: 3-5. Net voor de rust tikt BKC er nog een shotje bij:3-6.

Bij aanvang van de tweede helft komt Quinten mee de aanval versterken.  We zien lange en efficiënte aanvallen, met vele kansen (ik durf zelfs zeggen 'doeltjeskermis') maar het lukt toch niet om het gaatje in de korf te vinden.  Twee penalties worden niet opgemerkt, vervolgens krijgen we er dan toch eentje (na een onderschepping die tot een vrije kans leidt).  Lauri legt netjes binnen:4-6.  Kathe komt nog even meedoen in de plaats van Kyara.  Saartje scoort de 5-6 met een zeer mooi halve afstandsshot.  Bij deze score klinkt uiteindelijk jammer genoeg het eindsignaal.  Het was dus nét niet, maar we hebben deze tweede helft toch mooi onze verdediging hersteld en geen enkel doelpunt meer laten maken.

De competitie zit erop, maar de pret nog niet: deze woensdag nog een 'vettige' training gevolgd door pannenkoeken, en sportief korfbalplezier op de tornooien van Rijko en Boechout.

Ilse

 

A: Lotte – Maurine (1) –Senne – Xander

V: Lize – Gitte – Dario – Wesley

Wisselspelers: Jade (1) - Arne

De laatste competitiewedstrijd van dit seizoen werd gespeeld op het kunstgras van Vobako, en het was er warm. We wisten dat het niet gemakkelijk ging worden want Vobako stond eerst in de rangschikking. Ze hebben hun favorietenrol waar gemaakt en wonnen de wedstrijd gemakkelijk, maar de groenwitten hebben toch mooie dingen laten zien.

Alle begin is moeilijk zeggen ze, zo ook bij deze wedstrijd. De eerste 10 minuten hadden we geen enkele kans, niet dat we niet wilden, die van Vobako plukten regelmatig de bal er tussenuit, of zaten heel kort. De Voorwaartsers bleven rustig hun spelletje spelen, en stilaan kwamen de kansen er aan. Het waren er niet veel, maar diegenen die we zagen waren mooi uitgespeeld. Als we 3-0 achterstaan wordt Lize foutief verdedigd door een als-heer-spelende-dame en Voorwaarts krijgt een strafworp, maar die wordt gemist. Ook twee toegekende vrijworpen worden er naast gegooid. Vobako loopt dan gestaag verder uit, maar botsen soms toch op die Voorwaartsmuur. Jade en Maurine geven hun dames zelfs een ‘pan’, de inlopers worden beter en beter opgevangen en ook bij het voorspelen wordt de bal af en toe onderschept. In aanval is het soms traag, maar af en toe komt die versnelling (die trainer Andy zo graag ziet) naar boven, en wordt er een shotkans gecreëerd. Op die manier zorgt Jade voor de tweede goal van Voorwaarts, na mooi samenspel. De laatste loodjes zijn zwaar en warm, en op het einde kan Vobako nog enkele kansen verzilveren. Eindstand wordt 12-2.

Jullie hebben dit seizoen een mooie vooruitgang geboekt. Vorig jaar rond deze tijd had de helft van jullie nog nooit op een korfbalveld gestaan, en nu spelen jullie vlot door de korf. Jullie zijn een toffe bende, die ervoor willen gaan. Keep on going.

Els

Aanval : Quinte (1) – Elin (4) – Kobe (1) – Bjarne (5)

Verdediging : Mirte (4) – Imke (1) – Jarno (1) – Mauro (2)

Reserven : Pauline – Amber (2) – Tine (1) – Robin (1) – Hendrik – Liam

Nadat we op vrijdagavond de punten niet mee konden brengen uit het Rivierenhof bestond er enkel nog een waterkans om de finale te halen. Verlies van AKC tegen Vobako en winst van ons, leverde een plaats in de finale op. In de heenwedstrijd wonnen we in de ultieme slotfase van dit Scaldis dus geen ‘kat in het bakje’ op voorhand.

We gaan goed van start als we na 3 minuten al met 2-0 kunnen wisselen. Tweemaal Elin, eerst op schot na een breedtepas van Bjarne en even later op pas van Quinte als ze onderdoor kan stappen. Na de vakwissel krijgt Elin een vrijworp tegen voor de 2-1 maar aan de overkant kan Imke op pas van Mauro de 3-1 laten optekenen. Via een schot tegen Mauro naar 3-2 maar we antwoorden vrijwel direct met een schot van Bjarne van achter de korf 4-2. Op het kwartier een strafworp tegen Quinte maar Scaldis laat die onbenut. Teken voor ons om een versnelling hoger te schakelen.

Combi Jarno/Mirte en 5-2 even later combi Imke/Jarno 6-2. Bjarne met een dieptepas op Quinte onder de korf en 7-2. Scaldis nog eens met een schot tegen Mirte 7-3. Ze antwoord zelf als ze wordt aangespeeld door Imke 8-3. Met een schot tegen Bjarne naar 8-4 maar met een schot van Elin voor de 9-4 gaan we rusten.

Amper begonnen of Quinte speelt nu Bjarne vrij achter de korf 10-4. Tine komt voor Imke. Inloper tegen Elin 10-5. Snelle combinatie Mauro/Tine/Mirte en schot achter de korf 11-5. Elin met een steun voor een inlopende Kobe, strafworp, kolfje naar de hand van Bjarne 12-5. Met een schot tegen Mirte pruttelt Scaldis nog eens tegen 12-6, maar Mauro antwoord direct met een ver schot 13-6. Pauline voor Quinte.

Via een schot tegen Kobe, ons antwoord met een schot van Bjarne, steekpas van aan de middellijn van Bjarne op de feilloos inlopende Kobe én een schot van Scaldis tegen Pauline gaan we naar 15-8 op het kwartier. We domineren volledig een mak Scaldis en een kruispas van Mirte op Tine voor de 16-8 op schot. Liam voor Kobe.

Liam in de rebound en foutief afgestopt, strafworp, Bjarne mist niet 17-8. Elin op schot voor de 18-8 met nog een kwartier te gaan. Amber voor Elin. Met een pannekoekschot tegen Bjarne 18-9 maar Mirte kan dan uit de rebound, na een schot van Jarno, wegtrekken 19-9. Met een inloper tegen Mauro 19-10 alvorens Bjarne de wegtrekkende Amber kan aanspelen voor de tractatiegoal 20-10. Applauswissels voor de afscheidnemende Jarno & Bjarne. Hendrik en Robin nemen hun plaats in.

Na een combinatie Tine/Mirte/Mauro de 21-10. Robin krijgt nog een korte kans tegen 21-11. Dubbele combinatie tussen Liam en Amber en deze laatste op schot 22-11. Robin ‘rustig’ uit stand voor de 23-11, laatste wapenfeit van deze competitie is nog voor Scaldis met een inloper tegen Amber 23-12.   

 

 

Knap traject doorlopen dit seizoen. Via een goede voorronde in de veldcompetitie waar we ons plaatsten voor de topreeks in de zaal ! Na een aarzelend begin groeiden in die competitie en tegen AKC, Kwik en BKC konden winnen ! Een knappe kruisfinale speelden waar winst zelfs mogelijk was ! Na 5 jaar nog eens de beker konden winnen en dit op eigen terrein ! We stranden op een zucht van de veldfinale ! Ik zou zeggen aan iedereen, spelers/speelsters, begeleiding er kan gesproken worden van een geslaagd seizoen !!

Bij deze geef ik dan ook vanaf heden de ‘veslagfakkel’ met plezier door aan een andere vrijwilliger.

EXDIEPESPITS

De remonte komt te laat!

Jasper 4! - Jordy 2 - Willem 1 - Rob - Jakke 3 - Fred 1

Caro C 1 - Amber 1 - Claudia (goede match!) - Ellen

Scheidsen van dienst: Jonas en Sarah

Wedstrijd met twee gezichten:

Eerste helft non-match, weggespeeld en 2-10 ruststand. Tweede helft laten we zien dat we wel kunnen korfballen, mooie combinaties en dito scores en de tweede periode winnen we met 11-6! Laatste wedstrijd van het seizoen en we hopen op een mooie afsluiter, ook voor de afscheidnemende coach Joran.

Borgerhout komt echter zeer scherp aan de opworp en heeft veel lengte en powervoordeel. De eerste time worden we ongenadig weggespeeld want ook aanvallend komen we niet uit de verve. De tweede helft krijgen we een totaal ander Voorwaarts te zien: ze brengen fris en knap combinatie aanvallen en dito afwerking. De eerste helft scoren we 2 uit 33 pogingen: 6%, de tweede time 11 uit 41: 17 %!

Scoreverloop:

1e helft: we kunnen kort zijn:

Jordy 1-3

Jakob altijd strijdend 2-10

Te weinig dynamiek, geen strijd.

2e time:

3-10 Willem pasje Rob

4-11 Caro pas Ellen

5-12 Jasper steun Claudia

6-12 Jordy uit combinatie

7-13 Freddy knappe korf

8-13 Jordy/Jasper goede combi

9-13 Amber met verdiende korf

Veel meer combinaties, dubbel, loopvermogen: top!

10-14 Jakob assist Fred

11-14 Jasper in zijn afwerkersdagje

12-15 Jakke brengt ons weer tot op drie verschil

13-16 Bossie bekroont een schitterende tweede helft

Indien de wedstrijd nog tien minuten had geduurd of we tien minuten eerder in onze kansen hadden geloofd hadden we gewonnen! Hopelijk kan ik volgend seizoen nog goede rapporten van het C front brengen.

Peter

Voorwaarts B laat de veldtitel in extremis ontglippen.

Roy - Kane 3 - Nils 2 - Lars 3 - Yannick 3 - Bruggie 2

Sofie 1 - Anne 2 - Cleo - Caro VB - Liesje - Sainah 1

In de laatste wedstrijd was een overwinning genoeg om afscheidnemende coach Joran zijn derde titel op drie jaar te bezorgen. Voorwaarts kon echter het afgesproken aanvalsplan niet goed genoeg uitvoeren en Borgerhout was slimmer en beter in het uitvoeren van zijn spelletje. Een goed veldseizoen eindigt hierdoor een beetje in mineur.

De scores:

1-2 na 10 minuten eindelijk de nul van het bord: Kane aangespeeld door Anne

2-2 Anne na knap en hard labeur van Roy

3-2 Lars op schot, dit blijkt later onze enige voorsprong te zijn

4-5 Yannick schotje

5-6 Sofie van achter de mand

6-6 Anne goed aangespeeld door Kane deze keer

7-7 Yannick na hard werken van Bruggie

7-9 gelijke stand nog voor de rust domweg weggeven

2e helft:

7-12 Er was nog goede hoop tijdens de pauze maar Borgerhout zet ons resoluut verder op achterstand

8-13 Stip mee met Roy, Kane zet om

9-13 Een altijd gedreven duo Bruggie en Liesje (zij stopt jammer genoeg, nu definitief met korfballen)

10-13 Drive van Roy, score van de hoop door Kane

10-16 Terug naar af, Borgerhout blijft scoren

11-16 Nils assist Cleo

12-16 Lars goede steun Caro

12-18 Een remonte kan alleen als we Borgerhout nu meermaals kunnen stoppen en aanvallend een lijn in de aanvalsopzet krijgen

13-18 Lars vrijworp steun Nils

14-19 Yannick ook vrijworp aangeven Bruggie

15-19 Bruggie steun van een afscheidnemende Sainah

16-20 Nils vanop afstand

17-20 Sainah met haar laatste (?) korfbalgoal.

Tot volgend seizoen,

Peter

A ploeg verzekerd behoud.

Brent 1 - Vogel 9 - Stoffel 3 - Brice (24 rebounds)

Julie 3 - Lauren 2 - Jasmien 1 - Heleen

Vooraf wisten we dat enkel een overwinning van ons gecombineerd met een verlies van Sikopi met het bezoek van leider AKC ons de play-down match zou besparen. En dit scenario kwam wonderwel uit. Zo komt er een einde aan een wisselvallig seizoen met een knappe zaalcampagne die in mineur eindigde met een kansloze nederlaag tegen Borgerhout en een onverwacht moeilijk einde van het veldseizoen die dreigde uit te lopen op een extra match om onze plaats in de topklasse te vrijwaren. Gelukkig kwam het niet zover: in een zenuwachtige wedstrijd trok Voorwaarts aan het langste einde en hield de puntjes thuis tegen Borgerhout, reeds zeker van een kruisfinaleplaats waren de bezoekers niet bijster goed geïnspireerd en werd de terechte korfballer van het jaar Jarni door Brent sterk beperkt. In uitbreiding verdedigde Voorwaarts uitstekend. Dat werd de sleutel om de puntjes binnen te trekken. Een sterke defensie, gecombineerd met een tactisch sterk en beheerst optreden met slechts 2 balverliezen (dit moet zowat een record zijn) waren ruimschoots voldoende om de mindere afwerking goed te maken. Bovendien namen onze dames collectief 22 rebounds: opmerkelijk.

Scoreverloop:

1-3 Vogel trekt de score op gang

2-3 Julie op doorbraak steun van een sterke Brice

3-3 Julie trekt bij op pas van Jasmien

4-3 Vogel voorzet Lauren

5-5 Fout op Julie, Stoffel zet 2,5 m om

6-5 strafworp mee met Lauren, Vogel scoort

7-5 Vogel kunnen ze niet stoppen vandaag en een eerste kloof

8-7 Brent uit vrijworp steun Lauren

9-7 Vogel op pas van een uitstekende Heleen

10-8 Strafworp mee voor Jasmien, Stoffel werkt af

2e helft:

11-9 Sister act

12-9 Knappe korf: Julie speelt Stof keurig aan

13-10 Lauren laten ze niet ongestraft staan

14-10 Brent op shot

15-12 knap afgelegd van Brent op Vogel

16-12 Vogel blijft scoren

17-13 Belangrijke korf van Jasmien

18-14 Vogel met zijn negende roos

19-15 Julie werkt de langste aanval van het seizoen: ééntje van zowat 3 min 30.

Nog volgt een welgekomen break voor zowat iedereen, spelers, coaches, begeleiding zullen er niet rouwig om zijn. Enkel Julie, Vogel, Lauren en Brent trainen naarstig verder richting WK in Z-Afrika dat tijdens de maand augustus doorgaat.

Tot volgend seizoen,

Peter

Aanval : Tine (1) – Imke (2) – Jarno (3) – Mauro (4)

Verdediging : Quinte (2) – Elin (3) – Kobe (1) – Bjarne (2)

Reserven : bankje vol maar niet genoteerd – Mirte (1)

Vanavond al de terugwedstrijd van de winnend afgesloten wedstrijd op woensdag. Winst verzekerde ons van de veldfinale ongeacht de resultaten van de wedstrijden van zaterdagmiddag.

Via een schot tegen Elin direct 1-0 maar Jarno kan op inloop afleggen op Mauro en 1-1. Met schoten tegen Jarno en Tine is het AKC dat het best uit de startblokken schiet 3-1 maar via schoten van Imke en een omgezette strafworp door Jarno, na fout op de onderdoor stappende Imke, terug gelijk 3-3. Na de wissel om en om, eerst AKC met een schot tegen Jarno maar aan  de overzijde speelt Kobe vanuit de rebound de vrijstaande Bjarne aan, alle tijd en 4-4. Imke dan op steun van Jarno inside 4-5 en na een snelle combinatie is het Mauro met een schot voor de 4-6.

Dan AKC toch weer met een schot tegen Mauro 5-6 maar Elin speelt Quinte vrij en 5-7. Via een schot van Mauro lopen we drie doelpunten uit maar Kobe krijgt dan een korte kans tegen 6-8. Na een pas van Quinte is het Elin die ons weer doet dromen 6-9. Een ver schot tegen Tine doet de vakken draaien 7-9. Dan Jarno met een ‘als ge zeker zijt’ schot van aan de zijlijn 7-10 maar met een schot tegen Bjarne geeft AKC niet af 8-10. Een inloper van Quinte op steun van Bjarne brengt ons op 8-11 maar een vrijworp tegen Jarno geeft ons een marge van twee doelpunten bij de rust 9-11.

Na de rust direct een korte kans tegen Kobe maar Jarno kan direct daarop vanuit de steun een omdraaischot scoren 10-12. Bij een fout van Imke op de steunpositie wordt de vrijworp omgezet voor de 11-12 maar Kobe countert 11-13. Met een schot tegen Bjarne naar 12-13 maar Tine voor de 12-14 op schot. AKC neemt stilaan het initiatief over en met een vrijworp tegen Tine en een inloper tegen Jarno AKC sinds lang terug op gelijke hoogte 14-14. Met een schot tegen Mauro nemen ze de leiding 14-15 maar Kobe brengt ons terug gelijk 15-15. Quinte speelt dan vanuit het voorvlak Elin vrij en 15-16 maar met een inloper tegen Jarno alles te herdoen 16-16. Met een schot tegen Bjarne toch weer AKC aan de leiding 17-16. We krijgen het moeilijker en de TO is welkom.

Bjarne gaat na een overname in verdediging te hevig in en de strafworp voor AKC wordt benut 18-16. Via schoten van Bjarne en Elin staan we even later toch terug gelijk 18-18 maar zij krijgen ook elk een schot tegen voor de 20-18 stand. Robin voor Bjarne, Mirte voor Elin. Met een schot tegen Jarno 21-18 en bij een vrijworp van Quinte speelt ze de vrijstaande Mirte aan en 21-19. Bjarne & Elin voor Robin & Mirte. AKC speelt in de eindfase een soort van teambal en de scheids laat begaan….. Mirte voor Tine. In de laatste seconden nog een schot tegen Bjarne voor de 22-19 eindstand.

Dat we afwerkend top moesten zijn om een tweede keer van AKC te winnen had iedereen wel begrepen, dat de scheidsrechter van dienst 3 geldige doelpunten afkeurde van Voorwaarts konden we niet voorzien. Winst tegen Scaldis en verlies van AKC tegen Vobako kan ons nog een finaleplaats opleveren. Laten we ons deel van de opdracht al zeker voor de eer uitvoeren, de rest hebben we niet handen.

EXDIEPESPITS

Aanval : Quinte (4) – Elin (3) – Kobe (1) – Bjarne (3)

Verdediging : Imke (3) – Tine (1) – Mauro (2) – Jarno (3)

Reserven : Amber – Pauline – Mirte - Liam – Axel – Jarik – Robin

 

Vanavond de start van onze marathonweek met drie wedstrijden op vier dagen. Na veel gepalaver over en weer werd er een voor beide ploegen ‘aanvaardbare’ datum gevonden.

We vangen de wedstrijd aan zoals de bekerfinale, met een strafworp, als Kobe op steun van Elin kan inlopen. Bjarne voor de 1-0. Aan de overzijde direct gecounterd door een inloper tegen Jarno 1-1. Met een schot tegen Elin en even later een strafworp tegen haar wegens fout bij het trachten voor te spelen direct 1-3. Quinte dan met een schot op steun van Bjarne voor de 2-3, maar met een schot tegen Jarno 2-4.

We hebben veel meer schotkansen dan AKC maar ze vallen er niet vlot in…… Met een schot tegen Quinte van achter de korf naar 2-5 maar Mauro op schot voor de 3-5. Met een inloper tegen Jarno naar 3-6 maar we geven niet af en Quinte kan op vrijworp met steun van Kobe milderen tot 4-6. Met een schot tegen Bjarne en een onderdoorstapper tegen Kobe staan we plots 4 doelpunten in het krijt 4-8. Quinte dan op schot voor 5-8 maar we geraken niet dichter als Jarno op een inloper een strafworpfout begaat 5 -9.

We nemen een TO en de inhaalbeweging wordt ingezet. Eerst kan Tine op steun van Mauro een inloop/instapper scoren (6-9) en dan Jarno op schot voor de 7-9. Als Kobe kan inlopen wordt hij foutief gestopt en Bjarne zet de toegekende strafworp om 8-9. Kobe even later vanuit de steun naar Elin en ze  schiet van ver de gelijke stand op het bord 9-9. We komen sinds het begin van de wedstrijd nog eens terug aan de leiding als Jarno bij een inloper kan verleggen op Mauro 10-9. De 10-10 komt er net voor de rust met een schot tegen Bjarne.

Na de rust is het AKC dat toch weer het heft in handen neemt. Eerst een schot tegen Jarno en even later een strafworp tegen Imke bij het aanvallen van de steunpositie en 10-12. Na de vakwissel kan Imke op pas van Mauro scoren met een schot en even later kan Jarno, heersend onder de korf, vanuit de rebound Imke achter de korf aanspelen 12-12. Na een schot van Bjarne kan Kobe de rebound bemachtigen maar wordt foutief gehinderd en strafworp. Bjarne zet om voor de voorsprong 13-12. Ons spelconcept is risicovol in de steunpositie en zo krijgt Imke een strafworp tegen als ze de steun probeert te verhinderen 13-13. Imke op schot dan voor de 14-13 maar zusje Elin krijgt dan een schot tegen 14-14.

Na een lang uitgesponnen aanval kan Quinte de vrijstaande Elin achter de korf aanspelen 15-14. Met een steun van Kobe en een inloper vanop 2 meter kan Quinte ons voor het eerst 2 doelpunten voor brengen 16-14. Met een korte kans tegen Kobe en een schot tegen Bjarne hersteld AKC het evenwicht 16-16. Het blijft gelijkopgaand en naarmate de wedstrijd vordert dus ook spannend…..

Via een schot van Elin, een soort flipperkastbotsbalgoalopdemand, naar 17-16 maar met een kort schot vanuit de rebound tegen Jarno 17-17. Op steun van Mauro kan Tine inlopen en de scheidsrechter blijft consequent, strafworp. Jarno zet deze rustig om 18-17. Even later heeft Jarno de bal achter de korf uit de rebound, twijfelt even, maar besluit toch te schieten en met succes 19-17. De buit lijkt binnen maar met een inloper tegen Jarno toch weer de aansluiting 19-18.

Robin komt Bjarne vervangen. Met een combinatie Elin/Kobe kan hij met een kort schot de twintigste aantekenen 20-18. Ultiem, in de voorlaatste minuut, nog een strafworp tegen Elin voor de 20-19. Zowel wij als AKC hebben nog enkele kansen maar de wedstrijd wordt winnend afgesloten.

We staan nu mooi op de eerste plaats in het klassement en winst nu vrijdag op het veld van AKC brengt ons naar de veldfinale ! Vrijdag een topprestatie neerzetten en de punten komen mee naar Edegem. Dat dit zeker mogelijk is blijkt uit het veel groter aantal kansen dat we vandaag hadden, kansen die we spijtig genoeg niet aan een hoger percentage verzilverden.

EXDIEPESPITS

Het was een weekend waarin sommige spe(e)l(st)ers niet beschikbaar waren wegens communiefeesten en dansshows, en dus moesten sommigen dubbel aan de bak. Maar het zonnetje was van de partij, en de U14 had er goesting in.

Wedstrijdverslag U14B Floriant B - Voorwaarts B: 5 – 5

A: Tia – Maurine – Loris (1) – Gitte

V: Annelore (2) – Lotte (1) – Xander – Wesley

Wisselspelers: Jade (1)

De eerste wedstrijd was tegen en op Floriant. De scheidsrechter van dienst was niet meer van de jongsten, en heeft op zijn manier de wedstrijd in goede banen geleid. Niet alle foutjes werden gefloten, maar als we de kansen die we creëerden erin gegooid hadden, waren we waarschijnlijk wel met de overwinning naar huis gekomen in plaats van een gelijkspel. Maar trainer Yves was content met hetgeen hij op het korfbalveld zag. De eerste aanvallen zijn er enkele kansen maar is het vooral nog aftasten en zoeken naar de eerste goal. Die van Floriant vinden hun drive sneller, en we krijgen 2 inlopers tegen. Dan Lotte die een shot binnengooit, na mooi door de korf spelen, en een pas van Wesley naar een inlopende Annelore en we staan gelijk 2-2. Voorwaarts krijgt terug een inloper tegen, maar de ingekomen Jade gooit er ook een inloper in (assist Loris) en terug gelijk. 3-3 is ook de ruststand. Er moet sneller gespeeld worden (aldus de coach), met meer versnellingen in het spel en vooral blijven lopen, maar niet allemaal naar dezelfde plaats. Na 5 minuten in de tweede helft verstuikt een Floriant-dame  haar voet, en kan ze niet meer spelen. Probleem voor Floriant want ze hebben geen vervanging. Er wordt dan overeengekomen dat Gitte en Maurine elk 10 minuten bij de tegenpartij aanvullen (waarvoor een dikke merci dames). Floriant komt toch terug op voorsprong door een ver shot. Even later ziet Tia Annelore vrij staan, passeert en er volgt een shot op 1 been en 4-4. Beide ploegen hebben dan verschillende kansen, en Floriant komt op voorsprong met een  strafworp na een fout op een inlopende heer en 5-4. Voorwaarts reageert en het is Loris die na een knappe verre pas van Jade de 5-5 binnen gooit. Voorwaarts ziet nog enkele kansen over de korf gaan, maar die 6e treffer komt er niet meer. Toch een knappe wedstrijd U14.

Wedstrijdverslag U14B Voorwaarts A – Verde A: 7 – 0

A: Tia – Annelore (1) – Arne (2) – Xander (1)

V: Maurine – Jade – Joran (2) – Axel (1)

Wisselspelers: Gitte - Loris

In deze wedstrijd werd er sterk verdedigd en maakten de groenwitten het de tegenpartij moeilijk door een hoge pressing te spelen. Er werden vele ballen ‘tussenuit’ geplukt (met een dikke plium voor Tia) en verschillende rebounds afgesnoept. Het is niet dat Verde geen kansen had, maar het waren er niet zo veel. Voorwaarts kwam ook redelijk traag op gang, met slechts 2 goalen in de eerste helft, een inloper van Annelore op assist van Xander, en een shot op afstand van Xander. In de tweede helft was het temp nog wat hoger en kwamen er meer uitgespeelde kansen. De 3-0 begint bij Jade, die een verre pas geeft naar een vrijstaande Maurine, die evenwel beslist om niet zelf te gooien en de bal doorspeelt naar Axel die dan gewoon binnen gooit. Na 15 minuten in de tweede helft een mooie beweging van Joran, en met een ver shot wordt het 4-0. Arne doet ook zijn duit in het zakje, wel tweemaal, eerst een shot van achter de korf, en nadien een ver shot van voor de korf, en het staat 6-0. De laatste 5 minuten komen Gitte en Loris in voor Maurine en Axel. We zien nog enkele mooie combinaties in aanval en dat resulteert in 7-0, een shot van Joran, en einde van de wedstrijd. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg is de U14A zeker van de eerste plaats. Proficiat kadees, en volgende week op eigen veld nog een overwinning en dan zijn jullie in de eindronde ongeslagen.

Els

Voorwaarts zit in de hoek waar de klappen vallen...

Jef 3 - Brice 3+2s - Vogel 1+s - Brent 2 - Stoffel

Julie 2 - Lauren 1 - Heleen 1 - Jasmien 1

Het was duidelijk, dit was een rechtstreekse confrontatie in de strijd voor behoud in de Topleague. Beide ploegen stonden op gelijke hoogte in de rangschikking, een overwinning van Voorwaarts zou ons redden en Sikopi tot de strijd in de play-downs veroordelen. Maar het was de linkeroeverploeg die de belangrijke puntjes mee naar huis namen en zo staat Voorwaarts virtueel op de play-down plaats met nog één wedstrijd te gaan.

Het enige dat daar nog verandering in kan brengen is een overwinning van ons volgende week tegen Borgerhout gecombineerd met een verlies van Sikopi tegen AKC, dan pleit het onderling duel bij gelijke stand met Sikopi in de eindrangschikking in ons voordeel.

Wat houdt de play-down wedstrijd in?

Dat is een wedstrijd tussen de zevende van de Topleague (momenteel VOORWAARTS dus) en de tweede van de Promoleague (momenteel Scaldis). De winnaar van deze wedstrijd blijft of stijgt in de Topleague, de verliezer speelt volgend seizoen in de Promoleague, uiteraard geld dit alleen voor de veldkompetitie.

We hebben dus nog twee kansen om onze plaats in de hoogste reeks te behouden! De wedstrijd tegen Sikopi was eigenlijk een kopie van de match tegen Kwik enkele weken terug. Een zeer tactische wedstrijd, het scoreverloop was zeer wisselend en nooit kwam een team meer dan drie doelpunten los. Voorwaarts had meer rebound, minder balverliezen en meer schotkansen maar een combinatie van een mindere afwerking en een aantal vrije worpen en strafworpen die Sikopi vooral tijdens de eerste helft aan de nodige scores bracht. Tien seconden voor tijd kwam dan de genadeslag als Sikopi een terechte strafworp koelbloedig omzette.

De scores:

1-0 Julie (uitgeroepen vrijdag tot beste speelster van de topkorfballeague in de zaal, proficiat)

2-2 Brice (sterke defensie op Johan Moons) zet strafworp om

3-2 Vogel assist Julie

4-4 Brent met de steun van Lauren

5-5 Jef met de voorzet van Vogel

6-6 Lauren op shot

7-6 Jasmien omdraaier

8-8 Brice ook een omdraaier

9-8 Jef met de medewerking van Jasmien

10-8 Vogel na strafworpfout op Jef

Dit was de stand bij de rust

11-8 lange aanval afgerond door Brice

12-11 Heleen pikt haar goaltje mee

13-12 Stip op Jef, Brice zet om

14-13 Brent uit vrijworp pas Heleen

15-15 Jef vanop afstand

16-15 Nog een vrijworp van Brent

17-16 Julie met haar tweede omgezette vrijworp

Het mocht echter niet zijn ...

De situatie :

Lijkt ernstig en dat is het ook, maar laten we niet vergeten tot wat deze kern in staat is. Dit jaar kruisfinale zaal gehaald. Vorig seizoen winnaar Beker van België. Deze laatste was tegen Borgerhout, toevallig ook de tegenstander van volgende week en ook de ploeg waartegen we nog een revanchke willen voor de mindere prestatie tijdens de kruisfinale zaal dit seizoen. En laten we de situatie tijdens de zaalkompetitie vorig seizoen niet vergeten waar we op een bepaald moment op een play-down stonden en dan achtereenvolgens tegen Borgerhout, AKC en Boekenberg gingen winnen. Supporters tot zondag en dan kan ook de B kampioen spelen mits winst.

PS en sorry hé c-kes en vooral Rob dat ik jullie klinkende overwinning niet heb gezien.

Peter

Aanval : Robin (2) – Amber J (2) – Pauline (1) – Hendrik (2)

Verdediging : Jarik – Kobe (1) – Tine – Mirte (6)

Reserven : In en rond de bank te vinden waaronder Ward (1)

We beginnen goed als Amber op steun van Robin kan inlopen 1-0. Met een schot van Hendrik 2-0. AKC met een vrijworp tegen Pauline naar 2-1. Via een schot van Mirte 3-1 maar AKC klampt aan met een schot tegen Kobe 3-2. We spelen dan ongeveer een kwartier. Via schoten van Robin, Mirte en een vrijworp van Mirte op steun van Kobe lopen we uit naar 6-2. Dan kan Kobe vanuit verdediging de inlopende Robin aanspelen en die al struikelend voor de 7-2. We liggen volledig boven in het spel maar Jarik krijgt een schot tegen 7-3.

Tine op inloop, steekt door op Mirte en die is trefzeker vandaag 8-3. Ward komt voor Robin. Mirte speelt dan de inlopen Kobe aan, strafworp, maar hij laat die onbenut. Even later zet Mirte die even recht met een schot wegtrekkend uit de korf 9-3. Met een schot tegen Jarik terug even AKC 9-4 maar met een steun van Ward kan Amber inlopen en 10-4 bij de rust.

Wie dacht dat de match gelopen was bleek bij het eindsignaal toch bedrogen uit te komen. Het eerste doelpunt is nog voor ons als Mirte over de korf kan snijden en op schot de 11-4 kan laten optekenen maar dan vallen we stil. Dit geeft aan AKC de kans om bij te benen tot 11-8 via een schot tegen Amber, een strafworp tegen Kobe, een vrijworp tegen Tine en een strafworp tegen Hendrik…..

We schieten terug wakker als na een lang uitgesponnen aanval Kobe van ver kan besluiten (13-8) maar met een vrijworp tegen Tine 13-9. Combinatie Mirte op de inlopende Tine geeft ons een strafworp, Kobe kan die niet omzetten en aan de overkant krijgt ook AKC een strafworp na fout van Ward en 13-10. Na een duidelijke duwfout onder de korf krijgt Hendrik zo de 13-11 tegen. Via een knappe pivotpas van Ward op Pauline schiet die de 14-11 binnen. Als even later z’n interceptie mist in verdediging krijgt z’n vrijstaande heer alle ruimte en 14-12. We deemsteren volledig weg en met twee schoten tegen Ward is AKC er in geslaagd zowaar gelijk te komen 14-14. Na een aanval over veel posities schiet Hendrik ons toch weer op voorsprong 15-14. We krijgen nog een goede kans om verder uit te lopen als Ward uit de rebound de inlopende Pauline kan aanspelen, strafworp, maar Pauline laat deze kans onbenut en aan de overkant het deksel op de neus als Jarik een schot tegen krijgt 15-15. Dom puntenverlies……

T.A.F.K.A.D.

Aanval : Jarno (5) – Luna (2) – Imke (5) – Axel (2)

Verdediging : Mauro (1) – Liam (2) – Elin (1) - Quinte

Reserven : Bjarne – Kobe – Hendrik – Robin (1) - Mirte – Tine (1) – Amber - Pauline

Amper begonnen of Jarno kan ons met een éénhandige inloper op voorsprong brengen 1-0. De volgende aanval draaien de vakken als Luna met een schot ons op 2-0 brengt. Vobako heeft ook lengte in z’n rangen (zoals steeds met ploegen uit de Kempen….) en als Axel in de rebound een vrijworp tgen krijgt Vobako naar 2-1. Liam countert met een schot van achter de korf 3-1. Vobako speelt vooral op schot met z’n lange heren en tot tweemaal toe succesvol in deze fase. Een schot tegen Mauro en een tegen Liam en terug gelijk 3-3.

Als iets succesvol is blijf je dit volhouden moeten ze gedacht hebben en met schoten tegen Jarno & Imke plots 3-5. Als Imke dan van achter de korf kan inlopen terug naar 4-5 en het is ook zij die na een schot van Axel de rebound kan bemachtigen en vanuit die positie kan scoren 5-5. Als Axel in verdediging een vrijworp tegen krijgt is het de heer van Jarno die dit optimaal benut en 5-6. Doelgericht als hij is schiet die ook nog de 5-7 op het bord. Met een inloper tegen Quinte naar 5-8 alvorens Imke een vrijworp op Jarno kan verzilveren 6-8. Na de wissel de heer van Jarno weer aan het kanon met een ver schot 6-9.

We geven niet af als Elin met een inside/stop/schot beweging de 7-9 laat optekenen. Via een schot van Axel de aansluiting 8-9. Via een combinatie Imke/Luna de 9-9. Met een inloper tegen Axel lopen de  oranjen toch weer weg naar 9-10. Liam dan van aan de achterlijn voor de 10-10 en net voor de rust schiet Axel ons van de achterlijn op voorsprong 11-10.

Amper terug begonnen of Liam veroorzaakt een strafworp bij de inloop op een dame en 11-11. Met een vrijworp tegen Axel krijgen we weer hetzelfde scenario van voor de rust en 11-12. Als we bij het uitwerken nog eens gaan klungelen moet Axel aan de noodrem trekken en strafworp 11-13. Elin krijgt dan een duidelijk gesneden goal tegen 11-14 en aan de lijn vrezen we een inzinking. Als Axel dan een vrijworp mee krijgt zet Imke weer feilloos om en 12-14. Robin komt voor Liam.

Nog maar net op het terrein of Robin schiet van aan de achterlijn binnen 13-14. Via een kort schot na een inside tegen Jarno toch weer Vobako 13-15 en even later weer met een schot tegen Elin 13-16. Weer drie verschil…..

We zijn weerbaar want op een inloper van Jarno, met steun van Imke, krijgt hij een strafworp welke hij  zelf verzilverd en 14-16. In aanval kan dan even later Quinte de rebound bemachtigen, doorspelen op de inlopende Robin en na de overname staat Mauro alleen en met een krot schot terug de aansluiting 15-16. De bedrijvige Robin krijgt even later op inloop een strafworp mee maar Mauro laat deze onbenut.  Als we even later met een schot tegen Jarno op 15-17 komen komen  Liam voor Axel en Tine voor Quinte.

Jarno kan op een schot de rebound bemachtigen en een korte doelpoging levert een strafworp op welke hij zelf omzet 16-17. Kan het dan toch nog ?  Jarno nu tweemaal in steunpositie voor Imke en die kan dan inlopen en strafworp. Jarno zet die om voor de gelijke stand : 17-17. Via een getimede steun van Robin op de vrijstaande Tine en de voorsprong 18-17. Vobako laat niet begaan, via een schot tegen Jarno toch weer gelijk 18-18. We blijven gaan en met een steun van Liam voor de vrijstaande Imke 19-18. Zaak is nu verdedigend alles goed dicht te houden. Dat kunnen we en zo kan in aanval Jarno naar binnen snijden en krijgt hij een strafworp mee. Deze zet hij ook weer om en 20-18. Beide ploegen krijgen nog een aantal kansen maar komen niet meer tot scoren en de punten blijven in Edegem.

EXDIEPESPITS

Een scherp schietend boekenberg geeft Voorwaarts geen kans

Vogel 2 - Stoffel 4 - Brent 2 - Yannick 2 - Jef 1 - Roy

Julie 1 - Jasmien 1 - Lauren - Heleen - Sofie 1

Geel geschorst: Brice

Strijd onderaan om de play-downs te ontlopen en Sikopi achter te houden. Beide ploegen de laatste weken niet in hun beste doen maar Boekenberg blijft altijd Boekenberg. Jesse, Nick, Karen, Sara, Nicky en co staan er quasi altijd en nog steeds als het moet en dat was nu ook het geval. Topgemotiveerd, uit alle hoeken raak schietend, met Jesse als exponent en zeer sterk bovenliggend in de (rebound) duels kregen we geen schijn van kans. Bij ons zit het momenteel allemaal wat tegen, de schoten vallen niet, het loopt niet zoals we het zeker wel kunnen en in de hoofden gaat het spoken. Het werd dan ook echt geen match op woensdagavond, Boekenberg greep het commando vanaf het beginsignaal en wij kwamen nooit in de match. De scores kwamen er bij ons maar met mondjesmaat en veel te weinig om een kans te hebben punten te pakken.

2-1 Yannick pas Jasmien

4-2 Stoffel gesteund door Julie

5-3 Jasmien voorzet Lauren

6-4 Stoffel assist Julie

6-5 Brent met de goal van de hoop

7-6 Drive stof en keurig afgeven aan Vogel

11-6 Boekenberg was niet onder de indruk en blijft naar hartenlust domineren.

11-7 Stip mee voor een hardwerkende Heleen.

15-8 Yannick met de alleszeggende ruststand

Beterschap na de pauze? Niet echt, het weer laat geen goed korfbal toe, de duelkracht gaat wel de hoogte maar scoren blijft heel moeilijk.

19-9 via Brent na 13 doelpuntloze minuten.

22-10 Dubbele cijfers aangetekend door Stoffel

22-11 Julie vrijworp

22-12 stip weer op Heleen

24-13 via de ingevallen Jef

24-14 Een andere invalster Sofie scoort op pas van de eveneens op het veld gekomen Roy

Snel vergeten deze match is de boodschap, verliezen met tien of één verschil in wezen is het beide hetzelfde resultaat namelijk nul punten. Taak nu tegen zondag, hoofdjes leegmaken en er weer volop en als één team ertegenaan met als één doel het behoudt verzekeren door thuis tegen bekerwinnaar en de ploeg in vorm Sikopi te winnen. We kunnen uitstekend korfballen dat hebben we al zo dikwijls bewezen, geloof erin. We haalden toch de tweede plek in de zaal ? Waar is dat vertrouwen in eigen kunnen en ploegmakkers?

Supporters, de ploeg heeft jullie aanmoedigingen zondag hard nodig, wees massaal op post!

Peter

ONZE B HOUDT DE TITELKANSEN INTACT.

Roy 5 (uitstekend) - Nils 1 - Bruggie 3 (sterke game) - Jef 2 - Lars 1- Jasper

Anne 3 (goed) - Caro 2 - Cleo 1 - Sofie - Sainah - Quinte

Afwezig: Kane, Liesje en Claudia

Drie keer winnen is de boodschap om het Topleague B-kampioenschap binnen te halen, te beginnen midweek tegen een jeugdig Boekenberg met vooral goede dames in hun rangen. Dit dameskwartet werd echter goed partij gegeven en in bedwang gehouden door die van ons. Met veel reboundoverwicht en weinig balverliezen was het veldspel met meer dan 100 kansen in orde, de afwerking was wat magertjes (15 %) en daardoor bleef een beter met de kansen omgaand Boekenberg lang in de buurt. Bij 10-17 hadden we de volledige controle, op het einde kwamen de thuispanters echter nog vervaarlijk opzetten.

Nog twee thuismatchen tegen een niet te onderschatten gestalterijk Sikopi en het altijd sterke Borgerhout en we weten het eindresultaat. Nog twee keer alles geven en het kopje erbij houden dus.

De korven:

1-1 Roy na verre pas

2-2 Bruggie op voorzet Jef

2-3 Roy met prachtdoorbraak

3-4 Bruggie doet het zelf

3-5 Jef vanachter de mand

5-6 Caro uitgespeeld door Bruggie

6-7 Roy na hard labeur van Nils

6-8 Anne keurig afwerkend pasje Roy

7-8 Jef van onder de mand, assist Lars

7-9 Rust, thuisploeg blijft aanklampen

We komen scherp uit de kleedkamers

7-10 Anne en Roy doen hun actie van de eerste time over

7-11 Bruggie aangeven Roy

7-12 Cleo op pas van Caro

8-13 Roy assist Anne

10-14 Lars speelt Caro uit

10-15 Roy steun Sofie

10-16 Anne met haar derde treffer

10-17 Nils voor de maximale voorsprong

13-18 Een deze keer zeldzame maar heel belangrijke korf van Lars houdt de voorsprong save

17-18 Boekenberg komt te laat opzetten

Peter

Aanval : Quinte (2) – Elin (2) – Liam (1) – Bjarne (2)

Verdediging : Luna (1) – Tine (2) – Jarno (2) – Mauro (2)

Reserven : Axel – Robin – Kobe – Amber J – Mirte – Pauline – Imke

Yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeessssssssssssssssssssssssssssssssssssssss   !!!!! 

Wat ‘verwacht’ werd is nu zeker, we hebben de beker !!!

Na onze oefengalop van vorige week mochten we vandaag aantreden in de finale tegen het achttal van BKC gekenmerkt door hun ‘populierlange’ heren en doelgerichte dames.

Onze coaches hadden hun tactisch plan klaar, het team was klaar, de omkadering was klaar, kortom wat kon er mis gaan …….. buiten het weer.

We zijn nog niet goed begonnen en Quinte kan de rebound na een schot van Bjarne bemachtigen maar een heer loopt de bal uit haar handen en strafworp. Bjarne zet die om voor de 1-0. Even later zowat dezelfde situatie als Quinte onder de korf heerst en weer foutief gestopt wordt. Weer strafworp en weer Bjarne 2-0. Onze tweede aanval heeft niet lang nodig want Jarno speelt Tine achter de korf vrij en 3-0. Uit een reboundduel onder de korf krijgt nu Quinte een strafworp tegen en BKC voor het eerst op het bord 3-1.

Na de vakwissel is het Elin die ons direct met een schot op 4-1 brengt. BKC is vooral gevaarlijk over de dames en bij een inloop moet Tine een strafworpfout maken en 4-2 na twintig minuten wedstrijd. We lopen toch weer verder uit als Jarno van ver de 5-2 binnen schiet maar met een korte kans tegen Elin kruipt BKC terug wat dichter 5-3. Bij 5-3 kan Liam een strafworp uitlokken als z’n heer inspringt maar Bjarne mist deze kans om verder uit te lopen. Na een combinatie, in dezelfde aanval, tussen Elin en Quinte is het zij die ons toch het doelpunt bezorgd en 6-3.

Via een schot tegen Mauro vanuit de rebound naar 6-4 maar via een inloper van Luna (steun Jarno) laten we BKC niet dichter komen en 7-4. Als Tine van aan de achterlijn weer kan binnen prikken staan we zowaar 4 doelpunten voor 8-4. Een toegekende vrijworp tegen Jarno wordt door BKC omgezet voor de 8-5 maar dan kan Bjarne aan de overzijde inlopen en afleggen op de wegtrekkende Liam en die voor de 9-5 aan de rust.

Met een combinatie van de familie Mampuy, inloper Mauro op steun van Luna direct na hernemen naar een mooie 10-5 stand. BKC laat echter niet begaan want via een schot van zowat aan de zijlijn tegen Elin en direct daarop een schot tegen Tine voel je de hoop bij Boeckenberg toenemen 10-7. Onze coaches beginnen dan aan hun tactiek te werken en Kobe komt voor Jarno en die schuift even later dan door naar de plaats van Liam.  Via een vrijworp van Quinte terug een kloof van vier 11-7.  Imke komt voor Luna.

Imke kan dan inlopen op een steun van Kobe en met een korte wegtrekker doet ze waar ze voor gekomen is 12-7. Jarno moet dan een strafworp toestaan onder de korf en 12-8. Via een strafworp tegen Tine, uit de kluts naar 12-9. Je voelt de spanning toenemen. Beginnen we te twijfelen, begint BKC er in te geloven, met een schot tegen Imke naar 12-10. Liam komt voor Kobe. Met een schot tegen Elin BKC terug in de wedstrijd 12-11. Dan een belangrijk doelpunt voor ons als op pas van Tine Liam onderdoor kan stappen en een strafworp krijgt toebedeeld. Hij neemt die zelf, mist, maar kan vanuit de rebound Mauro aanspelen voor de korf en die legt handig de 13-11 binnen ! Oef !

Na de vakwissel houden we alles goed dicht en aan de overkant is, na een schot van Bjarne, de rebound voor Jarno en hij stap listig onderdoor 14-11  met nog 10 minuten op de klok. Het spel wordt zenuwachtiger aan beide zijden en de laatste 10 minuten verdienen geen schoonheidsprijs. BKC vlucht in een Time Out en op het half uur een strafworpfout van Mauro als z’n heer inside wil gaan 14-12. Axel komt voor Liam.

Met een late strafworp tegen Elin wordt het nog bibberen (en niet van de kou of de regen) maar een uitstekende Ben Wouters fluit even later voor het einde van de wedstrijd !!!! Feestje !!!!!

Proficiat aan iedereen die aan dit succes heeft meegeholpen !

EXDIEPESPITS

Vakken bij start van de wedstrijd waren:

A:   Joran (3), Axel (1), Maurine, Jade

V:   Tia (1), Annelore (4), Arne (1), Xander

Coach: Andy

Reserve: Gitte & Dario

In tegenstelling tot vrijdag werd Voorwaarts om 10.45u in Leuven verwacht.

Het eerste doelpunt wordt na slechts een viertal minuten gemaakt door een shot van Joran 0-1 in het voordeel van Voorwaarts. De tegenpartij zet onmiddellijk een tegenaanval in en scoort met een inloper 1-1. Annelore scoort met een inloper door een mooie assist van Xander 1-2. Na enkele minuten weet Voorwaarts de bal terug te veroveren en neemt Annelore een scorend shot 1-3. Vanaf nu ligt het tempo een stukje hoger en zijn de ploegen elkaar waardig. Leuven komt met een shot terug tot 2-3, en komt zelfs terug gelijk door een inloper, 3-3. Tia weet de bal te bemachtigen en scoort met een mooi shot 3-4. Net voor het einde van het eerste gedeelte van de match zorgt een shot van Annelore voor een 3-5 bij de rust.

De 2e helft blijft het tempo stevig bij beide ploegen. Leuven scoort met een inloper 4-5.

Tijdens de wedstrijd wordt het voor de supporters een pak frisser en winderig, maar de spelers laten zich hierdoor niet afleiden en zorgen ervoor dat Joran met een shot tot een score van 4-6 komt. Door een beetje nonchalance bij de verdediging scoort Leuven met een shot 5-6. De goede passing neemt in de 2e helft van de wedstrijd eventjes af bij Voorwaarts, maar Leuven krijgt geen kans om te scoren en Voorwaarts herpakt zich en neemt de overhand in de wedstrijd. Arne krijgt de bal van … en scoort hiermee een ver shot 5-7. De bal wordt mooi rond gespeeld, Joran geeft een heel mooie pas naar Axel deze zorgt met een draaiende bal die toch in de mand valt voor een score van 5-8. Een mooi shot van Joran zorgt voor 5-9. Tegen het einde van de wedstrijd, wordt Maurine gewisseld met Gitte en Dario neemt de plaats van Joran in. De goede samenwerking in de vakken, zowel in verdediging al aanval, zorgt ervoor dat Annelore een mooi shot kan nemen en hier 5-10 maakt. Leuven heeft het moeilijk om het tempo van Voorwaarts te volgen, maar weet op het laatste toch nog een puntje in te halen 6-10.

Dit was de eindstand van de wedstrijd, een heel goede en leuke match om te volgen.

Tanja.

Vakken bij start van de wedstrijd waren:

A:   Lotte, Maurine, Joppe , Xander (2)

V:   Gitte (1), Lize (1), Dario, Wesley

Coach: Tamara & Els

Reserve: Lore (1)

Eerste en enige avondwedstrijd dit seizoen, en dat hebben de groenwitten goed verteerd.

Beide partijen hadden een moeizame start. Na 5 minuten werd het eerste doelpunt aan de kant van Voorwaarts gemaakt door een ver shot van Xander. Ago Aalst merkt dat inlopers nog een werkpuntje is bij Voorwaarts en maakt hiervan gebruik, 1 -1 op doorloper. Enkele ogenblikken later shot Ago Aalst van ver binnen, en we staan op achterstand, 2-1. Lore komt in voor Lize, en maakt direct de stand gelijk met een inloper op assist van Dario en 2-2. Door kwetsuur Joppe (last van achillespees), moeten de coaches enkele wissels doen om de vakken weer op punt te stellen, zodat er een goede samenwerking is onder de spelers van Voorwaarts. Lore speelt als jongen verder. De nieuwe vakken zijn Xander, Lore, Lize en Lotte aan de ene kant, Maurine, Gitte, Dario en Wesley aan de andere kant. Voorwaarts blijft gretig voor de bal gegaan en recupereert regelmatig de bal. Er wordt nog afwisselend gescoord door Ago Aalst (inloper) en Voorwaarts (shot Xander), met als resultaat 3-3 met de rust.

De 2e helft hebben beide partijen vele kansen, maar de bal geraakt niet in de korf, ondanks dat het tempo werd opgedreven. Er worden mooie combinaties ten berde gebracht. Gitte scoort een inloper (assist Dario) en 3-4. Knap verdedigingswerk van Lize en Lotte, en vele rebound steals door Xander en Lore, maakt dat de aanval vele kansen krijgt, en iedereen pikt zijn/haar kansje wel mee, maar zonder resultaat. Uiteindelijk is het Ago Aalst dat met een shot de stand terug gelijk brengt 4-4, en zelfs de leiding neemt, ze gooien er een doorloper in 5-4. Voorwaarts laat het hoofd niet hangen en Lize maakt een mooie inloper op steun van Xander 5-5.

Dit was de eindstand van de wedstrijd.

Tanja.

V:Sofia Saartje Loris Stef
A:Lauren Lauri (1) Milan (1) Senne

R: Yani, Kyara, Joppe

We kwamen zaterdag op Spartacus toe in allerminst aangename omstandigheden: de wind waaide fel over de open terreinen, en af en toe kwam er ook nog eens een regen- of zelfs hagelbui voorbij.  Met zo'n weer kon de wedstrijd echt alle kanten uitgaan. Door een groot voetbaltornooi op Park Groot Schijn verhuisden we naar het uiterste hoekje van de terreinen en startten we enkele minuten later dan voorzien.  We werden meteen wakker geschud want Spartacus vond binnen de 30 seconden de mand.  Onze eigen aanval kwam een beetje trager op gang; de ballen werden lang vastgehouden want Spartacus kwam heel kort op de bal verdedigen zodat we wat onzeker werden in de passing.  Toch kwam er een mooie opening, wanneer Senne een diepe pas gaf naar Lauri onder de korf.  Het shotje werd foutief gestopt, en Lauri mocht de strafworp nemen: 1-1.  Vervolgens nam Spartacus terug de leiding met een shot en doorloper: 3-1.  Plots werden we overvallen door een felle hagelbui, en de scheids legde de wedstrijd even stil zodat we konden gaan schuilen.  Gelukkig duurde dit niet lang, zodat we met goeie moed terug konden starten.  Nog voor de rust maakt Milan 3-2 met een kort shotje.

Tot hiertoe ging het nog gelijk op, niet zo eenvoudig tegen de eerste uit onze reeks.  Zouden we dit kunnen volhouden?  De scheids keurde een doelpunt van Spartacus goed waar Sofia nochtans heel kort op verdedigd had: 4-2.  Bij wissel van de vakken kwamen Kyara er op in aanval.  Spartacus bleef heel kort op onze ballen verdedigen, en we begonnen meer foutjes te maken.  De tegenpartij kwam meer op voorsprong, en bij 6-2 werd Joppe ingebracht in de hoop nog een doelpuntje te kunnen maken.  Het mocht niet meer baten, bij 8-2 werd het eindsignaal gefloten.  

Op naar volgende week, hopelijk kunnen we terug puntjes halen tegen Catba, net als bij de uitwedstrijd!

Ilse

A: Xander (1) – Stef – Maurine (1) – Lotte

V: Wesley – Dario – Lize – Gitte

Wisselspelers: Annelore (1) – Lore

De laatste thuiswedstrijd voor onze U14 werd een moeilijke wedstrijd. Het was dikwijls zoeken naar de vrijstaande speler, en bij het uitwerken was het heel moeilijk om de bal in het aanvalsvak te krijgen. Die van Vobako zaten gretiger op de bal, en konden er vele ballen uitplukken. Ook houden we de bal soms te lang vast (passen durven geven) waardoor het spel stil valt. Positief is zeker dat men voor elkaar bleef werken, en dat men sneller durft gooien als men vrij staat.

Zowel Vobako als Voorwaarts begonnen heel traag aan de wedstrijd, Vobaka mist enkele inlopers, wij missen enkele shots. Op minuut 20 gooit Xander van ver binnen, 1-0. Xander er dan uit, Annelore erin. Na mooie combinatie tussen Maurine en Annelore gooit deze laatste een inloper binnen, 2-0. Vlak voor rust knalt Vobako nog een shot binnen, 2-1. Jens en ad interim trainster Shari geven enkele tips die uitgeprobeerd kunnen worden, en die zien we dan ook in de tweede helft. Vobako heeft echter ook een peptalk gekregen, en die mist zijn doel niet, en direct na rust lukt hun een doorloper, 2-2. De groenwitten terug aan het kanon, deze keer gooit Maurine binnen, 3-2. Vobako laat zich niet doen en blijft voor die inlopers gaan, en ze maken er na enkele missers toch 3-3 van. De aanval van Voorwaarts blijft proberen om het gaatje te vinden, maar het is moeilijk, want Vobako komt heel kort verdedigen. Annelere gaat er uit, en Lore er in. Voorwaarts blijft goed door de korf spelen en probeert voor elkaar steun te lopen, maar de kansen willen er niet meer in. Vobako heeft meer geluk en meer kansen. Ze blijven voor die inlopers gaan, en slagen er in om er 2 binnen te leggen, en we staan op achterstand, 3-5. Het wordt nog 3-6, Vobako shot van ver nog binnen.

Komaan meisjes en jongens, een wedstrijd verliezen is niet erg. Het kan altijd beter, maar de vooruitgang die jullie al gemaakt hebben is niet te onderschatten. Volgende week een avondwedstrijd op Aalst. En we gaan er voor.

Els

VOORWAARTS is een Trooper-vereniging.

Aankopen doen online? Ga dan eerste via:

https://www.trooper.be/voorwaarts

Zo steun je onze club!

© 2019, website powered by Twizzit.com